Recept Soluňský králík

Labužník kamil.ka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Soluňský králík

Postup

1. Porce králíka odblaníme, omyjeme a dobře osušíme. Mrkve očistíme a omyjeme. Z mrkve nakrájíme nejprve 8 stejně dlouhých válečků podle velikosti masových porcí, zbyek nakrájíme na kolečka. Dva válečky mrkve vložíme podélně do hrudní dutiny každé porce, jednu mrkev můžeme podélně rozpůlit a ovinout z obou stran žeberní maso, které dole spojíme špejlí nebo párátkem. Maso osolíme a opepříme. 2. Oloupeme cibule a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky očistíme, omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme příčně na proužky. Rajčat omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. 3. V pekáčku rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme cibuli dosklovata. Pak vložíme králičí maso a po všech stranách opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, chilli papričky, bobkový list, pepř, nové koření, vše promícháme, přidáme rajčata, zalijeme bílým vínem a vložíme do předehřáté trouby. Přikryjeme pokličkou a dusíme při vyšší teplotě asi 1 hodinu. Během dušení přeléváme králíka vypečenou šťávou. Podle potřeby podléváme vínem, případně ještě zeleninovým vývarem. Po hodině odklopíme, vyjmeme bobkový list a králíka dopečeme dozlatova.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 03.07.04 vloženo
  • 9185x zobrazeno

Čas přípravy

  • max 90min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • • 4 porce králičího hřbetu
  • • 400g mrkve
  • • Sůl
  • • Pepř
  • • 5 menších cibulí
  • • 3 chilli papričky
  • • 300g rajčat
  • • 50g sádla
  • • Bobkový list
  • • Celý pepř
  • • Nové koření
  • • 500ml bílého vína
  • • Zeleninový vývar

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Soluňský králík

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Soluňský králík

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Soluňský králík

Kamilko,
nevím jestli přesně podle výše uvedeného množství, ale každopádně velmi podobně dělá králíka můj švagr, a musím souhlasit se Sněhurkou, že recept je moc dobrý. Ta chuť vína toho králika ozvláštní a ikdyž pečeného králíka moc nemusím, v kombinaci s tou zeleninou a vínem patří k mým oblíbeným jídlům.

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Soluňský králík

To vypadá moooc dobře. Kamilko, ty teda jedeš! I další recepty se mi líbí. :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz