Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jenofefa Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Zatímco se vaří těstoviny (vaříme al dente, tj. na zkus – já
vkládám těstoviny do vařící osolené vody, zamíchám, od bodu varu
vařím 5 minut, pak vypnu plyn, u elektřiny odstavím z plotýnky a nechám
pod pokličkou ještě 10 minut stát, pak sliji), rozehřejeme olej a
přidáme česnek, petrželku a čili papričky. Za stálého míchání asi
1 minutu opékáme při střední teplotě.
Přidáme rozdrcená rajčata z konzervy i s nálevem, uvedeme do varu,
snížíme teplotu a vaříme mírným varem 5 minut.
Vmícháme kapary, sardelky a olivy a za stálého míchání povaříme
dalších 5 minut.
Opepříme a promícháme. Potom nalijeme omáčku na těstoviny a jemně
rovnoměrně promícháme. Posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme
v nahřátých miskách nebo na talířích.
***Poznámka: ** Italský název znamená prodejnou ženu – děvku. A recept prý je tak rychlý a snadný, že stihla uvařit dobrou večeři i při svém náročném řemesle. *
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Ano, to jsou ty mňamkové bleskové špagety - jedny z oblíbených!
Hezký den, Jeno