Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V misce s teplou vodou rozpustíme droždí. Po 20 minutách přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a společně vše promícháme. Přidáme sůl a mouku. Zaděláme těsto. Pokud je potřeba, přidáme mouku. Vypracujeme hladké a vláčné těsto. *(Na hnětení použijeme kuchyňský robot nebo těsto propracujeme rukama na lehce pomoučeném vále)*. Překryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, na pomoučeném vále, na placku asi 6 mm *(1/4")* silnou. Nařežeme z ní trojúhelníky, asi 5-10 cm *(2-4")* velké. *(Můžeme vyříznout i jiné tvary, ale tradičními jsou trojúhelníky.)* Olej rozehřejeme na 180 °C *(350 °F)*. Po dvou kouscích smažíme asi 1-2 minuty do zlatohněda. Po osmažení hned obalujeme ve směsi cukru. Ihned podáváme, protože nejchutnějšíí jsou ještě horké. *Tip:* Nekynutou verzi najdete i u "Maňány":http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&recepta=153 . ;o) *Poznámka:* Můžeme použít i klasické kynuté chlebíčkové *(bochánkové)* těsto – po prvním vykynutí nakrájíme na pásy cca 2.5x8 cm, necháme opět vykynout a poté smažíme *(hluboké smažení – kdo neví, o čem mluvím, ať si přečte zkušenost od - "Flo":http://www.florentyna.cz/blog/451913_item.php )* jako koblihy *(donuts)*.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
džem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sopaipillas