Recept Smetanová zeleninová omáčka s hovězím

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smetanová zeleninová omáčka s hovězím

Postup

1. Maso očistíme, odblaníme, omyjeme, potřeme solí a pepřem. V hrnci rozehře­jeme olej a maso na něm opékáme ze všech stran. Během opékání jej obracíme dřevěnými vařečkami. Maso opékáme asi 10 minut. Potom jej vyjmeme a ucho­váváme teplé. Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Vše omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na výpek z masa vsypeme zeleninu, kterou cca 5 minut opékáme za stá­lého obracení. 2. Na opečenou zeleninu vložíme maso, podlijeme 350 ml vývaru, zaprášíme tro­chou muškátového květu a přidáme asi 2 plátky z citronu. Kastrol nebo pekáček zakryjeme a pečeme při 200 °C zhruba 90 minut. Maso v troubě kontrolujeme a přeléváme výpekem. Též ho pří pečení obracíme. Přibližně 30 minut před kon­cem pečení necháme maso péci odkryté a častěji ho přeléváme. Z citronu nakrá­jíme 8 tenkých plátků. 3. Upečené maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu přecedíme a vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Vše zalijeme zbylým vývarem. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí. Omáčku provaříme cca 15 minut. Mezitím odstraníme ze zeleniny zbytky citronu a zeleninu vrátíme zpět do omáč­ky. Také ji do omáčky můžeme propasírovat nebo roz­mixovat. Do omáčky přidáme ještě máslo na zjemnění. Promícháme a krátce prohřejeme. Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní smetanu. Maso nakrájíme na plátky, na každý položíme kolečko citronu, které zdobíme trochou brusinek. Porce přeléváme zeleninovou omáčkou. Tip: Zeleninu lze vykrájet drobnými tvořítky, pokud ji ovšem nebudeme mixovat.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 24.03.04 vloženo
  • 6435x zobrazeno

Čas přípravy

  • 150 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g zadního hovězno masa
  • sůl
  • černý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 menšího celeru
  • 1 cibule
  • mletý muškátový květ
  • 1 velký citron
  • 550 ml vývaru z hovězího masa nebo masoxu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 - 3 lžičky cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 20 g másla
  • 250 ml sladké smetany
  • 4 lžíce kompotovaných brusinek

Doporučená příloha

  • Podávat můžeme s houskovým knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smetanová zeleninová omáčka s hovězím

babi
6360 příspěvků 20.10.10 22:55

Pepicku, vzdyt to je vlastne svickova. Prave vcere Alis pripomnela fakt, ze nekdo dokonce pouziva klizku. Budu to muset vyzkouset…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz