Recept Špagety s pečenou červenou paprikou Veg
danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Dovolená nebo dobré jídlo nejsou žádné mrhání časem! Příprava těstovin je sice kapku delší a může se protáhnout až na dva dny (kdo by v Toskánsku někam spěchal), ale při čekání, až se omáčka začne pomalu vařit, si v té lákavě aromatické vůni příjemně odpočinete. Pochopitelně že životní rovnováhu musí najít každý sám a věčné neurotiky tahle omáčka asi nezachrání. Můžete to ale zkusit.
Postup
Nejdříve jsou na řadě papriky. Šup s nimi do trouby, kde je pečte nebo grilujte, dokud slupka nezčerná a neudělají se na ní puchýřky. Nechte je vychladnout v papírovém sáčku.
Pak je oloupejte, odstraňte semínka a papriky nakrájejte na na menší kousky. Ty pak schovejte do ledničky. Musí totiž dva dny odpočívat.
Odpočinuté nakrájené papriky vložte na olej rozehřátý v pánvi a osolte je hrubou mořskou solí. Smažte na středně silném ohni 4 až 5 minut.
Pak stáhněte plamen, přilijte do pánve smetanu, zamíchejte a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni asi 30 minut.
Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. To je signál, abyste ji sundali z plotny a nechali 3 až 4 hodiny odpočívat.
Nakonec uvařte těstoviny, slijte je a důkladně promíchejte s omáčkou, kterou jste mezitím ohřáli. Posypte drceným pepřem. No a můžete servírovat.
Fred - vícepresident pro technologie u Oskara
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 05.08.07 vloženo
- 58606x zobrazeno
Čas přípravy
- 5 hod + 2 dny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 10 červených paprik
- hrubá mořská sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml 30% smetany
- 500 g těstovin (nejlépe špaget, ale záleží na vás)
- vícebarevný drcený pepř
Doporučená příloha
dobré plné aromatické chianti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.3.19 22:12
Vynikající. Teplé papriky jsem sice nikdy neměl rád, ale tohle nádherně voní a skvěle chutná. Pozor při pečení paprik, vypeče se hodně šťávy. Omáčku jsem nakonec popohnal kousky kuřete.
Líbí se mi12.11.13 12:37
Dělala jsem již několikrát, ale s jinými těstovinami. Špagety moc
nepoužívám, ale když už je kdosi donesl z obchodu, hned jsem věděla,
kterak s nimi naložit
Samozřejmě jsem hned sáhla po tomto skvělém receptu!
25.9.13 19:25
Postup som dodržala, papriky odpočívali .....
Výborné.
Diskuse k receptu Špagety s pečenou červenou paprikou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Špagety s pečenou červenou paprikou
Dando, tak to bude vono, že si to ty papriky natáhnou zpátky, dotankujou se jak velbloudi. Matiox chaua za reakci, jak já bych v tý hospodě se Zděndou chlastal!!! Zatim musim pít Tabasco a lízat chipotle.
Feliz Navidad, Prospero Año Nuevo y Felicidad.
Sakra, to nemá v tomto ročním období Cumbuch nic jiného na práci, než vytahovat tenhle kontroverzní recept?
Mananku, abych řekla čistou pravdu, tak nevím co se děje s paprikama dva dny v lednici
, ale jedno vím zcela určitě, tu
šťávu, kterou pustěj hned po grilování a rozkrájení, tak za ty dva dny
z části odpaří a z části natáhnou do sebe 

Občas je promíchám a na konzistenci je znát, že houstne a je jí míň.
Na pánvi se musí dělat opravdu jen chvilinku, aby z nich nebyla kaše, ale zůstaly kousky.
Jinak pečené papriky zpracovávám hned a nechám odležet už smíchané s kořením, česnekem nebo bylinkama jen chvíli.
Zdenda tě taktéž zdraví od Simpsnů a vzkazuje, že když jsem ho jednou oblafla a nenechala je odležet, tak to bylo hodně znát.
Velkej je na pívě
Dando,
o tom, proč se papriky pečou a loupou spolu vůbec nemusíme diskutovat, já už jsem dokonce Mexikánama tak zkaženej, že syrový papriky jím jen velice, velice výjimečně.
Ale zarazilo mě tvé dvoudenní uležení paprik v lednici. To nějak nechápu proč. Mexikáni je zpracovávaj oloupaný ještě vlažný, uleželé jsem je tam nikde neviděl a při povídání s tamními kuchaři a sdělování receptů od nich nebyla o takovém postupu ani zmínka, takže z toho usuzuji, že oni to v Mexiku, ani v Guatemale či v Hondurasu nepoužívají. Co jsem zjistil já je to, že když je nechám odložené jen půl dne, tak už mi začnou osychat a ztrácejí tu fantastickou olejovou šťávu, kterou při pečení pustí, proto je nikdy nenechávám ležet přes noc.
Takže teď babo raď a vysvětluj, jsem jedno velký ucho!
A zdravím ¡Utz a wach! tebe i všechny Zděndy.
@casino
Jj… špatně jsem to pochopila, takže chyba byla na mém přijímači
Moc se mi tenhle recept líbí, jen co bude čas, určitě vyzkouším, papriky mám moc ráda.
Dando, děkuji za vysvětlení. Právě teď je ta správná doba na vyzkoušení, tak jsem zvědavá.
Papriky, které upeču a oloupu a nakrájím mají zcela jinou konzistenci, než papriky odleželé dva dny v lednici.
Neochucují se, není potřeba, sami o sobě mají svoji specifickou vůni i chuť, která se rozvine krátkým orestováním na kvalitním oleji, dávám lžíci oleje a lžíci másla a šlehačka dokoná dílo v tom nejlepším slova smyslu.
Omáčka se nesmí převařit, aby papriky neztratily dužinu a důležité je několikahodinové odstátí.
Správně uvařené těstoviny doplňují toto luxusní, jednoduché, přitom na čas náročné jídlo.
Casino, o původu nehodlám polemizovat, protože pravdy se zřejmě nedobereme. Recept je opsaný z brožury nějakého telefonního operátora před několika lety a od té doby každý rok alespoň 2× v době kapií vařím.
2453 příspěvků 26.9.12 20:50
S pečenými paprikami „laboruju“ celkem často (většinou je z toho salát s olol, česnekem, hromadou sekané petrželky, solí, bílým pepřem a balzamikem). Tuhle omáčku si představit dokážu, bude určitě moc dobrá, ale ta dvoudenní „výdrž“ v ledničce bez ničeho mi taky moc jasná není, třeba nám to Danda vysvětlí.
…vidím, že mluvíme každý o něčem jiném

Nedovolil bych si, bez odzkoušení, vstoupit na
tenký led této „paprikové“ diskuze

Opravdu si myslíte, že pečené papriky uložené JEN TAK, BEZ NIČEHO na 2 dny v lednici budou jiné, než právě upečené a jen v lednici vychlazené
Já si to nemyslel a teď už vím, že paprikám jsou nějaké dva dny v lednici šumafuk
@casino
Já podobně zpracované papriky znám z časopisu Receptář č. 7/2011. (str. 9)
Akorát, že tam se nechávají vychladnout pod pokličkou a jsou pak pokrájené zality nálevem z octa, oleje, česneku, soli a pak teprve nechat proležet. Jsou vynikající, doporučili to posypat balkánským sýrem a k tomu pečivo. Výborná věc…
Proto se nedivím v receptu uvedenému postupu zpracování paprik… Vážně to je dobré: na sucho do tmava upéct v troubě a po vychladnutí oloupat a odsemenit…
Papriky takto upravené zkuste bez obav a hezký večer vám i autorce
To co je na obrázku vypadá sice velice italsky, ale postup naznačuje původ spíše anglosaský, ne-li přímo amerikánský


Stejně jak níže pýýýše kolegyně simanova: „Ale pokud je dávám odpočívat, většinou v nějaké marinádě.“
Prošmejdil jsem kde co, ale pokud někde dávali pečené papriky odpočívat jen tak, pak na sítku, aby okapaly; pokud v misce, tak ochucené, aby se rozležely před dalším použitím.
Toho, v závěru receptu zmiňovaného „Freda“ mi přítel Google nabídl jako: Fred Hrenchuk, viceprezident pro technologie společnosti Oskar Mobil
No a tomu nadnárodnímu mobilu možná i postup odpovídá
Miluju pečené červené papriky. Ale pokud je dávám odpočívat, většinou v nějaké marinádě. Tyhle opravdu jenom oloupu a dám na 2 dny do lednice?