Recept Spagetti ala putanesca

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu (čím více vody, tím lepe, těstoviny ji potřebují) 2. Až voda začne vařit, přidáme několik kapek olivového oleje, a vydatně vodu osolíme 3. Pak hned přidáme půl balení špaget 4. Při varu občas promícháme, aby se neslepily 5. Špagety průběžně ochutnáváme, když jsou takové, že by jste je sice ještě nejedli, ale už jsou měkké, slijeme je do sítka a nad hrncem necháme okapat. 1Zatímco se špagety vařily, vy jste si nakrájeli cibuli na drobné kousky a žampiony na tenké plátky. 2 To vše dáte nyní na pánev a začnete restovat cibulku se žampiony 3.Přidejte drcený česnek 4. Když už cibulka začíná mírně žloutnout, žampiony jsou k sežrání a česnekem voní celá kuchyň, přidáte tam ty špagety 5. vařečkou je začnete promíchávat na pánvi 6. popříte je a když nejsou dost slané tak je můžete i osolit 7. přidáte trochu kečupu a opřádně na pánvi promícháte 8. jak jsou špagety narudlé, vyklopíte je z pánce do dvou mís, posypete strouhaným eidamem a parmezánem 9. Doubrou chuť a hodně zapíjejte Pro opravový úspěch jsou dva klíčové momenty - slít špagety, když jsou ...

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 6435x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • polovina standartního balení špaget, asi 6 kousků středních žampionů, 1 cibule, pár stroužků česneku, kečup, sýr eidam (45 %), sýr parmezán, olivový olej, sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Spagetti ala putanesca

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Spagetti ala putanesca

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Pánové...

Mohu-li podotknout, nevím, proč jste si vybrali právě tento recept, který po pravdě řečeno s italským nemá moc nic společného (proboha, kečup!). Ráda bych upozornila, že důležité ingredience receptu chybí. Podívejte se pod ¨Puttanesca¨ recepty. Tip: nejsou-li čerstvá rajčata, tak použití rajčat konzervovaných i s jejich tekutinou je dobrá záměna.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Naprosto souhlasím

s Gandelionem, jen barbaři a američani (ono je to totež, vím to, žiju tady) lijou do špaget kečup. Fuj!!! A pokud nejsou rajčata po ruce, co takhle rajský protlak? Ten není oslazený ani jinak dochucený.
Lilky jsou nápad výborný, neznal jsem to a rozhodně zařadím do repertoáru. Takže děhuju.

Labužník gandelion02
25 příspěvků 25.9.02 08:17
Doporucuji to malicko vylepsit...

Kecup rozhodne NE, misto nej dve tri rajcata a nechat je trosku rozdusit. Jeste pred zampiony osmahnout na kosticky nakrajeny lilek, omacka je pak hustsi a lepe se chyta spaget. A na zaver pridavam par na kolecka nakrajenych oliv a to je teprve ta prava mnamka!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz