Recept Smetanové brambory
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Oloupané brambory překrojíme. V hrnci osolíme, zalijeme smetanou a vodou. Přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Změklé brambory posypeme nadrobno posekaným koprem. Podáváme k drůbeži a rybímu masu.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
- 18643x zobrazeno
Čas přípravy
- 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600-800 g brambor
- 200-300 ml sladké smetany
- 100-150 ml vody
- sůl
- kopr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smetanové brambory
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smetanové brambory
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Smetana se vždy delším pečením rozdělí na tuk a vodu. Vypadá to, jako by se srazila. Je tedy lepší přidávat smetanu až těsně před koncem pečení. Tedy tam, kde to recept dovoluje.
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…myslim vsiaknu/vpiju vodu- namiesto visaknu
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Velbloudko, asi na tych 180 az 200. Smotana sa nezrazi, ale brambory asi viskanu tu vodu( cize druh brambor) a to huste ostane na nich a vyzera to akoby sa zrazila smotana
…neboj, cibulou to nie je. Myslim, ze aj tak su
dobre a na chuti im to nebberie. Aj mne sa to niekedy stava. 
2 příspěvky 25.1.09 03:43
prosím o radu: na kolik stupňů se to má péci?
jednou se mi smetana trochu srazila a nevím, čim to bylo:-( jestli teplotou pečení nebo tím, že jsem u brambor měla ještě cibuli?
moc dík za odpověd ;o)