Recept Smetanová majonéza

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V hrnku rozmícháme studenou hovězí polévku, chladný rosol,
hořčici, máslo, žloutky, sůl, pepř, citronovou šťávu, dobře rozmícháme a na plotně ve vodní lázni mícháme tak dlouho, až směs zhoustne, přendáme do nádoby se studenou vodou a mícháme do úplného vychladnutí. Pak smícháme se studenou smetanou a necháme v chladu do upotřebení. Majonézu připravujeme vždy den před podáváním.

Recept je z kategorií: Omáčky studené


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.11.07 vloženo
  • 3012x zobrazeno

Čas přípravy

  • neuvedeno

Ingredience

  • 4 lžíce silné hovězí polévky, studené
  • 2 lžíce chladného masového rosolu
  • 1 lžíce hořčice
  • 40g másla
  • 5 žloutků
  • sůl
  • pepř
  • z 1/2 citronu šťávu
  • 1/8 l studené smetany

Doporučená příloha

  • Telecí v rosolu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smetanová majonéza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz