Recept Sous vide kachní prsa
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
zdroj: internet Velice šťavnaté maso s dokonale křupavou kůžičkou.
Postup
Ostrým nožem nařežeme kůži kachních prsou v pravidelných rozestupech. Řežeme mělce, abychom nazařízli do masa. Pánev předehřejeme na středním ohni. Kachní prsa opékáme na suché pánvi kůží dolů do zlatohnědé barvy, asi 2-3 minuty. Do pánve přidáme česnek, bylinky podle chuti, prsa otočíme a pečeme ještě 1 minutu. Prsa vyndáme z pánve, osolíme je hrubou solí, opepříme a vložíme do sous vide sáčku a zavakuujeme. Vaříme ve vodní lázni 90 minut. 54°C - rare, hodně žvýkavé, ale velice šťavnaté 62°C - provařené, s menším množství šťávy, Na víc stupňů nemá cenu vařit :-) Já vařím na 58°C. Po uvaření prsa vyjmeme. Pánev rozpálíme nasucho na nejvyšší teplotu a vložíme prsa vyndaná ze sáčku a osušená kůží dolů. Přitiskneme je k pánvi, aby se opekla rovnoměrně. Pečeme dokud nebude kůže tmavě zabarvená, ne spálená, a křupavá. Šťávu ze sáčku slijeme, prohřejeme.
Recept je z kategorií: Kachna
- 10.11.17 vloženo
- 18689x zobrazeno
Čas přípravy
- 2h
Počet porcí
- 3 porce
Ingredience
- 3 kachní prsa
- česnek
- bylinky podle chuti
- hrubě drcený pepř.
Doporučená příloha
karamelizovaná mrkev
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Sous vide kachní prsa
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Sous vide kachní prsa
@irena zap Já si osobně myslím, že bez toho diabetická dieta NELZE
5 příspěvků 16.11.17 11:27
Ještě dodávám, že vakuovačku taky mám. U těch ostatních „vychytávek“
5 příspěvků 16.11.17 11:23
Děkuji uctivě za informace.

PH vlastním, je asi někde v komoře u rýžovaru, elektrického tlakového hrnce, různých mlýnků, krouhátek a mixérů atd.
Tím naznačuji, že v mé domácnosti, čítající mě a kočku, další kuchyňská vychytávka asi nebude.
I když ten Concept vypadá velmi dobře
Ejo, myslíš, že bych si koupi mohla zdůvodnit pro potřebu diabetické diety?
1151 příspěvků 14.11.17 20:35
Před lety se na trhu objevily pomalé hrnce, měly a dodnes mají zastánce i odpůrce, já s ním byla nadmíru spokojená. Pak se rozbil termostat a já hledala, čím hrnec nahradit.
Skoro před třemi lety jsem objevila Concept CK 5000, který má už víc funkcí, než původní PH.
Jsem opět max spokojená a hrnec využívám 3-4 týdně, na všechno.
Nic se nemusí hlídat, nic nepřeteče, nic se nepřipálí, vaří se šetrně k potravinám a myji pouze jeden hrnec
SOUS VIDE Použití tohoto režimu umožňuje nastavení teploty mezi 45°C a 95°C a času od 30 min do 72 hod, což bohatě stačí pro moje vaření.
Jenom přístroj na sous vide bych určitě nevyužila a stal by se z něj odložený krám
@irena zap
Přehledně je to zde
Jak to dělá Danda v multifunkčním sama nevím…
5 příspěvků 14.11.17 16:17
Můžete mi prozradit, ktery ten hrnec ukazuje teplotu 54 nebo 58 st.? Anebo to měříte teploměrem a regulujute ručně
? 
1151 příspěvků 12.11.17 14:55
@Eja Asi dva roky mám nový pomalý hrnec, spíš tedy multifunkční, protože navíc umí saute soté, vaření v páře, dušení, fritování, pečení, smažení, vaření rýže, značka concept a vakuovačku od stejné firmy, jsem s nimi spokojená, mně ušetří dost času.
@daduuja Dík. Vyčerpávající odpověď. Že bych oslovila Ježíška
Že stačí kvalitní flákota z prověřeného
českého chovu a nemusím mít vyzrálého argentinského bejka - velmi
lákavá představa. Objevila jsem výborného řezníka, i vepřová pečeně
od něj je vynikající, ale touto metodou by to bylo asi o level výše…
Co konkrétně používáš - myslím výrobce. klidně i SZ. Díky.
1151 příspěvků 10.11.17 22:55
@Eja
asi tě zklamu, naše otupělé buňky už asi
nepoznají ten VELIKÝ rozdíl, ale určitě tam je.
a při časové vytíženosti velký
pomocník.
Sou vide je metoda známá přes 200let.
Mám ráda jakékoliv maso takto připravené, pokaždé mám jistotu, že bude měkké a šťavnaté.
Nemusím nijak kořenit, stačí bylinky a maso je provoněné skrz naskrz, při dlouhém šetrném vaření se rozpouští kolagen, takže maso je dietnější a přitom si zachovává důležité živiny, zůstane mu struktura čerstvého masa a má minimální váhový úbytek, je to proteinová molekulární fyzika
Kachní prsa na pánvi - jsou fajn, ale ne každý umí odhadnout dobu propečenosti, u sous vide to odpadá, a nejen u drůbeže, kvalitní steak se udělá i z neodleželého masa a velice dobrý, šťavnatý. Takže za mne nevítězí chuť, ale šetrná příprava.
Dando, řekni mi ( samozřejmě znám podstatu tohoto typu přípravy, u drůbeže je asi záruka spolehlivého tepelného zpracování i když výsledek vypadá jako minutka) - je opravdu VELIKÝ rozdíl mezi dobře připravenými kachními prsy na pánvi a metodou sous vide?

Dělávala jsem je docela často ( chlazená kachna letěla do pekáče do trouby bez prsíček a prsíčka na pánev, doba na pánvi odhadem a prstem, pak jednoznačně aspoň 5 lépe 10 minut nechat odpočinout a pak teprve krájet, výpek odvařit nejlépe pomerančovou šťávou…mana nebeská…
Tuším Tvoji odpověď - JE to velký rozdíl