Recept Soluňský králík

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Soluňský králík

Postup

1. Porce králíka odblaníme, omyjeme a dobře osušíme. Mrkve očistíme a omyjeme. Z mrkve nakrájíme nejprve 8 stejně dlouhých válečků podle velikosti masových porcí, zbyek nakrájíme na kolečka. Dva válečky mrkve vložíme podélně do hrudní dutiny každé porce, jednu mrkev můžeme podélně rozpůlit a ovinout z obou stran žeberní maso, které dole spojíme špejlí nebo párátkem. Maso osolíme a opepříme. 2. Oloupeme cibule a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme příčně na proužky. Rajčat omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. 3. V pekáčku rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme cibuli dosklovata. Pak vložíme králičí maso a po všech stranách opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, chilli papričky, bobkový list, pepř, nové koření, vše promícháme, přidáme rajčata, zalijeme bílým vínem a vložíme do předehřáté trouby. Přikryjeme pokličkou a dusíme při vyšší teplotě asi 1 hodinu. Během dušení přeléváme králíka vypečenou šťávou. Podle potřeby podléváme vínem, případně ještě zeleninovým vývarem. Po hodině odklopíme, vyjmeme bobkový list a králíka dopečeme dozlatova.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 03.07.04 vloženo
  • 8860x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 90min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • • 4 porce králičího hřbetu
  • • 400g mrkve
  • • Sůl
  • • Pepř
  • • 5 menších cibulí
  • • 3 chilli papričky
  • • 300g rajčat
  • • 50g sádla
  • • Bobkový list
  • • Celý pepř
  • • Nové koření
  • • 500ml bílého vína
  • • Zeleninový vývar

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Soluňský králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Soluňský králík

Kamilko,
nevím jestli přesně podle výše uvedeného množství, ale každopádně velmi podobně dělá králíka můj švagr, a musím souhlasit se Sněhurkou, že recept je moc dobrý. Ta chuť vína toho králika ozvláštní a ikdyž pečeného králíka moc nemusím, v kombinaci s tou zeleninou a vínem patří k mým oblíbeným jídlům.

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Soluňský králík

To vypadá moooc dobře. Kamilko, ty teda jedeš! I další recepty se mi líbí. :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz