Recept Špagety tisíce a jedné chuti Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento myšmaš jsem vytvořila celkem náhodně a kdo se nebojí, může vyzkoušet a očekávat překvapivě barevnou, přesto vzájemně sladěnou chuť.

Postup

Špagety uveříme standardně, celý sáček, dle návodu na obalu.

Omáčka:
Nakrájíme cibuli, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme pokrájenou kedlubnu s patizonem, poté cuketu, nahrubo ostrouhanou mrkev a kukuřici.

Na hrubém struhedle nastrouháme rajčata, až nám v ruce zůstane jen slupka, přidáme na slabá kolečka pokrájené olivy.

Přimícháme tuňáka i s veškerou šťávou, poté ústřičnou omáčku, pak nahrubo nastrouhaný uzený sýr. To celé promícháme. Přidáme obojí koření, zjemníme smetanou a po ochutnání přidáme lžičku marmelády dle celkového dojmu a vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.08.12 vloženo
  • 6413x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 sáček kukuřičných špaget

Omáčka

  • 2 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kedlubna
  • 1/3 patizonu
  • 1/2 cukety libovolné barvy
  • 1 mrkev
  • 5 PL mražené kukuřice
  • 2 velká rajčata
  • 15 ks zelených oliv
  • 1 velká konzerva tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 PL ústřičné omáčky
  • 15 dkg domácí uzený sýr
  • 2 PL domácí sebrané smetany
  • 1 KL provensálské koření
  • 1 KL koření špagety
  • 1 PL domácí rybízové marmelády

Doporučená příloha

  • Špagety, nové brambory, vrtule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špagety tisíce a jedné chuti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
listonoska
15 příspěvků 13.08.12 15:00

Dekujii :potlesk:

 
Sylvie
2302 příspěvků 08.08.12 10:51

Zébulon, děkuji. A turecké telenovely opravdu nestojí za řeč. :-)

 
zébulon  08.08.12 10:24

Ja se vubec nezlobim, to si povidejte jak chcete, to je fajn :- ). Jen jsem nerozumela tomu, kdo co sezobl a tak, asi stejne, jako ty. Ale uz mi to teda nevysvetlujte, stejne to asi nestoji za to.

 
Sylvie
2302 příspěvků 08.08.12 08:45

Zébulon, a my to zrovínka chtěly ukončit. Prosím, nezlob se, že tu tak krafáme, ale nepochopila jsem příspěvek našeho milého (není to ironicky) Casina a milá (taky to není ironicky) Alis se mi HO snažila pochopit.

 
zébulon  07.08.12 23:00

Nemohl by mi nekdo polopate vysvetlit, o cem se tu bavime? Dekuju predem.

 
Alis
2617 příspěvků 07.08.12 21:15

Napadla mě odpověď, ale to si netroufám… :-)
Ale jsem ráda, že tu jsi :-)

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.08.12 21:08

Já se ještě pomodlím, jo? :D

 
Alis
2617 příspěvků 07.08.12 19:13

Tak se Míšo hezky posaď a poslouchej: Byla jednou jedna telenovela, která měla opít českého diváka svou pohádkou o tisíci a jedné noci. Neopila, divák to nepil ani nesezobl… Za to jiné pohádky labužníci baští :-)

A teď do postele a spát :-D

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.08.12 18:07
Alis,

Tak gastrohororrr, ten už chápu, ale co ti Turkové? :(

 
Alis
2617 příspěvků 06.08.12 12:15

Míšo, tobě to nepřipadá jako gastrohoror??? Mně jooooooooooo :D :D :D

 
Sylvie
2302 příspěvků 06.08.12 10:05

Jaký gastrohoror, jací Turci? Zase si asi sedím na vedení.

 
casino
4463 příspěvků 06.08.12 08:55
Račte neprominout...

…ale vypadá to, že když Turci neprorazili se svou limonádovou telenovelou „Tisíc a jedna noc“, tak to zkoušejí s pikantním gastrohororrem na Labužníkovi a zatím to vypadá, že jim to „žereme“ (tedy, aspoň některé labužnice to sezobly)
Přijde mi, že listonoska nemá (už dlouho) 16 let,,, ale jako fóóórek je receptík dost dobrý 8o :roll: 8) ;) :mrgreen:
Možná ale, pokud by se dala domácí kukuřice a recept zařadil do specialit ZÁBAVNÉ RECEPTY tak by to mohlo být OK ;)
…no, skoro OK :mrgreen:…v krátké době je to další recept, který si své místo na Labu zaslouží

 
Sylvie
2302 příspěvků 05.08.12 23:34

Listonoško, držím Ti palce!

 
Roomanka
205 příspěvků 05.08.12 14:32

Ejo, okurčičku bych ti hodila, ale ještě není úúúplně udělaná. Což nestihne, bo na močáky chodím hned a nevydržím čekat.:-)

 
listonoska
15 příspěvků 05.08.12 13:13

Děkuji všem.. :* tak uvidíme příště :dance:

 
zébulon  05.08.12 11:01

Aha, tak ve svetle novych informaci zacinam zacinajici kucharce drzet palce :- ). Casem z tohohle jednoho receptu udela ctyri skvele.

 
Eja
3788 příspěvků 05.08.12 05:50

Roomanko, tak v tom případě beru komentáře zpět a :mavam: ze začátku Tvého příspěvku soudím, že autorce je méně než tak 16 let a pak naopak :potlesk: za pár let bude z dítka asi dobrá kuchařka.
P. S. nemohla bys po mně hodit okurčičku? dala bych si :)

 
Roomanka
205 příspěvků 04.08.12 21:37

Ahoj, těhotenství zatím nehrozí. :-) Máte pravdu, moje dítko to maličko s tím dortem pro kočičku a pejska přehnalo a už to ví. Směji se vždy při pohledu na ingredience, které používá - dala jsem jí do batůžku melasu, rybízovou marmeládu, sýr… Všechno v jejích receptech je! :-) Ale snaží se, to musím uznat. Sama říkala, zda by admina nemohla vytvořit novou kategorii pro nové a nezkušenější členy Labu - něco jako „vyhozeno, ale nech si to spánembohem pro sebe jako v zápisníčku“. Když už se s tím holka dělá… :-) Dneska jsme spolu mluvily a uznala, že to byla příliš velká fantazie a i kdyby si to chtěl někdo uvařit, nemá všechno dozajista ve spíži nebo v lednici. Tyto stránky už jsou vyšší škola a cení se dobré nápady. Já spíš z Labužníka čerpám a pokud mám něco nového, prubnu to a zveřejním. Ale takových okamžiků moc není. Teď třeba chřoustám močáky, které ještě zdaleka nejsou uleželé, ale chutnají mi jako od táty. Co je na nich výjimečného a novátorského? Místo vody se solí jsem svařila vodu s dekem. Ale bez octa. Ti, kteří dělají močáky po klasicku s koprem a vinným listem, chápou. Můj chlap vyžadující rychlokvašky s octem je úplně mimo. :-D

 
Sylvie
2302 příspěvků 04.08.12 21:16

Recept mi připomněl mé poslední těhotenství. ;)

 
Eja
3788 příspěvků 04.08.12 18:35

Ou, to si nemyslím, ale musí mít kuchař odvařeno hodně klasiky aby si mohl troufnout na těch základních zkušenostech stavět a uměl si představit výsledek.

 
Ou
49 příspěvků 04.08.12 18:18

Největším nepřítelem kuchaře je jeho fantazie…

 
zébulon  03.08.12 23:19

Ano, a já zas souhlasím s Ejou, že salát z tofu ano, na ten jsem se dívala se zalíbením :-).

 
Eja
3788 příspěvků 03.08.12 20:02

No, kvalitní balsamico fakt není kyselé…ale o tom to není…
Já bych si dala ten uzený sýr s rybízovou marmoškou jako mlsku, na lžíci smetanu jako dezertík, z toho co zbývá bych vyloučila koření na špagety a ústřicovou omáčku a z toho zbytku bych udělala dvě možná i tři jídla…
Souhlasím se Zébulon, kategorie " tudy cesta nevede" je moc pěkný název, brutálnější kategorie by byla " šup s tím do koše".
Listonosko, Tvůj salátek z tofu ano ( ale z neochuceného), ale tohle bych si netroufla nikomu z rodiny předložit :roll:

 
zébulon  03.08.12 19:45

Já bych navrhovala založit kategorii „tudy cesta nevede“. To, že to někdo na návštěve spapá a ještě pochválí, to nemusí nutně znamenat, že mu to chutnalo, spíš se mi zdá, že návštěva je prostě zdvořilá. Vždyť je to typická varianta pohádky, jak pejsek s kočičkou pekli dort! Já nechci urážet, ale mně je z toho receptu úzko.

 
listonoska
15 příspěvků 03.08.12 15:08

Ano, špagety z kukuřičné mouky, říkejme tomu zdravá výživa :oops:

 
listonoska
15 příspěvků 03.08.12 15:07

Balsamic nebyl potřeba, kyselé to bylo dost, jinak bych nepřislazovala. Nenutím, chápu, ale testla mi to delegace ze Švýcar, celkem snobská společnost, co se jejich kvalitních vybraných potravin a dostupnosti financí, takže i chutného žrádla týče, a protože švýcarsko bývá neutrální, beru to jako kompliment. Kdo nezkusí, nepozná :zed:

 
Alis
2617 příspěvků 03.08.12 04:51

Zajímá mě, co jsou kukuřičné špagety… špagety z kukuřičné mouky?
Já bych dala ještě jointa… :lol:

 
Eja
3788 příspěvků 02.08.12 23:15
:mavam:
 
casino
4463 příspěvků 02.08.12 22:51
listonoška,

„myšmaš“? Máte recht :)
Furt řikám, že tu chybí ještě jedna kategórie… :mrgreen:

Eja,
s tím prvním smajlíkem jste to ale nemyslela vážně, že neéééééé? :think: :mrgreen: :mrgreen:

 
Eja
3788 příspěvků 02.08.12 20:34

Já bych tam přidala ještě kapary, balsamico a ananasový kompot… :think: a možná ještě něco? :nevim:
Poctivě se snažím to sladění chuti ústřicové omáčky, uzeného sýra, oliv, smetany, marmelády a toho ostatního si nějak představit…ale na to moje fantazie nestačí. A přiznám se, že zkoušet to nebudu. Můžete mne kamenovat, když se mi recept nelíbí, tak většinou mlčím, ale tohle mne dostalo :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz