Recept Sous vide kachní prsa

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sous vide kachní prsa

Úvod

zdroj: internet

Velice šťavnaté maso s dokonale křupavou kůžičkou.

Postup

Ostrým nožem nařežeme kůži kachních prsou v pravidelných rozestupech. Řežeme mělce, abychom nazařízli do masa.

Pánev předehřejeme na středním ohni.
Kachní prsa opékáme na suché pánvi kůží dolů do zlatohnědé barvy, asi 2-3 minuty.
Do pánve přidáme česnek, bylinky podle chuti, prsa otočíme a pečeme ještě 1 minutu.

Prsa vyndáme z pánve, osolíme je hrubou solí, opepříme a vložíme do sous vide sáčku a zavakuujeme.

Vaříme ve vodní lázni 90 minut.
54°C - rare, hodně žvýkavé, ale velice šťavnaté
62°C - provařené, s menším množství šťávy,
Na víc stupňů nemá cenu vařit :-)
Já vařím na 58°C.

Po uvaření prsa vyjmeme.
Pánev rozpálíme nasucho na nejvyšší teplotu a vložíme prsa vyndaná ze sáčku a osušená kůží dolů. Přitiskneme je k pánvi, aby se opekla rovnoměrně.
Pečeme dokud nebude kůže tmavě zabarvená, ne spálená, a křupavá.

Šťávu ze sáčku slijeme, prohřejeme.

Recept je z kategorií: Kachna


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.11.17 vloženo
  • 369x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2h

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 kachní prsa
  • česnek
  • bylinky podle chuti
  • hrubě drcený pepř.

Doporučená příloha

  • karamelizovaná mrkev

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 10.11.17 14:38

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Sous vide kachní prsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3740 příspěvků včera v 19:06

@irena zap Já si osobně myslím, že bez toho diabetická dieta NELZE :mrgreen:

 
irena zap
3 příspěvky včera v 11:27

Ještě dodávám, že vakuovačku taky mám. U těch ostatních „vychytávek“

 
irena zap
3 příspěvky včera v 11:23

Děkuji uctivě za informace.
PH vlastním, je asi někde v komoře u rýžovaru, elektrického tlakového hrnce, různých mlýnků, krouhátek a mixérů atd.
Tím naznačuji, že v mé domácnosti, čítající mě a kočku, další kuchyňská vychytávka asi nebude.
I když ten Concept vypadá velmi dobře :)
Ejo, myslíš, že bych si koupi mohla zdůvodnit pro potřebu diabetické diety? ;) :mavam:

 
daduuja
1127 příspěvků 14.11.17 20:35

Před lety se na trhu objevily pomalé hrnce, měly a dodnes mají zastánce i odpůrce, já s ním byla nadmíru spokojená. Pak se rozbil termostat a já hledala, čím hrnec nahradit.
Skoro před třemi lety jsem objevila Concept CK 5000, který má už víc funkcí, než původní PH.
Jsem opět max spokojená a hrnec využívám 3-4 týdně, na všechno.
Nic se nemusí hlídat, nic nepřeteče, nic se nepřipálí, vaří se šetrně k potravinám a myji pouze jeden hrnec :-)

SOUS VIDE Použití tohoto režimu umožňuje nastavení teploty mezi 45°C a 95°C a času od 30 min do 72 hod, což bohatě stačí pro moje vaření.
Jenom přístroj na sous vide bych určitě nevyužila a stal by se z něj odložený krám :-)

 
Eja
3740 příspěvků 14.11.17 19:18

@irena zap
Přehledně je to zde
Jak to dělá Danda v multifunkčním sama nevím…

 
irena zap
3 příspěvky 14.11.17 16:17
Milé dámy

Můžete mi prozradit, ktery ten hrnec ukazuje teplotu 54 nebo 58 st.? Anebo to měříte teploměrem a regulujute ručně :D:kytka:

 
daduuja
1127 příspěvků 12.11.17 14:55

@Eja Asi dva roky mám nový pomalý hrnec, spíš tedy multifunkční, protože navíc umí saute soté, vaření v páře, dušení, fritování, pečení, smažení, vaření rýže, značka concept a vakuovačku od stejné firmy, jsem s nimi spokojená, mně ušetří dost času.

 
Eja
3740 příspěvků 11.11.17 07:44

@daduuja Dík. Vyčerpávající odpověď. Že bych oslovila Ježíška :think: Že stačí kvalitní flákota z prověřeného českého chovu a nemusím mít vyzrálého argentinského bejka - velmi lákavá představa. Objevila jsem výborného řezníka, i vepřová pečeně od něj je vynikající, ale touto metodou by to bylo asi o level výše…
Co konkrétně používáš - myslím výrobce. klidně i SZ. Díky.

 
daduuja
1127 příspěvků 10.11.17 22:55

@Eja :-) asi tě zklamu, naše otupělé buňky už asi nepoznají ten VELIKÝ rozdíl, ale určitě tam je.
Sou vide je metoda známá přes 200let.
Mám ráda jakékoliv maso takto připravené, pokaždé mám jistotu, že bude měkké a šťavnaté.
Nemusím nijak kořenit, stačí bylinky a maso je provoněné skrz naskrz, při dlouhém šetrném vaření se rozpouští kolagen, takže maso je dietnější a přitom si zachovává důležité živiny, zůstane mu struktura čerstvého masa a má minimální váhový úbytek, je to proteinová molekulární fyzika :-) a při časové vytíženosti velký pomocník.

Kachní prsa na pánvi - jsou fajn, ale ne každý umí odhadnout dobu propečenosti, u sous vide to odpadá, a nejen u drůbeže, kvalitní steak se udělá i z neodleželého masa a velice dobrý, šťavnatý. Takže za mne nevítězí chuť, ale šetrná příprava. :mavam:

 
Eja
3740 příspěvků 10.11.17 19:27

Dando, řekni mi ( samozřejmě znám podstatu tohoto typu přípravy, u drůbeže je asi záruka spolehlivého tepelného zpracování i když výsledek vypadá jako minutka) - je opravdu VELIKÝ rozdíl mezi dobře připravenými kachními prsy na pánvi a metodou sous vide?
Dělávala jsem je docela často ( chlazená kachna letěla do pekáče do trouby bez prsíček a prsíčka na pánev, doba na pánvi odhadem a prstem, pak jednoznačně aspoň 5 lépe 10 minut nechat odpočinout a pak teprve krájet, výpek odvařit nejlépe pomerančovou šťávou…mana nebeská…
Tuším Tvoji odpověď - JE to velký rozdíl :mrgreen:
:mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Vegan Thai kari


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Chilli con carne Chilli con carne
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz