Recept Špagety pro 7 hladových

Pupek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Klasický recept na chatu nebo chalupu, kde máme úplně jiné starosti než stát u sporáku. Celý balíček špaget uvaříme podle návodu do poloměkka. Do druhého (velkého) hrnce vložíme hovězí ve vlastní šťávě (pro začátečníky – bez plechovky :o), vařečkou rozdrolíme maso na kousky o velikosti asi 2x2 cm (nebo jak to prostě půjde). Přidáme nasekaný česnek, protlak (opět bez plechovky), sterilované lečo, kostku bujónu nebo vegetu a necháme prohřát. Průběžně ochutnáváme, případně dosolíme nebo dochutíme podle vlastní fantazie. Polouvařené špagety propláchneme, necháme okapat, vhodíme do hrnce s prohřátou směsí, zasypeme petrželkou a důkladně promícháme. Vše vložíme do klasického pekáče a šupneme to do vyhřáté pece. Nemastíme, přípečky na dně pekáče jsou to nejlepší! Pečeme tak dlouho, až se na povrchu špaget objeví zlatavá kůrčička. Pak povrch posypeme strouhaným sýrem, pec vypneme a necháme sýr ještě zatavit do voňavé krusty. Během pečení připravíme ze zeleniny bohatou oblohu, mísu nebo salát podle vlastního uvážení. Špagety konzumujeme zpravidla zatepla v houpací síti na zahradě a hojně zaléváme vinným střikem. Pokud hypoteticky něco zůstane v pekáči, dáme to do lednice a ve 3 ráno není krásnější zážitek! Pozn.: doma můžeme tyto špagety připravit z kulturnějších surovin (maso na guláš, čerstvé nebo zmrazené lečo). Je to sice chutnější, ale příprava trvá nechutně dlouho.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 26.06.05 vloženo
  • 11092x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 7 porcí

Ingredience

  • 1 balení špaget (500 g)
  • 1 velká sklenice sterilovaného leča
  • 2-4 stroužky česneku
  • 1 malá konzerva rajského protlaku
  • kostka zeleninového bujónu nebo vegeta
  • nějaká nať na posyp
  • 20 dkg sýra na strouhání
  • zelenina na oblohu nebo libovolný salát
  • 1 půlkilová konzerva KVALITNÍHO hovězího masa ve vlastní šťávě.
  • Pozor! Nekupovat 'akční' hovězí konzervy z hypermarketů za cca +/- 27 Kč. Je to samá vepřová kůže, drůbeží emulze, Éček je v tom nepočítaně a vypadá to jak Luncheonmeat. A chutná to ještě hůř!
  • Nejlepší je samozřejmě domácí zakonzervované přední hovězí....

Doporučená příloha

  • Vinný střik.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špagety pro 7 hladových

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špagety pro 7 hladových

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Špagety pro 7 hladových

No jo, hadovka (kromě zajímavýho tvaru) je do smaženice jak dělaná – ta jí dá takový grády, že i zubař padne na znak. :o)))) Ale taková dršťkovka z kotrče, václavky ve slizu, krupicová smaženice, masák na kmínu, koření ze stročka do polívky, přitom tunu toho ještě nasušit na zimu… Ježkovy oči, už se mně houbařský nožík v kapse obrací!
Já jsem trošku jižněji, ale u nás zatím ještě ani neťukne. Uvidíme zítra.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety pro 7 hladových - Pupku

My jsme našli bedlu, pár masáků, 2 vajíčka hadovky smrduté, kopu podborováků, nějaké holubinky. Spousty muchomůrek panterových, ty ale nesbíráme. Tolik čerstvé zprávy z lesů u Berouna. Jo, a klíšťat jsme přivezli šest, čtyři jsme našli a vyhodili před odjezdem z lesa. Takže už taky berou ;-)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Sněhurko

neboj, houbový recepty mám taky v šuflíku… Ale u nás začíná sezóna až tak v červenci, srpenci a zářenci – a to víš, napřed se musím přežrat smaženice, mírně se přiotrávit – a po roce oprášit a vylepšit recepty.
Jinak já byl na houbách minulý týden, nenašel jsem ani prašivku a klíšťata taky nějak nebrala nebo co. Jenom jsem chytil vlka, spálil si čenich a píchl si do oka kus smrku. Ale už to mám všechno zapudrovaný…

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety pro 7 hladových - Pupku

A nezapomeň na nějaký recept s houbami! Už rostou :-)))
Měj se v lese hezky, my jsme byli dneska celé odpoledne, bylo nádherně. Ale to odpoledne bylo moc krátké :-(

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Vážení spolukuchtící!

děkuji za Vaše vřelé přijetí, za těch pár dnů, co jsem se tady zjevil, bylo mně s Vámi moc příjemně, docela jsem se pobavil a hlavně se toho dost přiučil. Zítra však odjíždím na pár dnů do lesů dobít si baterky (proto taky moje poslední recepisy byly spíš imitačky z kotlíku, ale voněly jehličím). Kdo mě nemusí, aspoň si ode mě odpočne, těm ostatním slibuji, že jim po návratu uvařím veverku na šiškách, chobotnice po staročesku, manželku na hruškách, vka i s Karkulkou – co jen budete chtít…

Mějte se

:o)

Váš Pupek

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Špagety pro 7 hladových

No samo! Ale garantuju ti, že když si ve tři ráno dáš ten pekáč se studenýma špagetama na klín (pro jistotu se zamkni v kuchyni), vezmeš si pořádnou vidli do ruky na odškrabávání přípečků, tak si na Gambo si ani nevzpomeneš… Ale hlavně nevyžírej napřed to maso, já už na to párkrát dojel – a druhý den byly jenom samotný špagety. Tak dobrou noční chuť!

Pupek

PS: Já už se jdu taky pomalu předběžně podívat do boxu, čím se to zase dneska v noci odměním :o)

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagety pro 7 hladových

Tvoje recepty bych neměla číst ve večerních hodinách. Sbíhají se mi sliny a nutí mě to k luxování ledničky, ač jsem se zařekla.
Jinak já víno nemůžu, co Gambáček, šel by k tomu?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz