Recept Smetanový závin

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smetanový závin

Postup

Šlehačku promíchám s moukou, těsto vyválím, nadívám, zavinu a upeču. Výborný recept pro chvíli, kdy vás přepadne chuť na sladký a máte poloprázdný špajz.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 10.06.03 vloženo
  • 4865x zobrazeno

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • jabka, ořechy, rozinky, skořice, cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.7.18 21:52

Rychlé a dobré těsto.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Smetanový závin

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smetanový závin

daduuja
1148 příspěvků 19.7.18 21:53

@Eja z hladké peču málo, spíš jen cukroví, takže pro mne polohrubá. S hladkou je jemnější, ale rozdíl pozná asi jen štrůdlový degustátor :-)

Eja
3863 příspěvků 17.7.18 11:01

@daduuja tu je polohrubá, v Tvém receptu hladká…co je podle Tebe lepší?

daduuja
1148 příspěvků 17.7.18 10:14

@Eja, ne jako, ale fakt smíchám šlehačku s moukou do vláčného těsta :-) Kdysi jsem přidala recept, protože je to rychlovka a teprve teď jsem objevila stejný z třetího roku od Aneth. Zavinula jsem ho jako štrůdl, ne jako závin :-) - https://www.labuznik.cz/…ecny-strudl/
Potírám vajíčkem :mavam:

Příspěvek upraven 17.07.18 v 10:15

Eja
3863 příspěvků 17.7.18 08:22
Dando

věřím Ti :kytka: jako opravdu smícháš mouku se šlehačkou, vypracuješ těsto a upečeš štrúdl? Logicky by to fungovat mělo, tuku dost…ničím nepotíráš, prostě upečeš? A podle fotky opravdu „zavinuto“ - viz dávné debaty na téma jak vytvořit závin… :mrgreen:

Aneth
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: vypadá to jednoduše

Ano jedna klasická šlehačka, tuším že to prodávají dokonce v podivném množství 230 ml. Mouka je napsaná +-, záleží na mouce. Ale těsto má mimořádně příjemnou konzistenci ;-)

Kopretinka
565 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to jednoduše...

Ta šlehačka má být klasická v kelímku? To je myslím 250ml ne? Není to řídké?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz