Recept Snirtje - Take 5 Bezlep Pra

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Snirtje - Take 5

Úvod

Tradiční starý recept ze severozápadního Německa, konkrétně ze severního Frieska. Už podle názvu šmrcnutý severoevropskými státy. Zimní, zemitý, kdo rád chuť cibule a pepře, bude spokojen :-)

Postup

Cibulky spaříme a oloupeme, maso nakrájíme na velké kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, vložíme maso a opékáme dozlatova.

Přidáme cibulky, hrubě drcený pepř a sůl. Podlijeme vařící vodou a za občasné kontroly a podlévání dusíme na mírném ohni hodinku a půl.
Poslední půl hodinku se snažíme již nepodlévat, výsledný sós by měl být mírně hustý. Pokud je šťávy příliš, můžeme odstranit maso a cibulky (udržovat v teple) a redukovat šťávu nebo zahustit špetkou mouky.

Neměla by to být český hustá omáčka, jen lehký německý sosík.
Tradičně se podává Snirtje s vařenými bramborami a červeným zelím, stejně tak bývalo zvykem podávat ho s červenou řepou či naloženou dýní.

Tolik originál. My postupem doby upravili dle momentálních inspirací:

  • Brambory pečené v MW troubě, restované žampióny.
  • Šťouchané brambory
  • Bramborová kaše
  • Pepře dávám docela dost, často nejen černý, ale směs barevných pepřů

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.01.13 vloženo
  • 2545x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 0,5 kg malých cibulek
  • 2 ČL čerstvě na hrubo mletého černého pepře
  • sůl
  • sádlo
  • 1 ČL mouky (nemusí být)

Doporučená příloha

  • viz recept

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 31.01.13 15:34

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Snirtje - Take 5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.02.13 23:17

Alis, přiznám se, že první, co mě zaujalo, byl název. Hned mě zanesl kamsi
do Skandinávie.
Ty malé cibulky miluji. Obrázek a hlavně recept je moc pěkný.
Určitě na něj přijde brzy řada.

 
Sylvie
2302 příspěvků 01.02.13 13:46

Alis, to je hezké. :-)

 
Alis
2617 příspěvků 01.02.13 11:49

Ano, na špejli jsou restované žampióny :)
Myslím, že ani cibulové kroužky, ani slanina nic nepokazí, mně to chutná i úúúúplně bez ničeho :)

 
Zuzka1973
2110 příspěvků 31.01.13 19:44

Také se mi ten recept líbí… Můj „spolustolovník“ pravil při pohledu na obrázek: „Jo… to bych si dal hned… ale mezi těmi žampiony pro mne prosím kousky slaniny…“

Díky za inspiraci, ukládám :kytka:

 
Eja
3805 příspěvků 31.01.13 17:44

A je to moc pěkný recept. Možná bych tam na posledních cca 15-20 minut přihodila ještě hrst nakládaných cibulek :think: Šťouchané brambory k tomu. Mňam.

 
gmp
1603 příspěvků 31.01.13 17:36
+

Nebo smažené cibulové kroužky? V každém případě je to dobrý nápad s tou špejlí.

 
Eja
3805 příspěvků 31.01.13 17:31

Alis, to napíchané na špejli jsou restované žampiony??

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz