Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Snažila jsem se tenhle víkend pro vás připravit pravé „pesto alla genovese„. Předem říkám, že to opravdu „pravé“ si můžete dát jenom v místě vzniku a to v italském Janově. Jak už víte, Italové si hodně potrpí na tradici (jelikož i tenhle recept mají registrovaný) a nemůžeme se tu bavit o originálním receptu, pokud nepoužijeme místní suroviny (stanovené podle „Ministero delle politiche agricole“), které v Čechách budeme asi jen těžko hledat – jsou to například lístky bazalky původem z Janova, extrapanenský olivový olej také otamtud aj.
My si ale dneska ukážeme, že i u nás se dá dobré „pesto“ udělat.
Stačí použít kvalitní suroviny, pokud možno původem z Itálie a dodržet
správný způsob přípravy. Určitě si na něm pochutnáte jako já, i když
suroviny rozhodně nejsou z Janova
V hmoždíři (já mám doma pouze dřevěný, bohužel mramorový nevedu) rozmačkejte česnek a špetku hrubé mořské soli. Přidejte osušené lístky bazalky a krouživými pohyby je lehce rozdrťte dokud nepustí zelenou šťávu. Přidejte piniové oříšky a pokračujte až vám vznikne takový krém přidejte sýry a pořádně opět v hmoždíři promíchejte. Nakonec přidejte olivový olej po troškách a průběžně promíchávejte. Nezapomeňte dát vařit osolenou vodu na těstoviny. Hotově těstoviny pak zceďte a smíchejte s pestem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Spaghetti con pesto genovese