Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sabrinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těsto rozdělíme na 2 části, rozválíme do obdélníku, poklademe kysané zelí, které jsme si předtím vymačkali a nakrájeli. Rozválené těsto posypané zelím můžeme ještě posypat uzeninou např: buřt, klobáska, párek, uzený, škvarky - ale nemusí být. Těsto zatočíme jako štrůdl, na konci potřeme okraj žloutkem a nakrájíme na cca 2 cm kousky, jako když krájíte závin a naležato je klademe na vymazaný plech nebo pečící papír. Pečeme v troubě na 150°C.
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.1.14 07:30
Listové těsto jsem vyrobila podle receptu „Listové těsto rychle a lépe
než pracný originál“ od Jolany - ze čtvrtinové dávky (250 g mouky,
200 g tuku, …atd. - hotového je asi 1/2 kg). Jako náplň jsem použila cca
400 g kysaného zelí a cca 200 g uzené kýty nakrájené na tenčí plátky
(toto uzené kupuji pod názvem „Gastro šunka od kosti“ vcelku a sama si
podle potřeby nakrájím ).
Z uvedených surovin jsem měla 30 šnečků.
Koho tlačí čas a nebo se mu nechce matlat s těstem, koupí si hotové, již vyválené; k tomu pytlík zelí a krájenou šunku.
Šnečci jsou pikantní díky kysanému zelí (zásadně ho neperu ), příště před zavinutím náplň ještě
lehce popráším mletou pálivou paprikou.
Zavinuté a nerozkrájené těsto by se dalo také upéct jako závin a
porcovat až po upečení
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Šnečci z listového těsta se zelím