Recept Šoulet

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Šoulet s hrachem je v celku běžně připravován. Klasický židovský recept však preferuje fazole, i když připouští i další luštěniny jako čočku, ale snad i s cizrnu a sóju (s těmi to může být taktéž výtečné a budu zkoušet, protože šoulet je opravdu báseň ). V přípravě jsem postupoval následovně: uvařené kroupy (vařené v masovém vývaru, může být i masox) a fazole (velké) v poměru 1:1 (asi tak od každého litr, po uvaření) jsem smíchal a přidal na kačením sádle zesklovatělou cibulí (2 velké), ½ lžíce sušené saturajky, lžičku kmínu a ½ lžičky mletého pepře a vše promíchal a dal do pekáče. Zakrytý pekáč jsem nechal ve vyhřáté troubě asi 20 minut prohřát a zapékat. Pak jsem přidal utřený česnek (celou hlávku i více) se solí a lžíci majoránky a promíchal. Pokračoval v zapékání ještě asi 20-25 minut. Na urovnaný povrch jsem dal ohřát předem upečené porce kačeny, vydatně je polil výpekem a sádlem z kačeny a nechá dalších 10-15 minut prohřát! Přílohou může být chléb, ale není povinné. Zato doporučuji mléčně kvašené okurky.

Recept je z kategorií: Kachna

Nahlásit recept

  • 44647x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g krup
  • 400 g fazolí
  • 2 velké cibule
  • 1 celý velký česnek
  • ½ lžíce saturejky
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžíce majoránky
  • 4 porce pečené kačeny včetně výpeku
  • kačení sádlo pod cibuli
  • mléčně kvašené okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.01.17 14:02

Měli jsme dnes, ale jen z krup… z kachny pouze prsa, co jsem našla v mrazáku - tak jsme si pochutnali, milujeme tuhle dobrotu…
Foto nedávám - až budu dělat i s fazolemi, tak pak napravím, ale i bez fazolí má vždy u nás úspěch :)

Odkaz na uvaření

Miina 23.01.13 15:56

Opravdu výborné, ve všech variantách.

Odkaz na uvaření

Shira313 22.01.11 20:41

V chladničke už nedočkavo čakali konfitované kačacie stehná a dnes prišla ich chvíľa a veruže so šouletom stvroili dokonalý pár :o)

Diskuse k receptu Šoulet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Shira313
117 příspěvků 22.01.11 20:41

V chladničke už nedočkavo čakali konfitované kačacie stehná a dnes prišla ich chvíľa a veruže so šouletom stvroili dokonalý pár :o)

parles
302 příspěvků 11.05.09 17:52
Re: Šoulet

Šoulet je moc dobré jídlo! Nemaje však moc času, dopustil jsem se experimentu s pohankou. Použil jsem normální postup, tedy na šálek pohanky 1,5 šálku studené vody, sůl a místo doporučeného oleje vypečené sádlo z kačenky. Uvést do varu, 3 minuty vařit a šup s tím na půl hodinky do peřin. Nic dalšího jsem nepřidával a s ohřátou kačkou mi to přišlo velmi jedlé. A ještě k tomu je to zdravé!

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šoulet

Znám jen variantu s hrachem, ale jak jsem teď zjistila, tak lze použít i fazole. Kačenu k tomu ani nemusím, ale to kačení sádlo tomu dá tu správnou chuť, mňam…

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šoulet

Udělal jsem , sice bez kačeny jen kuřecí holeně - bezva.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz