Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
listonoska Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tento myšmaš jsem vytvořila celkem náhodně a kdo se nebojí, může vyzkoušet a očekávat překvapivě barevnou, přesto vzájemně sladěnou chuť.
Špagety uveříme standardně, celý sáček, dle návodu na obalu. *Omáčka:* Nakrájíme cibuli, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme pokrájenou kedlubnu s patizonem, poté cuketu, nahrubo ostrouhanou mrkev a kukuřici. Na hrubém struhedle nastrouháme rajčata, až nám v ruce zůstane jen slupka, přidáme na slabá kolečka pokrájené olivy. Přimícháme tuňáka i s veškerou šťávou, poté ústřičnou omáčku, pak nahrubo nastrouhaný uzený sýr. To celé promícháme. Přidáme obojí koření, zjemníme smetanou a po ochutnání přidáme lžičku marmelády dle celkového dojmu a vlastní chuti.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Špagety, nové brambory, vrtule
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Špagety tisíce a jedné chuti
15 příspěvků 13.8.12 15:00
Dekujii
2302 příspěvků 8.8.12 10:51
Zébulon, děkuji. A turecké telenovely opravdu nestojí za řeč.
Ja se vubec nezlobim, to si povidejte jak chcete, to je fajn :- ). Jen jsem nerozumela tomu, kdo co sezobl a tak, asi stejne, jako ty. Ale uz mi to teda nevysvetlujte, stejne to asi nestoji za to.
2302 příspěvků 8.8.12 08:45
Zébulon, a my to zrovínka chtěly ukončit. Prosím, nezlob se, že tu tak krafáme, ale nepochopila jsem příspěvek našeho milého (není to ironicky) Casina a milá (taky to není ironicky) Alis se mi HO snažila pochopit.
Nemohl by mi nekdo polopate vysvetlit, o cem se tu bavime? Dekuju predem.
Napadla mě odpověď, ale to si netroufám…

Ale jsem ráda, že tu jsi
2302 příspěvků 7.8.12 21:08
Já se ještě pomodlím, jo?
Tak se Míšo hezky posaď a poslouchej: Byla jednou jedna telenovela, která měla opít českého diváka svou pohádkou o tisíci a jedné noci. Neopila, divák to nepil ani nesezobl… Za to jiné pohádky labužníci baští
A teď do postele a spát
2302 příspěvků 7.8.12 18:07
Tak gastrohororrr, ten už chápu, ale co ti Turkové?
Míšo, tobě to nepřipadá jako gastrohoror??? Mně jooooooooooo

2302 příspěvků 6.8.12 10:05
Jaký gastrohoror, jací Turci? Zase si asi sedím na vedení.
…ale vypadá to, že když Turci neprorazili se svou limonádovou telenovelou „Tisíc a jedna noc“, tak to zkoušejí s pikantním gastrohororrem na Labužníkovi a zatím to vypadá, že jim to „žereme“ (tedy, aspoň některé labužnice to sezobly)


…v krátké době je to další recept, který
si své místo na Labu zaslouží
Přijde mi, že listonoska nemá (už dlouho) 16 let,,, ale jako fóóórek je receptík dost dobrý
Možná ale, pokud by se dala domácí kukuřice a recept zařadil do specialit ZÁBAVNÉ RECEPTY tak by to mohlo být OK
…no, skoro OK
2302 příspěvků 5.8.12 23:34
Listonoško, držím Ti palce!
205 příspěvků 5.8.12 14:32
Ejo, okurčičku bych ti hodila, ale ještě není úúúplně udělaná. Což nestihne, bo na močáky chodím hned a nevydržím čekat.:-)
15 příspěvků 5.8.12 13:13
Děkuji všem..
tak uvidíme příště 
Aha, tak ve svetle novych informaci zacinam zacinajici kucharce drzet palce :- ). Casem z tohohle jednoho receptu udela ctyri skvele.
Roomanko, tak v tom případě beru komentáře zpět a
ze začátku Tvého příspěvku soudím, že
autorce je méně než tak 16 let a pak naopak
za pár let bude z dítka asi dobrá
kuchařka.
P. S. nemohla bys po mně hodit okurčičku? dala bych si
205 příspěvků 4.8.12 21:37
Ahoj, těhotenství zatím nehrozí.
Máte pravdu, moje dítko to maličko s tím
dortem pro kočičku a pejska přehnalo a už to ví. Směji se vždy při
pohledu na ingredience, které používá - dala jsem jí do batůžku melasu,
rybízovou marmeládu, sýr… Všechno v jejích receptech je!
Ale snaží se, to musím uznat. Sama říkala,
zda by admina nemohla vytvořit novou kategorii pro nové a nezkušenější
členy Labu - něco jako „vyhozeno, ale nech si to spánembohem pro sebe jako
v zápisníčku“. Když už se s tím holka dělá…
Dneska jsme spolu mluvily a uznala, že to byla
příliš velká fantazie a i kdyby si to chtěl někdo uvařit, nemá všechno
dozajista ve spíži nebo v lednici. Tyto stránky už jsou vyšší škola a
cení se dobré nápady. Já spíš z Labužníka čerpám a pokud mám něco
nového, prubnu to a zveřejním. Ale takových okamžiků moc není. Teď
třeba chřoustám močáky, které ještě zdaleka nejsou uleželé, ale
chutnají mi jako od táty. Co je na nich výjimečného a novátorského?
Místo vody se solí jsem svařila vodu s dekem. Ale bez octa. Ti, kteří
dělají močáky po klasicku s koprem a vinným listem, chápou. Můj chlap
vyžadující rychlokvašky s octem je úplně mimo. 
2302 příspěvků 4.8.12 21:16
Recept mi připomněl mé poslední těhotenství.
Ou, to si nemyslím, ale musí mít kuchař odvařeno hodně klasiky aby si mohl troufnout na těch základních zkušenostech stavět a uměl si představit výsledek.
49 příspěvků 4.8.12 18:18
Největším nepřítelem kuchaře je jeho fantazie…
Ano, a já zas souhlasím s Ejou, že salát z tofu ano, na ten jsem se dívala se zalíbením
.
No, kvalitní balsamico fakt není kyselé…ale o tom to není…
Já bych si dala ten uzený sýr s rybízovou marmoškou jako mlsku, na lžíci smetanu jako dezertík, z toho co zbývá bych vyloučila koření na špagety a ústřicovou omáčku a z toho zbytku bych udělala dvě možná i tři jídla…
Souhlasím se Zébulon, kategorie " tudy cesta nevede" je moc pěkný název, brutálnější kategorie by byla " šup s tím do koše".
Listonosko, Tvůj salátek z tofu ano ( ale z neochuceného), ale tohle bych si netroufla nikomu z rodiny předložit
Já bych navrhovala založit kategorii „tudy cesta nevede“. To, že to někdo na návštěve spapá a ještě pochválí, to nemusí nutně znamenat, že mu to chutnalo, spíš se mi zdá, že návštěva je prostě zdvořilá. Vždyť je to typická varianta pohádky, jak pejsek s kočičkou pekli dort! Já nechci urážet, ale mně je z toho receptu úzko.
15 příspěvků 3.8.12 15:08
Ano, špagety z kukuřičné mouky, říkejme tomu zdravá výživa
15 příspěvků 3.8.12 15:07
Balsamic nebyl potřeba, kyselé to bylo dost, jinak bych nepřislazovala. Nenutím, chápu, ale testla mi to delegace ze Švýcar, celkem snobská společnost, co se jejich kvalitních vybraných potravin a dostupnosti financí, takže i chutného žrádla týče, a protože švýcarsko bývá neutrální, beru to jako kompliment. Kdo nezkusí, nepozná
Zajímá mě, co jsou kukuřičné špagety… špagety z kukuřičné mouky?
Já bych dala ještě jointa…
„myšmaš“? Máte recht

Furt řikám, že tu chybí ještě jedna kategórie…
Eja,

s tím prvním smajlíkem jste to ale nemyslela vážně, že neéééééé?
Já bych tam přidala ještě kapary, balsamico a ananasový kompot…
a možná ještě něco? 

Poctivě se snažím to sladění chuti ústřicové omáčky, uzeného sýra, oliv, smetany, marmelády a toho ostatního si nějak představit…ale na to moje fantazie nestačí. A přiznám se, že zkoušet to nebudu. Můžete mne kamenovat, když se mi recept nelíbí, tak většinou mlčím, ale tohle mne dostalo