Recept Šoulet

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Šoulet s hrachem je v celku běžně připravován. Klasický židovský recept však preferuje fazole, i když připouští i další luštěniny jako čočku, ale snad i s cizrnu a sóju (s těmi to může být taktéž výtečné a budu zkoušet, protože šoulet je opravdu báseň ). V přípravě jsem postupoval následovně: uvařené kroupy (vařené v masovém vývaru, může být i masox) a fazole (velké) v poměru 1:1 (asi tak od každého litr, po uvaření) jsem smíchal a přidal na kačením sádle zesklovatělou cibulí (2 velké), ½ lžíce sušené saturajky, lžičku kmínu a ½ lžičky mletého pepře a vše promíchal a dal do pekáče. Zakrytý pekáč jsem nechal ve vyhřáté troubě asi 20 minut prohřát a zapékat. Pak jsem přidal utřený česnek (celou hlávku i více) se solí a lžíci majoránky a promíchal. Pokračoval v zapékání ještě asi 20-25 minut. Na urovnaný povrch jsem dal ohřát předem upečené porce kačeny, vydatně je polil výpekem a sádlem z kačeny a nechá dalších 10-15 minut prohřát! Přílohou může být chléb, ale není povinné. Zato doporučuji mléčně kvašené okurky.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 44415x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g krup
  • 400 g fazolí
  • 2 velké cibule
  • 1 celý velký česnek
  • ½ lžíce saturejky
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 4 porce pečené kačeny včetně výpeku
  • kačení sádlo pod cibuli
  • mléčně kvašené okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.01.17 14:02

Měli jsme dnes, ale jen z krup… z kachny pouze prsa, co jsem našla v mrazáku - tak jsme si pochutnali, milujeme tuhle dobrotu…
Foto nedávám - až budu dělat i s fazolemi, tak pak napravím, ale i bez fazolí má vždy u nás úspěch :)

Odkaz na uvaření

Miina 23.01.13 15:56

Opravdu výborné, ve všech variantách.

Odkaz na uvaření

Shira313 22.01.11 20:41

V chladničke už nedočkavo čakali konfitované kačacie stehná a dnes prišla ich chvíľa a veruže so šouletom stvroili dokonalý pár :o)

Diskuse k receptu Šoulet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Shira313
117 příspěvků 22.01.11 20:41

V chladničke už nedočkavo čakali konfitované kačacie stehná a dnes prišla ich chvíľa a veruže so šouletom stvroili dokonalý pár :o)

parles
302 příspěvků 11.05.09 17:52
Re: Šoulet

Šoulet je moc dobré jídlo! Nemaje však moc času, dopustil jsem se experimentu s pohankou. Použil jsem normální postup, tedy na šálek pohanky 1,5 šálku studené vody, sůl a místo doporučeného oleje vypečené sádlo z kačenky. Uvést do varu, 3 minuty vařit a šup s tím na půl hodinky do peřin. Nic dalšího jsem nepřidával a s ohřátou kačkou mi to přišlo velmi jedlé. A ještě k tomu je to zdravé!

Eja
3850 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šoulet

Znám jen variantu s hrachem, ale jak jsem teď zjistila, tak lze použít i fazole. Kačenu k tomu ani nemusím, ale to kačení sádlo tomu dá tu správnou chuť, mňam…

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šoulet

Udělal jsem , sice bez kačeny jen kuřecí holeně - bezva.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz