Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bílky se solí rozšleháme a když zbělí, postupně přidáváme polovinu cukru a ušleháme tuhý sníh. Zbylý cukr do sněhu už jen lehce stěrkou obracíme. Hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vzniknout má vyšší placka o průměru asi 20 cm. Plech vložíme do trouby předem vyhřáté asi na 160 °C, po zapečení teplotu snížíme na 120 °C a sušíme asi 2 hodiny při nepatrně pootevřené troubě. Vychladlý korpus přendáme na plochou mísu. Zmrzlinovými kleštěmi dáme na korpus kopečky zmrzliny, přizdobíme šlehačkou a ovocem a podáváme. Sněhové misky Na plech vyložený papírem na pečení klademe lžící kousky sněhové hmoty a rozetřeme je na kulaté placičky (*jejich stejné velikosti docílíme tím, že si je předkreslíme na spodní straně papíru*). Zbylý sníh naplníme do stříkačky s malou ozdobnou koncovkou a na placičky po obvodu nastříkáme malinké pusinky. Usušíme. Usušené cukroví sejmeme z papíru a plníme je ovocem, popřípadě zmrzlinou a ozdobíme neslazenou šlehačkou. Pusinky Sníh naplníme do sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky. Po usušení je z papíru sejmeme a uložíme v suchu. Celými nebo rozdrcenými pusinkami zdobíme dorty a poháry, také je můžeme spojit pařížskou šlehačkou. *Příprava pařížské šlehačky:* Smetanu ohřejeme, nalámeme do ní čokoládu a zvolna vaříme, až se čokoláda rozpustí. Pak smetanu vychladíme a uložíme do ledničky. Druhý den ji ušleháme. Smetanou spojíme vždy dvě pusinky a položíme je do papírových košíčků. Čerpáno z Praktické ženy (2003).
Recept je z kategorií: Dorty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sněhový dort se zmrzlinou a ovocem