Recept Šneci ze Štýrska

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čerstvé uvařené škneky, nebo šneky z konzervy dáme okapat. Na kastrolku rozehřejeme máslo, rozškvaříme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku ze starší okrájené žemle. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme. Pak je podlijeme vínem, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kebrlíkem, tymiánem a dobře povaříme. Podáváme se selským křupavým režným chlebem.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 03.02.07 vloženo
  • 6033x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 24 čerstvých, nebo konzervovaných šneků
  • 30 g másla
  • 50 g selské slaniny
  • 50 g cibule
  • petrželka
  • 1 žemle
  • 3/8 l štýrského světlečerveného vína Klaret, nebo podobného
  • sůl a bílý pepř
  • 1 stroužek česneku utřeného
  • čerstvý tymián
  • kebrlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šneci ze Štýrska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz