Recept Špagety tisíce a jedné chuti Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento myšmaš jsem vytvořila celkem náhodně a kdo se nebojí, může vyzkoušet a očekávat překvapivě barevnou, přesto vzájemně sladěnou chuť.

Postup

Špagety uveříme standardně, celý sáček, dle návodu na obalu. *Omáčka:* Nakrájíme cibuli, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osmahneme, přidáme pokrájenou kedlubnu s patizonem, poté cuketu, nahrubo ostrouhanou mrkev a kukuřici. Na hrubém struhedle nastrouháme rajčata, až nám v ruce zůstane jen slupka, přidáme na slabá kolečka pokrájené olivy. Přimícháme tuňáka i s veškerou šťávou, poté ústřičnou omáčku, pak nahrubo nastrouhaný uzený sýr. To celé promícháme. Přidáme obojí koření, zjemníme smetanou a po ochutnání přidáme lžičku marmelády dle celkového dojmu a vlastní chuti.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 02.08.12 vloženo
  • 6883x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 sáček kukuřičných špaget

Omáčka

  • 2 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kedlubna
  • 1/3 patizonu
  • 1/2 cukety libovolné barvy
  • 1 mrkev
  • 5 PL mražené kukuřice
  • 2 velká rajčata
  • 15 ks zelených oliv
  • 1 velká konzerva tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 PL ústřičné omáčky
  • 15 dkg domácí uzený sýr
  • 2 PL domácí sebrané smetany
  • 1 KL provensálské koření
  • 1 KL koření špagety
  • 1 PL domácí rybízové marmelády

Doporučená příloha

  • Špagety, nové brambory, vrtule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Špagety tisíce a jedné chuti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
listonoska
15 příspěvků 13.08.12 15:00

Dekujii :potlesk:

Sylvie
2302 příspěvků 08.08.12 10:51

Zébulon, děkuji. A turecké telenovely opravdu nestojí za řeč. :-)

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.08.12 10:24

Ja se vubec nezlobim, to si povidejte jak chcete, to je fajn :- ). Jen jsem nerozumela tomu, kdo co sezobl a tak, asi stejne, jako ty. Ale uz mi to teda nevysvetlujte, stejne to asi nestoji za to.

Sylvie
2302 příspěvků 08.08.12 08:45

Zébulon, a my to zrovínka chtěly ukončit. Prosím, nezlob se, že tu tak krafáme, ale nepochopila jsem příspěvek našeho milého (není to ironicky) Casina a milá (taky to není ironicky) Alis se mi HO snažila pochopit.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.08.12 23:00

Nemohl by mi nekdo polopate vysvetlit, o cem se tu bavime? Dekuju predem.

Alis
2617 příspěvků 07.08.12 21:15

Napadla mě odpověď, ale to si netroufám… :-)
Ale jsem ráda, že tu jsi :-)

Sylvie
2302 příspěvků 07.08.12 21:08

Já se ještě pomodlím, jo? :D

Alis
2617 příspěvků 07.08.12 19:13

Tak se Míšo hezky posaď a poslouchej: Byla jednou jedna telenovela, která měla opít českého diváka svou pohádkou o tisíci a jedné noci. Neopila, divák to nepil ani nesezobl… Za to jiné pohádky labužníci baští :-)

A teď do postele a spát :-D

Sylvie
2302 příspěvků 07.08.12 18:07
Alis,

Tak gastrohororrr, ten už chápu, ale co ti Turkové? :(

Alis
2617 příspěvků 06.08.12 12:15

Míšo, tobě to nepřipadá jako gastrohoror??? Mně jooooooooooo :D :D :D

Sylvie
2302 příspěvků 06.08.12 10:05

Jaký gastrohoror, jací Turci? Zase si asi sedím na vedení.

casino
4488 příspěvků 06.08.12 08:55
Račte neprominout...

…ale vypadá to, že když Turci neprorazili se svou limonádovou telenovelou „Tisíc a jedna noc“, tak to zkoušejí s pikantním gastrohororrem na Labužníkovi a zatím to vypadá, že jim to „žereme“ (tedy, aspoň některé labužnice to sezobly)
Přijde mi, že listonoska nemá (už dlouho) 16 let,,, ale jako fóóórek je receptík dost dobrý 8o :roll: 8) ;) :mrgreen:
Možná ale, pokud by se dala domácí kukuřice a recept zařadil do specialit ZÁBAVNÉ RECEPTY tak by to mohlo být OK ;)
…no, skoro OK :mrgreen:…v krátké době je to další recept, který si své místo na Labu zaslouží

Sylvie
2302 příspěvků 05.08.12 23:34

Listonoško, držím Ti palce!

Roomanka
205 příspěvků 05.08.12 14:32

Ejo, okurčičku bych ti hodila, ale ještě není úúúplně udělaná. Což nestihne, bo na močáky chodím hned a nevydržím čekat.:-)

listonoska
15 příspěvků 05.08.12 13:13

Děkuji všem.. :* tak uvidíme příště :dance:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.08.12 11:01

Aha, tak ve svetle novych informaci zacinam zacinajici kucharce drzet palce :- ). Casem z tohohle jednoho receptu udela ctyri skvele.

Eja
3857 příspěvků 05.08.12 05:50

Roomanko, tak v tom případě beru komentáře zpět a :mavam: ze začátku Tvého příspěvku soudím, že autorce je méně než tak 16 let a pak naopak :potlesk: za pár let bude z dítka asi dobrá kuchařka.
P. S. nemohla bys po mně hodit okurčičku? dala bych si :)

Roomanka
205 příspěvků 04.08.12 21:37

Ahoj, těhotenství zatím nehrozí. :-) Máte pravdu, moje dítko to maličko s tím dortem pro kočičku a pejska přehnalo a už to ví. Směji se vždy při pohledu na ingredience, které používá - dala jsem jí do batůžku melasu, rybízovou marmeládu, sýr… Všechno v jejích receptech je! :-) Ale snaží se, to musím uznat. Sama říkala, zda by admina nemohla vytvořit novou kategorii pro nové a nezkušenější členy Labu - něco jako „vyhozeno, ale nech si to spánembohem pro sebe jako v zápisníčku“. Když už se s tím holka dělá… :-) Dneska jsme spolu mluvily a uznala, že to byla příliš velká fantazie a i kdyby si to chtěl někdo uvařit, nemá všechno dozajista ve spíži nebo v lednici. Tyto stránky už jsou vyšší škola a cení se dobré nápady. Já spíš z Labužníka čerpám a pokud mám něco nového, prubnu to a zveřejním. Ale takových okamžiků moc není. Teď třeba chřoustám močáky, které ještě zdaleka nejsou uleželé, ale chutnají mi jako od táty. Co je na nich výjimečného a novátorského? Místo vody se solí jsem svařila vodu s dekem. Ale bez octa. Ti, kteří dělají močáky po klasicku s koprem a vinným listem, chápou. Můj chlap vyžadující rychlokvašky s octem je úplně mimo. :-D

Sylvie
2302 příspěvků 04.08.12 21:16

Recept mi připomněl mé poslední těhotenství. ;)

Eja
3857 příspěvků 04.08.12 18:35

Ou, to si nemyslím, ale musí mít kuchař odvařeno hodně klasiky aby si mohl troufnout na těch základních zkušenostech stavět a uměl si představit výsledek.

Ou
49 příspěvků 04.08.12 18:18

Největším nepřítelem kuchaře je jeho fantazie…

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.08.12 23:19

Ano, a já zas souhlasím s Ejou, že salát z tofu ano, na ten jsem se dívala se zalíbením :-).

Eja
3857 příspěvků 03.08.12 20:02

No, kvalitní balsamico fakt není kyselé…ale o tom to není…
Já bych si dala ten uzený sýr s rybízovou marmoškou jako mlsku, na lžíci smetanu jako dezertík, z toho co zbývá bych vyloučila koření na špagety a ústřicovou omáčku a z toho zbytku bych udělala dvě možná i tři jídla…
Souhlasím se Zébulon, kategorie " tudy cesta nevede" je moc pěkný název, brutálnější kategorie by byla " šup s tím do koše".
Listonosko, Tvůj salátek z tofu ano ( ale z neochuceného), ale tohle bych si netroufla nikomu z rodiny předložit :roll:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.08.12 19:45

Já bych navrhovala založit kategorii „tudy cesta nevede“. To, že to někdo na návštěve spapá a ještě pochválí, to nemusí nutně znamenat, že mu to chutnalo, spíš se mi zdá, že návštěva je prostě zdvořilá. Vždyť je to typická varianta pohádky, jak pejsek s kočičkou pekli dort! Já nechci urážet, ale mně je z toho receptu úzko.

listonoska
15 příspěvků 03.08.12 15:08

Ano, špagety z kukuřičné mouky, říkejme tomu zdravá výživa :oops:

listonoska
15 příspěvků 03.08.12 15:07

Balsamic nebyl potřeba, kyselé to bylo dost, jinak bych nepřislazovala. Nenutím, chápu, ale testla mi to delegace ze Švýcar, celkem snobská společnost, co se jejich kvalitních vybraných potravin a dostupnosti financí, takže i chutného žrádla týče, a protože švýcarsko bývá neutrální, beru to jako kompliment. Kdo nezkusí, nepozná :zed:

Alis
2617 příspěvků 03.08.12 04:51

Zajímá mě, co jsou kukuřičné špagety… špagety z kukuřičné mouky?
Já bych dala ještě jointa… :lol:

Eja
3857 příspěvků 02.08.12 23:15
:mavam:
casino
4488 příspěvků 02.08.12 22:51
listonoška,

„myšmaš“? Máte recht :)
Furt řikám, že tu chybí ještě jedna kategórie… :mrgreen:

Eja,
s tím prvním smajlíkem jste to ale nemyslela vážně, že neéééééé? :think: :mrgreen: :mrgreen:

Eja
3857 příspěvků 02.08.12 20:34

Já bych tam přidala ještě kapary, balsamico a ananasový kompot… :think: a možná ještě něco? :nevim:
Poctivě se snažím to sladění chuti ústřicové omáčky, uzeného sýra, oliv, smetany, marmelády a toho ostatního si nějak představit…ale na to moje fantazie nestačí. A přiznám se, že zkoušet to nebudu. Můžete mne kamenovat, když se mi recept nelíbí, tak většinou mlčím, ale tohle mne dostalo :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuře na medu Kuře na medu
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz