Recept Sójový nákyp (pokaždé jinak)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sójové boby alespoň na šest hodin namočte, pak uvařte do měkka, nechte vychladnout a pomelte na masovém strojku. Tím získáte chuťově naprosto neutrální hmotu, kterou můžete upravit podle své fantazie. V tomhle receptu jsem použila výše uvedení suroviny: osmaženou slaninku, na vypečeném tuku osmaženou cibuli, straaašně moc česneku (toho hmota snese opravdu dost), namočené nebo povařené sušené houby, vajíčka - můžou být i víc než dvě, já jich doma víc neměla:), petrželka a koření - fantazii se meze nekladou. Všechno se promíchá a uhladí do tukem vytřeného pekáčku. Péct asi hodinu. Podávejte se salátem, kečupem, tatarkou nebo oblíbeným dresinkem.

Nechala jsem se trošku inspirovat receptem na sójové karbanátky z Labužníka. Jenže jsem těch bobů uvařila nějak víc a nechtělo se mi smažit karbenátky;)

Recept je z kategorií: Luštěniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.01.08 vloženo
  • 2555x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • asi 400 g sójových bobů (v sušeném stavu, po namočení je jich jednou tolik)
  • 1 velká cibule
  • slanina
  • 2 vajíčka
  • sušené houby
  • česnek - aspoň jednu paličku
  • petrželka nebo něco zeleného
  • koření dle chuti (majoránka, houbové koření, sůl, pepř)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sójový nákyp (pokaždé jinak)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz