Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
barbaanek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Šunku nakrájíme na nudličky, zalijeme šlehačkou a přivedeme k varu. Vaříme mírným varem za stálého míchání dokud smetana nezhoustne, před odstavením dochutíme vegetou. Kdo nesehnal 33% šlehačku, bude muset omáčku dohustit, třeba instantní jíškou. Omáčku dochucujte až před odstavením protože šunka trochu ze své chuti varem vyluhuje, a mohlo by se vám stát že budete mít omáčku přesolenou. Tenhle recept mám od kamaráda z restaurace, je to jednoduché jako facka, ale ta chuť!! Neuvěříte dokud neochutnáte. Doma jsme na ní závislí.
Recept je z kategorií: Omáčky
špagety, tagliately, jakékoliv těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.6.14 21:05
skvělý. a s listem bobkového listu a zeleným pepřem je to ještě
lepší!
21.10.12 16:05
Nechala jsem se inspirovat tímto receptem a byla jsem velmi spokojená. Nechala jsem zesklovatět cibuli na olivovém oleji, přidala na mini kostičky nakrájenou šunku, kuřecí nudličky, provensálské bylinky a nakonec smetanu na vaření. K těstovinám to nemělo chybu, až mě to překvapilo. Recept je velmi jednoduchý i rychlý, přesto vynikající.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednoduchá smetanová omáčka na špagety
1 příspěvek 11.2.15 16:36
Do rozpuštěného másla jsem přidala asi 4 str.na plátky nakráj. česneku po chvilce šunku na drobno, lehce jsem orestovala opět přidala česnek ale prolisovaný + kelímek 33% smetany a hodně bazalky.Na závěr parmezán a špagety-nemělo to chybu
439 příspěvků 25.1.09 03:43
Moje barbarská varianta jde ještě trochu dál: maličko vody (asi 1 dcl) přivedu k varu a zahustím instantní jíškou. Zmírním plamen na minimum a přidám asi 3 trojúhelníčky taveného sýra (výborný je s nivou, ale stačí i obyčejná veselá kráva). S pomocí metličky nechám rozpustit do hladka, pokud je to potřeba, ještě dosolím nebo dochutím vegetou a je hotovo. Když je čas a suroviny, tak lze obměňovat jak fantazie ráčí - smetanou, šunkou, kousíčky uzeného lososa…
Nicméně tento smetanovo šunkový recept musím také vyzkoušet, díky za něj, Barbaanku!
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Dobrý a jednoduchý recept.Často však děláme jak píše Ajta.V trošce mléka rozpustíme nějaký tavený sýr co je po ruce,ale ještě omáčku ochutíme zeleným kořením.Zde při těchto omáčkách je obrovské pole působnosti.Jako základ smetana a máslo a pak je na vaší fantazii co dál.Pří:,–( je mnoho od ančoviček po zázvor.I sám Savarin by se divil,jaké královské chutě se povedou v některých domácnostech.
590 příspěvků 25.1.09 03:43
občas vyrábím něco podobného… jen napřed na troše másla nechám změknout nadrobno nakrájený pórek a poté přidám šunku a smetanu… mňam…
pokud nemám doma smetanu, tak používám trochu mléka ve kterém rozpustím smetanový tavený sýr (např. Apetito)… taky mňam…
Díky Barbaanku za uvedení receptu
)
Přeji hezký večer…