Recept Šneci podle Jana Wericha

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Umlít (nasekat) šneky
utřít změklé máslo se 4 žloutky
utřít česnek
opepřit, osolit

Vše smícht se strouhankou a přidat bílé víno a podle chuti muškátový oříšek a strouhnout trochu citronové kůry (dávám málo) a vmíchat sníh z bílků.

Vytvořit těsto, měkké, ale ne řídké, ochutnávat a dochutit podle potřeby a plnit jím ulity kousek pod okraj.

Péct přibližně 30 min do zlatohnědé barvy.

Vysypat do kamínků, nebo do mísy, na tác … kleštičkami na šneky brát horké šneky nebo když nemáme kleštičky, dáme hostům papírový ubrousek, kterým berou horké šneky a pojídají malými vidličkami.
Popíjíme dobré víno a povídáme si.

Znám tyhle šneky z dětství, dělali jsme je na Silvestra vždy doma, ale bez šnečího masa.
Recept pana Wericha se našemu velice podobá, je vyzkoušený a šneci jsou vynikající. Jestli se použijí konzervovaní nebo jiní šneci, je možné vkládat do ulit celého šneka a přikrýt touto nádivkou. Také dobře uvařené drůbeží žaludky jsou šnekům chutí velice podobné.
Můžeme dělat do zásoby a nepečené dát do mrazáku.

Na Silvestra i na Štědrý den jsme si moc pochutnali a hosté též . Při pečení to krásně provoní kuchyň.

Recept jsem trochu upravila, není kopírovaný


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.01.11 vloženo
  • 4175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 80 porcí

Ingredience

  • 80 šnečích ulit
  • konzerva šneků (nebo vařené drůbeží žaludky )
  • 4 vejce
  • 20 dkg másla
  • 4 stroužky česneku
  • strouhanka (z dobrého pečiva, mam raději hrubší)
  • 0,5 dcl bílého vína
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Šneci podle Jana Wericha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
midla
266 příspěvků 04.01.11 08:24

No jó, máš pravdu, je to tam. Já pako jsem si nevšimla. Tak promiň, že tak otravuju, už budu hodná.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.11 17:05

Naplnila jsem jich 80, pulku dala do mrazaku. 40 bylo na Stedrej a 40 na Silvestra. Popis mas prece v receptu!! Cetlas ho vubec? :mrgreen:
Z ledviny ani zkouset nebudu, prze jsem jedla opravdicky a ty kureci zaludky jsou mu nejbliz.

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 16:20

Ještě nemám ani ulitky. Kolik jsi jich asi naplnila z toho množství? Někdo to taky dělá z vepřové ledviny. To jsi nezkoušela?

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.11 16:14

Hele, kolik toho masa tam das, to je je celkem od oka, ale uvar ty zaludky hodne do mekka a peclive okrajej co k nim nepatri.
Ja chci zkusit priste dat misto sneka kus zaludku a na to bylinkove maslo - petrzelka, cibulka,
cesnek . Sneci me baviiiii ! :-) Pak napis jak se ti povedlo :-P

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 16:07

Dík. Už jsem spokojená. :oops: Pro mě je klíčová informace těch asi 10 žaludků kvůli poměru dalších ingrediencí. Nějak si neumím představit, kolik váží 1 šnek, jestli 1 šnek = 1 žaludek atd. A máma mi říkala, že líná huba, holé neštěstí. :lol:
Budeme mít v lednu nějakou oslavu, tak bych mohla zkusit někoho u stolu vyděsit. A ty to máš vyzkoušené, to je nejlepší.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.11 15:50

.............ale vzdyt jsem ti napsala, ze 24 sneku je v konzerve!!! On to nepise, jsem ti citovala z jeho receptu „konzerva“ sneku! A tak jsem taky patrala a zjistila, ze jich je v konzerve 24 !!!

A ja dala asi 10 kurecich zaludku.

Vic ti nepovim, za pana Wericha konzervy neznam, on se narodil v roce 1904 !! :-) A ze to nenapsal do receptu, za to ja nemuzu! Navic jsem ti to popsala dost presne prece, cemu na tom nerozumis?

Příspěvek upraven 03.01.11 v 15:53

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 15:45

Wydřičko, bez urážky, ty zvíře, kolik jsi dala toho masa ??? :-D Netuším totiž ani jaký obsah měla konzerva pana Wericha a jeho se už nezeptám, že.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.01.11 15:33

Midlicko :-D , pan Werich pise jen „konzervu“ sneku. Na netu jsem zjistila, ze v takove bezne nejake konzerve jich je 24. Protoze jsem ji do Vanoc nesenala, udelala jsem to z tech drubezich zaludku. Sneky jsem jedla, 1× i absolvovala cely proces dolovani sneku z ulit az po zapeceni pod bylinkovym maslem a za sebe rikam, ze ty uvarene drubezi zaludky od sneka snad ani nepoznas. (V Makru prodavaji mrazene achatove sneky pod bylinkovym maslem, upecene s bagetou se to dajist, ale ti jsou blativejsi )
Bylo dobre, ze jsem ty sneky nesehnala, byvalo by to par lidi nepozrelo.

 
midla
266 příspěvků 03.01.11 15:23

Prosím zvířátko pod zákonem, můžeš odhadnout kolik asi masa na ta 4 vejce? Netuším jaký obsah měla tvá konzerva.

 
gmp
1603 příspěvků 02.01.11 16:43

Vypracovaný recept jedna radost, je z něj vidět radost z vaření. Tak kdyby vypadaly recepisy na Labu, to by bylo fajne. Velice hezké milé kožešinové zviřátko pod zákonem :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz