Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tradiční starý recept ze severozápadního Německa, konkrétně ze severního Frieska. Už podle názvu šmrcnutý severoevropskými státy. Zimní, zemitý, kdo rád chuť cibule a pepře, bude spokojen :-)
Cibulky spaříme a oloupeme, maso nakrájíme na velké kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, vložíme maso a opékáme dozlatova. Přidáme cibulky, hrubě drcený pepř a sůl. Podlijeme vařící vodou a za občasné kontroly a podlévání dusíme na mírném ohni hodinku a půl. Poslední půl hodinku se snažíme již nepodlévat, výsledný sós by měl být mírně hustý. Pokud je šťávy příliš, můžeme odstranit maso a cibulky (udržovat v teple) a redukovat šťávu nebo zahustit špetkou mouky. Neměla by to být český hustá omáčka, jen lehký německý sosík. Tradičně se podává Snirtje s vařenými bramborami a červeným zelím, stejně tak bývalo zvykem podávat ho s červenou řepou či naloženou dýní. Tolik originál. My postupem doby upravili dle momentálních inspirací: - "Brambory pečené v MW troubě":https://www.labuznik.cz/recept/brambory-pecene-v-mikrovlnce-pro-jezevce/, restované žampióny. - Šťouchané brambory - Bramborová kaše - Pepře dávám docela dost, často nejen černý, ale směs barevných pepřů
Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo
viz recept
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Snirtje - Take 5
4813 příspěvků 1.2.13 23:17
Alis, přiznám se, že první, co mě zaujalo, byl název. Hned mě zanesl kamsi
do Skandinávie.
Ty malé cibulky miluji. Obrázek a hlavně recept je moc pěkný.
Určitě na něj přijde brzy řada.
2302 příspěvků 1.2.13 13:46
Alis, to je hezké.
Ano, na špejli jsou restované žampióny

Myslím, že ani cibulové kroužky, ani slanina nic nepokazí, mně to chutná i úúúúplně bez ničeho
Také se mi ten recept líbí… Můj „spolustolovník“ pravil při pohledu na obrázek: „Jo… to bych si dal hned… ale mezi těmi žampiony pro mne prosím kousky slaniny…“
Díky za inspiraci, ukládám
A je to moc pěkný recept. Možná bych tam na posledních cca 15-20 minut přihodila ještě hrst nakládaných cibulek
Šťouchané brambory k tomu. Mňam.
Nebo smažené cibulové kroužky? V každém případě je to dobrý nápad s tou špejlí.
Alis, to napíchané na špejli jsou restované žampiony??