Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
swisslover Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli než zesklovatí. Poté přidáme mleté maso, okořeníme a zalijeme sójovou omáčkou. Až je maso mírně povařené, přilijeme vodu a necháme ve směsi rozpustit bujón. Nastrouháme jednu mrkev a přidáme ji do směsi. Stejně tak nadrobno nakrájený lilek. Poté přidáme krájená rajčata, celý protlak a stále pozvolna vaříme. Až je směs pěkně rozvařená a skoro hotová, přidáme dostatečné množství italských bylinek, to aby směs pěkně voněla po bazalce a získla patřičné aroma. Úplně nakonec je možno přilít kapku červeného vína. Mezitím si v hrnci uvaříme klasické spaghetti, aby byly al dente a podáváme je se směsí a sypaným parmezánem. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny
špagety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Spaghetti bolognese po švýcarsku
17 příspěvků 21.4.11 22:18
Ja tu uz ziji pres deset let a muzu rict meho manzela rodina vari presne bolognese jako ty..jen tu sojovku nepouzivaj..A je to mooc dobre:)
swiss, zadna hrubka neni, pouze moje gramaticka nedostatecnost - MEA MAXIMA CULPA !
Patlanice, slátanina, paskvil… takových slov už tady bylo
Nic si z toho nedělej
Moje maminka za hlubokého socíku navštívila
Itálii a pak po zbytek života vařila boloňské špagety s omáčkou
z českých ingrediencí ve snaze se co nejvíc přiblížit omáčce, kterou
v Itálii jedla. Jinak než špagety s patlanicí tomu nikdy neřekla 
Pokud máš chuť se dozvědět, jak boloňské těstoviny vaří puristé, koukni do receptů a komentářů tady (třeba tchýni překvapíš novým příspěvkem do kuchyně):
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
P.S. Já tu hrubku taky nemůžu najít
3 příspěvky 19.4.11 21:28
Já se nevztekám a a nevím kde je hrubka. Pokud vím, adjektiva i adverbia se v češtině píší s malým písmenem.
Ona tchýně je původem z Avegna v Ticcinu, kde se samozřejmě italsky vůbec nemluví, nikdo tam nevaří italský těstoviny a nikdo neví, jak vařit boloňskou omáčku:-)
Dost bylo, už mě to nebaví. Komu to přijde jako patlanice, ať si to nevaří.
Jenom proste to neni „bolognese“ . Taky se prece rika „zajic ala bazant“
a da se to jist !
A nevztekej se, nerikam, ze to nemuze byt dobre !
A ta patlanina neni pejorativni !
Příspěvek upraven 20.04.11 v 15:22
3 příspěvky 19.4.11 09:03
Ad wydra: Žasnu nad tím, jak někteří lidi mají potřebu hodnotit něco o čem ani nic neví, jestli je to patlanice nebo ne, to ať si rozhodne každej sám, ale nepotřebuju od nikoho rady, jestli mám vymyslet název takovej nebo makovej, hele nejsme na žádným politickým serveru, a pokud má někdo potřebu poučovat dospělý lidi tak panebože! Já jsem myslela, že labužník je tom, že každej si může napsat a vyhledat recept jakej se mu zlíbí a přidat recept do určité kategorie a ne že se de něj někdo bude navážet.
Ano omluvte mě, nejsem znalec pravých boloňských špaget, jsem prosté děvče, kterému se tento recept osvědčil všem hladovým krkům na studentských kolejích, privátech a oslavách, nevím co jsou pravé boloňské špagety a již hlavu v poklonu skláním a všem, jimž jsem ublížila touto neskutečnou patlanicí a jejich zažívání utrpělo, ó promiňte mi!!!
Howgh.
Swiss, to je slusne receno patlanice , ktera se spagetami bolognese nema spolecne ani vzdalene predky. Ale protoze je recept odkud je, neprekvapil me ani trochu .

Mozna by bylo lepsi najit nejaky vlastni nazev.
Jestli to skorotchyni chutna, tak tobe to chutnat i musi, to chapu !
Nikomu to neupiram. Ja zas nejim ryby
Příspěvek upraven 18.04.11 v 22:04
3 příspěvky 18.4.11 21:50
Vážení, to mě nenapadlo, po švýcarsku se to jmenuje proto, že je to recept od mojí skoro tchýně, která je Švýcarka. Přidávají tam lilek, což prý Italové nedělají.
Nijak zvláštní, jinak je to normální recept na bolognese. Ad wydra: co se neodvážíš napsat?:-)
Bento, precti si ingredience a pochopis, proc „po svycarsku“
Co to podle me je, si tu neodvazim napsat 
Drobku a to jeste nevis, ze nerada jim t lzici (krome polivky, samozrejme) a desne si vybiram salek na kavu a na caj !
Proste to nemusim tak.
Tve spagety jsou „pracovni“, to je neco jineho, ale pokud by sly ohrat v MW, tak i v krabicce bych je mela s omackou nemichane!
Kdyz vidim u stolu, jak si spolustravnik spatlava ryzi s omackou, je to to same! Ale jiste, jak komu chutna !
Drahá wydřičko, vždyť si to v té pánvi mícháš sama, kolik čeho dáš určuješ zase sama. Někdy holt je toho víc a nemůžu to sníst. No tak to jde do krabičky a do mrazáku „na pak“. Zvykl jsem si na to, když jsem si vozil jídlo na cesty s truckem, jíst domácí ohřáté bylo lepší než na amerických truckstopech, kterým jsem se plánovitě vyhýbal.


To je taková moje úchylka.
Ono je to tak, takhle se špagety prohřejí a jdou na stůl opravdu teplé. Vůbec nechci tvrdit, že je to jediné správné, to byla jen praktická poznámka. Je to každého jednotlivce kuchyně a pusa, přece nebudu nic národu nařizovat, no ne?
Bento, "po švýcarsku " proto, aby casino mlčelo
Ja mam len takovy dotaz? preco sa to vola "po švýcarsku "

Je to daaka specialna švýcarska sojova omacka pouzita?
Drobanku, vidis, a ja tak nemam rada jidlo „spatlane“ na taliri ! Jen to ctu co pises a uz si to predstavuju. Urcite bych to normalne snedla, ale rada si tak sama urcuju kolik majdy k priloze do hlavy vsunu
Ale to mame kazdy nejakou takovou uchylku,
ze? 
Prostě krásné, jde na mne příšerný hlad. Kdyby to šlo snad bych jedl jen těstoviny s rajskými omáčkami (typy sýrové nemusím).
Omáčku vaří v široké a hluboké pánvi a
do ní nakonec přidají těstoviny a promíchají. Je-li omáčka moc hustá,
přidají trochu vody ve které se těstoviny vařily. Nakonec nasypou
parmazán, promíchají a pak ještě na talířích parmazánem „ozdobí“.
Takhle se to totiž dostane na talíř opravdu teplé. 
Dovolím si poznámku, odkoukané od profesionálů: