Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pa-mach Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tento pokrm má téměř pravý italský vařečkopis.
Mnou podsunuté drobné úpravy postřehne jen zkušený labužník, ošlehaný
unikající párou z ventilů tlakových hrnců. Zmíněná pára je také
základní hnací sílou, která má lví podíl na zdaru připravovaného
pokrmu.
Takže, zvolené mleté maso okořeníme dvěma nasekanými stroužky česneku,
půlkou svazku nasekané čerstvé petrželky, solí a pepřem. To je vše, snad
ještě doplnit jarní cibulkou i její zelenou částí (nepovinné).
Navlhčenýma rukama tvoříme kuličky velikosti třešně chrupky. Vkládáme
do kovové misky, kterou položíme na hrnec s vrucí vodou, nakladené
kuličky zakápneme olivovým olejem a zalijeme půlkou šálku
tekutiny. Je na vašem rozhodnutí, bude-li to čirá voda, masový nebo
zeleninový vývar. Doporučuji 1/2 kostky slepičího. Přiklopíme poklicí a
dáme slovo páře (cca 12 min.). Nyní máme čas na přípravu rajčat.
Jednoznačně doporučuji konzervovaná loupaná před čerstvými, zvláště
nyní v zimě. Oddělíme tekutou část a rajčata nakrájíme na stř. velké
nudličky, přidáme zbytek svazku nasekané petrželky a můžeme přisladit
dvěma špetkami hnědého cukru (nepovinné).Nyní přichazejí ke slovu opět
masové kuličky, jednu vyjmeme, překrojíme, ochutnáme a protože jsme se
celou dobu snažili, tak budou akorát, výtečné…
V každém případě je nyní přemístíme i s tekutinou do velké pánve
nejlépe typu wok a přisypeme překrájená rajčata, případně odvaříme
přebytečnou tekutinu. Abychom byli styloví, přisuneme druhý hrnec a
uvařené těstoviny (o kterých jsem se trestuhodně v tom
fofru nezmínil) po částech přemísťujeme do pánve a za stálého míchaní
či prohazování spojíme.
Slovo ke špagetám. Osvědčily se mi čínské těstoviny v takových hnízdech. Sbohem Itálie. Jedno
hnízdo, jedna porce, nebo tak. Na závěr jednotlivé porce posypeme
nastrouhaným tvrdým sýrem. Nejlépe
parmezánem (nepovinné).
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění