Recept Smetanový koláč s voňavými malinami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smetanový koláč s voňavými malinami

Postup

Těsto: 1. Z mouky s kypřícím práškem, máslo­vých vloček, cukru, mléka a vejce vypra­cujeme těsto. Zabalíme do fólie a asi na 30 minut dáme do chladu. 2. Formu vymažeme tukem a vyložíme těstem. Vytvarujeme nízký okraj. Dohotovení: 1. Ve 4 lžících mléka rozpustíme pudin­kový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vlijeme roz­puštěný pudink a necháme přejít varem. Sejmeme ze sporáku, za občasného za­míchání necháme vychladnout a vmíchá­me smetanu. Smetanový pudink nanese­me na těsto. 2. Troubu předehřejeme na 175 °C. Na smetanový pudink rozdělíme maliny, pří­padně pomocí vidličky jemně zapracuje­me do pudinku. Pečeme asi 60 minut. Necháme vychladnout a koláč posypeme moučkovým cukrem. Tip: Maliny můžeme nahradit ostružinami, kousky jablek nebo rozinkami.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 13.02.03 vloženo
  • 9361x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • příprava cca 35 minut, chlazení cca 30 minut pečení cca 60 minut
  • 1 kousek asi 310 kcal
  • těsto:
  • 190 g polohr. mouky
  • 125 g másla
  • 75 g cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 vejce
  • obloha:
  • 500 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 500 g smetany
  • 250 g mražených malin
  • mimoto:
  • rozevírací forma (průměr 26 cm)
  • tuk na vymazání formy
  • moučkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanový koláč s voňavými malinami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Chyba

myslím, ýe je tam určitě chyba. Už jen to množství tekutin je zarážející v poměru k pudinku. Zkuste dát ty pudinky 3.

vrba
106 příspěvků 10.03.03 20:21
Chyba
petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Koláč s malinami

Já bych tohle asi dělala tak, že bych buď použila šlehačku, tedy smetanu bych ušlehala a nebo bych uvařila pudink přímo z litru tekutin, tedy z 1/2 litru mléka a 1/2 litru smetany, klasické nikoli ke šlehání.
Upřimně můj muž dodnes se slzou v oku vzpomíná na pudink udělaný ne z mléka, ale ze smetany pro jeho naprosto jemňoučkou sametovou chuť. Ovšem to je kalorická puma, takže ho má dnes doma zakázaný, protože my tři baby (já a dvě dcery) držíme tajli.

Labužník Ja
1 příspěvek 06.03.03 22:24
Anebo

do pudingu dat uslehanou slehacku.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Souhlas

souhlasím s Petrou, na 1 litr tekutiny je jeden pudink málo, taky bych dala 3, ale zdá se mi trochu divné, jak rozmíchám tekutou smetanu do ztuhlého pudinku ? No možná šlehačem. A co dát smetanu a mléko vařit společně a do toho zamíchat ty pudinkové prášky ? Ale nevím, co by to udělalo :-)

petra1
86 příspěvků 25.01.09 03:43
Smetanový koláč s malinami

Já do něčeho podobného dávám nejméně dva pudinky na půl litru mléka. Vždyť když děláte pudink, běžný k jídlu, tak máte půl litru mléka a není to nic zvlášť tuhého. A v tomto receptu je vlastně dvojnásobné množství tekutiny. No holky neklesejte na mysli a zkuste to znova a já myslím, že místo jednoho alespoň tři pudinky.

Marcela
7 příspěvků 05.03.03 22:26
Smetanovy kolac s malinami (jestli se to tak da nazvat)

Taky jsem pekla tenhle kolac a po upeceni skoncil v odpadkovem kosi. Obloha: Smichat smetanu s pudinkem ?? Trochu divne ne ?? Proc nepouzit rovnou vic mleka do pudinku. Neni divu, ze obloha byla ridka jak voda z pracky.

Labužník Petra
24 příspěvků 25.01.09 03:43
Smetanový koláč s malinami

těsto výborné, ale obloha - příliš tekutá i po upečení. Kde je chyba ? Není tam uvedeno více množství tekutiny, než má
být ?

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Smetanový koláč s malinami
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz