Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vymazat a moukou vysypat dvě čtvercové, nebo obdélníkové formy. Rozehřát troubu na 180°C. Dobře našlehat žloutky s cukrem, až jsou pěnivé a husté. Našlehat z bílků tuhý sníh. Lehce ho vkládat do žloutkové směsy zároveň s moukou. Rozdělit těsto na dvě části. Do jedné zamíchat kakao a do druhé vanilkový cukr. Každé těsto dát do jedné formy a upéct po 15min., až jde od formy. Vyklopit je na mřížku a nechat vystydnout. Připravit ořechový krém. V kastrolku smíchat máslo, ořechy, mléko, cukr, rum a mouku. Přivéct do varu za stálého míchání a odstavit z ohně, nechat vystydnout. Potřít jeden piškot timto krémem, posypat hrozinkama a položit druhý piškot nahoru. Připravit čokoládový krém. V kastrolku smíchat mléko s mašlehaným vejcem, máslem, cukrem, moukou a kakaem. Zahřívat za stálého míchání, až krém zhoustne. Nesmí se však vařit! Nechat krém trochu vychladnout a nalít na dort. Nakrájet dort na malé čtverečky, poskládat na moučníkový talíř a polít smíchaným mlékem s 50g cukru a rumem. Ušlehat šlehačku a ozdobit zákusek. Před podáváním smíchat 2 lžíce kakaa s 50g cukru a trochou vody. Polít tím šlehačku.
Recept je z kategorií: Zákusky
Capuccino, nebo Vaši oblíbenou kávu, ale Somlói furmint, nebo Debroi hárslevelu jsou také dobré.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na "Somlói galuska" zákusek
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj
rad by som sa spytal, ci uz niekto tento recept skusal, ake z toho vyslo mnozstvo, ci boli nejake komplikacie, ci to chutilo…
Dik