Recept Sójový guláš

aneb Guláš

pajinka.paja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibulku opečeme do červena na trošce oleje, přidáme sójové maso - neuvařené, osmahneme a odstavíme. Přisypeme papriku, vrátíme zpátky a zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme česnek, masox, podravku a podle chuti další koření a vaříme 15-20 minut. Zahustíme vodou smíchanou s hladkou moukou a vaříme dalších 10 minut. Dle chuti dochutíme. Podáváme s těstovinami nebo pečivem Zajímavě recept nevypadá, ale kdo nejíte tmavé maso, tak můžu tento recept doporučit. Dobrou chuť

Recept je z kategorií: Sójové maso

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 28561x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • sójové maso - kostky
  • 1 cibule
  • sladká paprika
  • česnek - 2 stroužky
  • kostka masoxu
  • podravka
  • hl. mouka

Doporučená příloha

  • těstoviny, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sójový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Guláš

ivetka23
1 příspěvek 30.6.12 11:50

Sojovy gulas to je moc dobra mnaminka :dance: :dance:

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

Název bych rozhodně změnila, jinak nemám žádné připomínky

cookie123
253 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

Na sojovém masu není nic špatné. Jen ho umět udělat. Jsem taky masožravec, ale tenhle recept mne neuráží. Spíš by tomu jen dala lepší název. Guláš není moc vhodný.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

Já jsem masožravec z devíti procent (asi), jinak mám rád zeleninku (dost!)… Sojové maso nevařím často, ale nevyhýbám se mu. Jedna z nejlepších zkušeností je sojové kostky marinovat nejméně přes noc (čím déle, tím lépe) a nebát se přidat trochu kyselého (míním tím ocet), což umožní vsáknout i další chuti (zejména česneková mi připadá více než přijatelná)…

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

Jsem masožravec, ale někdy i se sojovým masem zaexperimentuji.:-) Určitě bych ale maso uvařila zvlášť v silném, třeba masoxovém vývaru, získá tak alespoň nějakou chuť, a to uvařené dala na cibuli atd., jako u normálního guláše. Vodu z vaření vylít, ta opravdu není nic moc, má divnou pachuť. :-(
A ze sojového masa mi nejvíc chutnají plátky obalené jako řízek. Někdy je nakrojím, promáznu hořčicí a strčím tam kousek pikantnějšího salámu a s br. kaší je to dokonce i dobré.:-))

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš - buraci

již jsem si na Labužníku několikrát zavzpomínal TARGET = _new na studentské doby a jsem za to vděčný. Takže bez ohledu na název receptu tohle beru!!!

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

Muchacho, kdybys stravil nejaky cas na koleji, tak bys vedel, ze i tohle MUZE byt gulas, a ze jsou lide, kteri ho jedli i studeny (ve tri v noci):-))) Ale samozrejme v receptu chybi chili, ktere znacne zlepsuje pozivatelnost.

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Guláš

pajinko, nezlob se ale guláě je úplně něco jiného

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz