Recept Smetanová zelenina s jemným kořením

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smetanová zelenina s jemným kořením

Postup

1. Cibuli zesklovatíme na 2 lžících másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání nechá­me přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme obojí smetanu. 2. Zeleninu necháme na malém ohni rozmrazit na 2 lžících másla a dusíme asi 15 min. Zeleninu vmí­cháme do smetanové omáčky, přisolíme, opepříme a okořeníme mušká­tovým oříškem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 06.10.03 vloženo
  • 3431x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal, 1250 kJ, 7 g bílkovin, 21 g tuků, 22 g sacharidů
  • 2 lžíce krájené cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 750 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 150 g zakys. smetany
  • 100 ml smetany
  • 800 g směsi mražené zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanová zelenina s jemným kořením

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz