Recept Špagetová omeleta s métským salámem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Špagetová omeleta s métským salámem

Postup

1. Špagety uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody, necháme dobře okapat. 2. Cibuli nakrájíme na kostičky. 1 lžíci másla rozehřejeme na pánvi a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a 2-3 min. podusíme. 3. Métský salám nakrájíme na nudličky, spolu se špagetami jej dáme na pánev k hrášku s cibulí a krátce opečeme. 4. Vejce smícháme s trochou soli, pepřem a strouhaným sýrem. Vaječnou směsí přelijeme ochucené špagety a na středně silném ohni opečeme na spodní straně dozlatova. Omeletu opatrně obrátíme a opékáme další 3-4 min. 5. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků. Omeletu rozkrájíme na kusy a posypeme bazalkou.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 6434x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g špaget
  • sůl
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 200 g mraženého hrášku
  • 150 g métského salámu
  • 6 vajec
  • pepř
  • 2 lžíce strouhahého sýra
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špagetová omeleta s métským salámem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špagetová omeleta s métským salámem

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem, Maňano, Marme

No jó, ten jsem dlouho nejedla. Patřil mezi moje oblíbené pochutiny.
Maňano, děkuji za vysvětlení.
Marme, kvůli tomuto salámu přivřu u soudruhů na chvilku obě oči. Ale na chvilku.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem - maňano

:)). Jsi důsledný, sponu jsi nevynechal!
Métský salám mi vždycky chutnal, stejně jako ty polosyrové salámy z NDR (řekla bych, že u nich soudruzi chybu nedělali).

Omeleta jde připravovat s jakýmkoliv jiným salámem a i bez něj.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: métský salám

Sylvi, nejsem Eva, ale rád ti odpovím. Dříve se tomu říkalo Maceška podle řezníka a lahůdkáře Macešky, který to vymyslel a vyráběl. Za bolševika se to nesmělo říkat, tak to pojmenovali na čajovka. Podobný salám vyráběli také v Métách (Metz) ve Francii, proto métský salám.

Jinak je to toto:
MÉTSKÝ SALÁM

  • uzený masný výrobek tepelně neopracovaný
    Složení: Vepřové maso, hovězí maso, směs přírodního koření, cukr, startovací kultury, dusitan. solicí směs obohacená jódem (jedlá sůl + konzervant E250).
    Skladujte při teplotě 0° až + 5°C. Datum výroby označeno na sponě výrobku. Spotřebujte do 28 dnů od data výroby.
    Obsah soli max. 3,7%, obsah tuku max. 25%.
Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem

Evo, prosím, co je to métský salám?
Sylvie

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem

Tuto omeletu mě naučila dělat maminka ze zbytků špaget. Nesype ji ale bazalkou, ale horkou ji potírá zbylou omáčkou na špagety nebo přinejhorším kečupem a sype jemně nastrouhaným sýrem. Je to výborná rychlá večeře.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz