Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sojové maso přelijeme horkým vývarem, připraveným z masoxu a vody, přidáme hořčici, pepř, sůl, promícháme a necháme odležet. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, zcezené sojové maso a vše osmahneme. Nálev ponecháme, zaprášíme moukou, doplníme hořčici, případně vodou a za občasného míchání zvolna 1/2 hodiny dusíme. Před ukončením do pokrmu přidáme nadrobno nakrájené okurky a znovu krátce povaříme. Podle chuti osolíme, můžeme dochutit i trochou nálevu z okurek. Jednotlivé porce posypeme na kostičky pokrájenými vejci a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.
Recept je z kategorií: Sójové maso
rýže, nebo houskové knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.6.19 13:53
Dostala jsem chuť na sojové maso (několikrát za rok mě popadne a nedá
se to jen tak zajíst něčím jiným )
Našla jsem tento recept, ale během realizace jsem zjistila, že kdosi sežral
poslední zbytek naložených okurek…
Navíc bylo horko a já začala litovat nápadu s omáčkou…
Nakonec to dopadlo tak, že jsem dala méně tekutiny (podlévala jsem kuřecím
vývarem, který zbyl po naložení kostek (nemám ráda ty ráchané v masoxu,
který jim vezme tu jemnost, kvůli které mi chutnají…)
Místo okurek holt posekaná naložená chilli paprička (na ty mi naštěstí
nikdo nechodí, krom mě samotné).
Když byla tekutina zredukována tak, aby mi to vyhovovalo - zahustila jsem
lžící Tebi.
Vznikl z toho spolu s rýží velmi chutný oběd, foto v komentáři…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sójové maso na způsob španělských ptáčků
Dostala jsem chuť na sojové maso (několikrát za rok mě popadne a nedá se to jen tak zajíst něčím jiným
)
Našla jsem tento recept, ale během realizace jsem zjistila, že kdosi sežral poslední zbytek naložených okurek…
Navíc bylo horko a já začala litovat nápadu s omáčkou…
Nakonec to dopadlo tak, že jsem dala méně tekutiny (podlévala jsem kuřecím vývarem, který zbyl po naložení kostek (nemám ráda ty ráchané v masoxu, který jim vezme tu jemnost, kvůli které mi chutnají…)
Místo okurek holt posekaná naložená chilli paprička (na ty mi naštěstí nikdo nechodí, krom mě samotné).
Když byla tekutina zredukována tak, aby mi to vyhovovalo - zahustila jsem lžící Tebi.
Nakonec z toho vznikl velmi chutný oběd snesitelný i v tomto parném počasí