Recept Špagetová omeleta s métským salámem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Špagetová omeleta s métským salámem

Postup

1. Špagety uvaříme podle návodu v dostatečném množství osolené vody, necháme dobře okapat. 2. Cibuli nakrájíme na kostičky. 1 lžíci másla rozehřejeme na pánvi a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme hrášek a 2-3 min. podusíme. 3. Métský salám nakrájíme na nudličky, spolu se špagetami jej dáme na pánev k hrášku s cibulí a krátce opečeme. 4. Vejce smícháme s trochou soli, pepřem a strouhaným sýrem. Vaječnou směsí přelijeme ochucené špagety a na středně silném ohni opečeme na spodní straně dozlatova. Omeletu opatrně obrátíme a opékáme další 3-4 min. 5. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků. Omeletu rozkrájíme na kusy a posypeme bazalkou.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 6194x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g špaget
  • sůl
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 200 g mraženého hrášku
  • 150 g métského salámu
  • 6 vajec
  • pepř
  • 2 lžíce strouhahého sýra
  • bazalka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špagetová omeleta s métským salámem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Špagetová omeleta s métským salámem

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem, Maňano, Marme

No jó, ten jsem dlouho nejedla. Patřil mezi moje oblíbené pochutiny.
Maňano, děkuji za vysvětlení.
Marme, kvůli tomuto salámu přivřu u soudruhů na chvilku obě oči. Ale na chvilku.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem - maňano

:)). Jsi důsledný, sponu jsi nevynechal!
Métský salám mi vždycky chutnal, stejně jako ty polosyrové salámy z NDR (řekla bych, že u nich soudruzi chybu nedělali).

Omeleta jde připravovat s jakýmkoliv jiným salámem a i bez něj.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: métský salám

Sylvi, nejsem Eva, ale rád ti odpovím. Dříve se tomu říkalo Maceška podle řezníka a lahůdkáře Macešky, který to vymyslel a vyráběl. Za bolševika se to nesmělo říkat, tak to pojmenovali na čajovka. Podobný salám vyráběli také v Métách (Metz) ve Francii, proto métský salám.

Jinak je to toto:
MÉTSKÝ SALÁM

  • uzený masný výrobek tepelně neopracovaný
    Složení: Vepřové maso, hovězí maso, směs přírodního koření, cukr, startovací kultury, dusitan. solicí směs obohacená jódem (jedlá sůl + konzervant E250).
    Skladujte při teplotě 0° až + 5°C. Datum výroby označeno na sponě výrobku. Spotřebujte do 28 dnů od data výroby.
    Obsah soli max. 3,7%, obsah tuku max. 25%.
Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem

Evo, prosím, co je to métský salám?
Sylvie

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Špagetová omeleta s métským salámem

Tuto omeletu mě naučila dělat maminka ze zbytků špaget. Nesype ji ale bazalkou, ale horkou ji potírá zbylou omáčkou na špagety nebo přinejhorším kečupem a sype jemně nastrouhaným sýrem. Je to výborná rychlá večeře.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz