Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept mám z nějakého časopisu, ale už nevim jakého
Použil jsem 250 g zmrazených borůvek (postačilo by i méně), které jsem
nechal předem rozmrznout.
Tunel jsem polil jogurtovou polevou a použil jsem cukrářské piškoty
v jedné vrstvě.
*Piškot:* Z bílků vyšleháme pevný sníh, zašleháme do něj po částech cukr a pak i rozehřáté tekuté máslo. Mouku a sodu prosejeme a smícháme společně s mletými oříšky. Tuto směs vmícháme do sněhu. Těsto hladce rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi 10 minut. Po upečení poprášíme plát piškotu moučkovým cukrem, přikrejeme utěrkou a necháme na plechu vychladnout. Formu na chlebíček vyložíme fólií, dovnitř vložíme na míru upravený zchladlý piškot - část ponecháme na zaklopení - a potřeme ho džemem. *Krém:* Do mísy s těsnícím víkem nalijeme smetanu, mléko, přidáme borůvky a pudink. Misku uzavřeme a hrkáme jí tak dlouho až obsah zhoustne, téměř ztuhne. Náplň nandáme do formy vyložené piškotem, povrch poklademe ve dvou vrstvách piškoty máčenými v rumu. Přiklopíme zbývajícím piškotovým pruhem, jemně přimáčkneme a dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí tunel vyklopíme z formy, odstraníme z něj fólii a ozdobíme rozehřátou čokoládou a ovocem.
Recept je z kategorií: Moučníky Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smetanový tunel s borůvkami