Recept Smetanová zelenina s jemným kořením

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smetanová zelenina s jemným kořením

Postup

1. Cibuli zesklovatíme na 2 lžících másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání nechá­me přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme obojí smetanu. 2. Zeleninu necháme na malém ohni rozmrazit na 2 lžících másla a dusíme asi 15 min. Zeleninu vmí­cháme do smetanové omáčky, přisolíme, opepříme a okořeníme mušká­tovým oříškem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 06.10.03 vloženo
  • 3205x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal, 1250 kJ, 7 g bílkovin, 21 g tuků, 22 g sacharidů
  • 2 lžíce krájené cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 750 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 150 g zakys. smetany
  • 100 ml smetany
  • 800 g směsi mražené zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanová zelenina s jemným kořením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz