Recept Špagety se sýrovou omajdou Veg
pandamanenova Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Uvaříme špagety.Zatím si na másle osmažíme cibulku do zlatova, potom při stálém míchání přidáme mouku, bylinky,tavený sýr, 4 hrnky vody a bujon . Mícháme.Podle chuti můžete i rozmixovat.Špagety přecedíme a můžeme servírovat.
- 13.03.16 vloženo
- 2614x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Ingredience
- špagety 1
- mouka 2 hrsti
- voda 4 hrnky
- bylinky 1 špetka
- sůl 1 špetka
- tavený sýr 1/4
- máslo 25 g
- cibule 1/2
- zeleninový bujon 1 kostka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku10.7.19 13:23
Najskôr som si odvážila 2 hrste múky - bolo to 30 g. Hrste to neboli
veľké. 4 hrnčeky vody boli v mojom prípade 1 liter vody.
Použité bylinky: čerstvá pažítka, čerstvá petržlenová vňať a
sušená bazalka, plus asi 5 strúhnutí mlynčekom s čiernym korením.
Použitý tavený syr Philadelpiha, 125 g.
Postupovala som podľa receptu. Moje pôvodné malé 2 hrste múky neurobili omáčku dostatočne hustú/dostatočne krémovú a preto som ešte 2 hrste múky pridala, takže celkovo som použila 65 g múky.
Chuťovo je to celkom dobré, aj keď podľa mňa by trošku smotany omáčku zjemnilo.
Na tanieri posypané syrom Provolone Piccante a čerstvou pažítkou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Špagety se sýrovou omajdou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Špagety se sýrovou omajdou
11 příspěvků 25.8.16 09:51
Zřejmě je to tááák dobrý, že to autorka vložila hned dvakrát, aby to někdo nepřehlédl
Jeden recept lepčččí než druhý
Ejo, v celém domě jsou jen 2 záchody.
@Labužník jandule02 dáš tam špetku bylinek, rozmixuješ…
Možná, že fakt neumím vařit, ale abych na cibulovou jíšku dala taveňák, všechno zalila vodou a doufala, že to někdo sní?
30 příspěvků 24.8.16 10:41
Kolik to je taveny syr 1/4? Ctvrt trojuhelnicku, kostky, ctvrt kila, ctvrt kbeliku? Potrebne mnozstvi k dosazeni skvele kremovitosti

@pandamanenova nikdo nikoho neuráží

Ale většina z nás tady umí vařit a ze dvou hrstí mouky ( i kdyby to byly hrstičky mých 2-4 letých vnoučat) a 4 hrnků tekutiny nelze nic skvěle krémového vyrobit…leda že by každý hrnek byl půllitr
4 příspěvky 23.8.16 21:44
Běžte si urážet někoho jiného
4 příspěvky 23.8.16 21:42
Mě se to povedlo bylo to skěle krémové

4 příspěvky 16.8.16 19:01
Ach jo

Příspěvek upraven 16.08.16 v 19:02
@jau Eja se neozývá… snad do ji to nepřilepilo k té zdi…
V tom případě bych se nebála použít ani
na ten strop…

457 příspěvků 14.3.16 17:10
Za stropu by to asi padalo, což? Já jen, že máme na chalupě trošku odfouknutou omítku ve stodole
457 příspěvků 14.3.16 17:07
@Eja dej pak vědět, jak to drží - děláme nové schody před vchod, třeba bych mohla i já využít

@tlustá bába no jedině DOMÁCÍ
Na cihly bych použila pappardelli. Jak z nich budou vyčnívat, budou perfektně vázat! Ovšem - musí být domácí! Nejlépe boloňské od Marcelly Hazan. Ta o nich píše, že jejich větší povrch báječně přijímá hutnější omáčky.
@Eja, na cihly použij raději vřetena
. Větší (členitý) povrch armatury = větší
pevnost výrobku
.
@tlustá bába já tady mám malý defekt ve zdi, už to vařím, tím to určitě půjde vyspravit, prsknu to tam a bude to trvanlivější než běžně používané postupy…po zamíchání se špagetami by se z toho možná daly dělat i cihly a postavit barák
Jestli si to přečte Soňa Noskovice, nebo Sveva, tak to s mimi rovnou švihne!
@birkana i mně to přišlo spíše jako umělá snaha vyvolat aktivitu… proto na podobné už ani nereaguji…


a) pokud je to jen JAKO, nic to nevyřeší (a my jim na to opět skočily - a tu aktivitu podpořily
b) pokud je to doopravdy, nic to nevyřeší (o to je to smutnější) - oni totiž tito autoři málokdy zavítají zpět… prostě jen prsk sem, prsk tam a jde se dál…
Adminům je to jedno, pro ně je to velké plus: „jééé… to nám ta aktivita pěkně zakolísala do plusu…“ ale v jaké kvalitě?
Na plodnější diskuzi to vypadá pod birkaninými sušenými hrachovými slupkami - tam se ozvala spřízněná duše a my se tu crcáme s provokatérem
@birkana sice nesdílím Tvůj optimismus, ale pokud máš pravdu, tím lépe

Já jsem ty dva totožné recepty s jemně odlišným názvem chápala jako pokus autora/autorky o temný humor a snahu přispět s nesmyslem, který popudí a probudí spící labužníky
.
@Putin myslím, že mazací sýr netřeba
, ze dvou hrstí mouky a 4 hrnků vody vznikne
beton tak jako tak

66 příspěvků 13.3.16 15:08
Štěstí, že jsi tam při vaření zapomněla přidat ten mazací sýr (co to vůbec je?), jinka by se Italové obraceli v hrobě.