Recept Šneci podle Jana Wericha

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Umlít (nasekat) šneky
utřít změklé máslo se 4 žloutky
utřít česnek
opepřit, osolit

Vše smícht se strouhankou a přidat bílé víno a podle chuti muškátový oříšek a strouhnout trochu citronové kůry (dávám málo) a vmíchat sníh z bílků.

Vytvořit těsto, měkké, ale ne řídké, ochutnávat a dochutit podle potřeby a plnit jím ulity kousek pod okraj.

Péct přibližně 30 min do zlatohnědé barvy.

Vysypat do kamínků, nebo do mísy, na tác … kleštičkami na šneky brát horké šneky nebo když nemáme kleštičky, dáme hostům papírový ubrousek, kterým berou horké šneky a pojídají malými vidličkami.
Popíjíme dobré víno a povídáme si.

Znám tyhle šneky z dětství, dělali jsme je na Silvestra vždy doma, ale bez šnečího masa.
Recept pana Wericha se našemu velice podobá, je vyzkoušený a šneci jsou vynikající. Jestli se použijí konzervovaní nebo jiní šneci, je možné vkládat do ulit celého šneka a přikrýt touto nádivkou. Také dobře uvařené drůbeží žaludky jsou šnekům chutí velice podobné.
Můžeme dělat do zásoby a nepečené dát do mrazáku.

Na Silvestra i na Štědrý den jsme si moc pochutnali a hosté též . Při pečení to krásně provoní kuchyň.

Recept jsem trochu upravila, není kopírovaný


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.01.11 vloženo
  • 4120x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 80 porcí

Ingredience

  • 80 šnečích ulit
  • konzerva šneků (nebo vařené drůbeží žaludky )
  • 4 vejce
  • 20 dkg másla
  • 4 stroužky česneku
  • strouhanka (z dobrého pečiva, mam raději hrubší)
  • 0,5 dcl bílého vína
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šneci podle Jana Wericha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
midla
266 příspěvků 04.01.11 08:24

No jó, máš pravdu, je to tam. Já pako jsem si nevšimla. Tak promiň, že tak otravuju, už budu hodná.

 
wydra  03.01.11 17:05

Naplnila jsem jich 80, pulku dala do mrazaku. 40 bylo na Stedrej a 40 na Silvestra. Popis mas prece v receptu!! Cetlas ho vubec? :mrgreen:
Z ledviny ani zkouset nebudu, prze jsem jedla opravdicky a ty kureci zaludky jsou mu nejbliz.

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 16:20

Ještě nemám ani ulitky. Kolik jsi jich asi naplnila z toho množství? Někdo to taky dělá z vepřové ledviny. To jsi nezkoušela?

 
wydra  03.01.11 16:14

Hele, kolik toho masa tam das, to je je celkem od oka, ale uvar ty zaludky hodne do mekka a peclive okrajej co k nim nepatri.
Ja chci zkusit priste dat misto sneka kus zaludku a na to bylinkove maslo - petrzelka, cibulka,
cesnek . Sneci me baviiiii ! :-) Pak napis jak se ti povedlo :-P

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 16:07

Dík. Už jsem spokojená. :oops: Pro mě je klíčová informace těch asi 10 žaludků kvůli poměru dalších ingrediencí. Nějak si neumím představit, kolik váží 1 šnek, jestli 1 šnek = 1 žaludek atd. A máma mi říkala, že líná huba, holé neštěstí. :lol:
Budeme mít v lednu nějakou oslavu, tak bych mohla zkusit někoho u stolu vyděsit. A ty to máš vyzkoušené, to je nejlepší.

 
wydra  03.01.11 15:50

.............ale vzdyt jsem ti napsala, ze 24 sneku je v konzerve!!! On to nepise, jsem ti citovala z jeho receptu „konzerva“ sneku! A tak jsem taky patrala a zjistila, ze jich je v konzerve 24 !!!

A ja dala asi 10 kurecich zaludku.

Vic ti nepovim, za pana Wericha konzervy neznam, on se narodil v roce 1904 !! :-) A ze to nenapsal do receptu, za to ja nemuzu! Navic jsem ti to popsala dost presne prece, cemu na tom nerozumis?

Příspěvek upraven 03.01.11 v 15:53

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 15:45

Wydřičko, bez urážky, ty zvíře, kolik jsi dala toho masa ??? :-D Netuším totiž ani jaký obsah měla konzerva pana Wericha a jeho se už nezeptám, že.

 
wydra  03.01.11 15:33

Midlicko :-D , pan Werich pise jen „konzervu“ sneku. Na netu jsem zjistila, ze v takove bezne nejake konzerve jich je 24. Protoze jsem ji do Vanoc nesenala, udelala jsem to z tech drubezich zaludku. Sneky jsem jedla, 1× i absolvovala cely proces dolovani sneku z ulit az po zapeceni pod bylinkovym maslem a za sebe rikam, ze ty uvarene drubezi zaludky od sneka snad ani nepoznas. (V Makru prodavaji mrazene achatove sneky pod bylinkovym maslem, upecene s bagetou se to dajist, ale ti jsou blativejsi )
Bylo dobre, ze jsem ty sneky nesehnala, byvalo by to par lidi nepozrelo.

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 15:23

Prosím zvířátko pod zákonem, můžeš odhadnout kolik asi masa na ta 4 vejce? Netuším jaký obsah měla tvá konzerva.

 
gmp
1603 příspěvků 02.01.11 16:43

Vypracovaný recept jedna radost, je z něj vidět radost z vaření. Tak kdyby vypadaly recepisy na Labu, to by bylo fajne. Velice hezké milé kožešinové zviřátko pod zákonem :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz