Recept Snirtje - Take 5 Bezlep Pra

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Snirtje - Take 5

Úvod

Tradiční starý recept ze severozápadního Německa, konkrétně ze severního Frieska. Už podle názvu šmrcnutý severoevropskými státy. Zimní, zemitý, kdo rád chuť cibule a pepře, bude spokojen :-)

Postup

Cibulky spaříme a oloupeme, maso nakrájíme na velké kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo, vložíme maso a opékáme dozlatova.

Přidáme cibulky, hrubě drcený pepř a sůl. Podlijeme vařící vodou a za občasné kontroly a podlévání dusíme na mírném ohni hodinku a půl.
Poslední půl hodinku se snažíme již nepodlévat, výsledný sós by měl být mírně hustý. Pokud je šťávy příliš, můžeme odstranit maso a cibulky (udržovat v teple) a redukovat šťávu nebo zahustit špetkou mouky.

Neměla by to být český hustá omáčka, jen lehký německý sosík.
Tradičně se podává Snirtje s vařenými bramborami a červeným zelím, stejně tak bývalo zvykem podávat ho s červenou řepou či naloženou dýní.

Tolik originál. My postupem doby upravili dle momentálních inspirací:

  • Brambory pečené v MW troubě, restované žampióny.
  • Šťouchané brambory
  • Bramborová kaše
  • Pepře dávám docela dost, často nejen černý, ale směs barevných pepřů

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 31.01.13 vloženo
  • 2575x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 0,5 kg malých cibulek
  • 2 ČL čerstvě na hrubo mletého černého pepře
  • sůl
  • sádlo
  • 1 ČL mouky (nemusí být)

Doporučená příloha

  • viz recept

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 31.01.13 15:34

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Snirtje - Take 5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 01.02.13 23:17

Alis, přiznám se, že první, co mě zaujalo, byl název. Hned mě zanesl kamsi
do Skandinávie.
Ty malé cibulky miluji. Obrázek a hlavně recept je moc pěkný.
Určitě na něj přijde brzy řada.

 
Sylvie
2302 příspěvků 01.02.13 13:46

Alis, to je hezké. :-)

 
Alis
2617 příspěvků 01.02.13 11:49

Ano, na špejli jsou restované žampióny :)
Myslím, že ani cibulové kroužky, ani slanina nic nepokazí, mně to chutná i úúúúplně bez ničeho :)

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 31.01.13 19:44

Také se mi ten recept líbí… Můj „spolustolovník“ pravil při pohledu na obrázek: „Jo… to bych si dal hned… ale mezi těmi žampiony pro mne prosím kousky slaniny…“

Díky za inspiraci, ukládám :kytka:

 
Eja
3815 příspěvků 31.01.13 17:44

A je to moc pěkný recept. Možná bych tam na posledních cca 15-20 minut přihodila ještě hrst nakládaných cibulek :think: Šťouchané brambory k tomu. Mňam.

 
gmp
1603 příspěvků 31.01.13 17:36
+

Nebo smažené cibulové kroužky? V každém případě je to dobrý nápad s tou špejlí.

 
Eja
3815 příspěvků 31.01.13 17:31

Alis, to napíchané na špejli jsou restované žampiony??

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz