Recept Smetanový závin

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smetanový závin

Postup

Šlehačku promíchám s moukou, těsto vyválím, nadívám, zavinu a upeču. Výborný recept pro chvíli, kdy vás přepadne chuť na sladký a máte poloprázdný špajz.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 4669x zobrazeno

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • jabka, ořechy, rozinky, skořice, cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.07.18 21:52

Rychlé a dobré těsto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Smetanový závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 19.07.18 21:53

@Eja z hladké peču málo, spíš jen cukroví, takže pro mne polohrubá. S hladkou je jemnější, ale rozdíl pozná asi jen štrůdlový degustátor :-)

Eja
3859 příspěvků 17.07.18 11:01

@daduuja tu je polohrubá, v Tvém receptu hladká…co je podle Tebe lepší?

daduuja
1145 příspěvků 17.07.18 10:14

@Eja, ne jako, ale fakt smíchám šlehačku s moukou do vláčného těsta :-) Kdysi jsem přidala recept, protože je to rychlovka a teprve teď jsem objevila stejný z třetího roku od Aneth. Zavinula jsem ho jako štrůdl, ne jako závin :-) - https://www.labuznik.cz/…ecny-strudl/
Potírám vajíčkem :mavam:

Příspěvek upraven 17.07.18 v 10:15

Eja
3859 příspěvků 17.07.18 08:22
Dando

věřím Ti :kytka: jako opravdu smícháš mouku se šlehačkou, vypracuješ těsto a upečeš štrúdl? Logicky by to fungovat mělo, tuku dost…ničím nepotíráš, prostě upečeš? A podle fotky opravdu „zavinuto“ - viz dávné debaty na téma jak vytvořit závin… :mrgreen:

Aneth
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: vypadá to jednoduše

Ano jedna klasická šlehačka, tuším že to prodávají dokonce v podivném množství 230 ml. Mouka je napsaná +-, záleží na mouce. Ale těsto má mimořádně příjemnou konzistenci ;-)

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Vypadá to jednoduše...

Ta šlehačka má být klasická v kelímku? To je myslím 250ml ne? Není to řídké?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz