Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do zadělávací misky dáme část mouky, rozdrobené droždí, lžíci cukru, přilijeme vlažnou smetanu, promícháme a necháme kynout. Po vykynutí přidáme zbylý cukr, rozehřátý tuk, prosátou mouku, žloutky, podle potřeby mléko a sůl. Vypracujeme tužší těsto. Nakonec zapracujeme spařené, oloupané a na nudličky pokrájené mandle a propláchnuté rozinky. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme několik hodin kynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva až tři bochánky, přeneseme je na tukem vymazaný plech a necháme přikryté ještě kynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem, ve středu nakrojíme do tvaru kříže a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvíli příkon tepla zmírníme a bochánky zvolna dopečeme. Čerpáno z mimořádného vydání časopisu Praktická žena - Velikonoce (1/2000).
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smetanový bochánek
2 příspěvky 11.4.09 03:13
Tak dnes jsme mazanec nakrojili a musím říci, že byl uspěch. Mazanec moc chutnal, vřele doporučuji. Fakt dobrý.Děkuji Vladce. Budu zkoušet další recepty.
2 příspěvky 10.4.09 02:12
tak milí labužníci nebo milé labužnice, právě se peče v troubě, jak to dopadne a jaký bude mohu říci zítra, až bude studený a nakrojí se. Dala jsem tam hodně mandlí, rozinky namočené v rumu a kand.ovoce také máčené v rumu. Tak jsem sama zvědava, jaký bude uspěch,dám určitě vědět.