Recept Smažený sýr po italsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažený sýr po italsku

Postup

Protlak smícháme s moukou a rozšlehaným vejcem, směsí potřeme připravené plátky sýra a obalíme je ve strouhance. Plátky smažíme dozlatova.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 12.01.02 vloženo
  • 5273x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky sýra
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Doporučená příloha

  • Podáváme se zeleninovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 9.5.16 13:34

Jednou v týdnu připravuji smažený pokrm; dnes došlo na sýr. Tento recept jsem si vyhlédla již před časem. Pořád se mi nějak nelíbil. Jenže pocity jsou věc jedna a praktické vyhotovení věc druhá :think: .

Buď jsem někde udělala závažnou chybu nebo recept nestojí naprosto za nic!

Recept jsem dodržela naprosto do puntíku – 4 plátky eidamu 30% po 100 g, vejce o průměrné hmotnosti 55 g, mírně navršené 2 PL hustého protlaku české výroby, mírně navršené 2 PL hladké mouky též tuzemského původu, strouhanka z domácí veky a olej slunečnicový běžné kvality.

Směs na obalení se namazat nedala, byla sice zahoustlá, ale stékala. Tedy jsem máčela.

oooooo http://data.labuznik.cz/…00/31423.jpg
o
Pak šup do strouhanky.

oooooo http://data.labuznik.cz/…00/31424.jpg
o
Hrany zůstávaly nedostatečně obalené.

oooooo http://data.labuznik.cz/…00/31425.jpg
o
Už nyní jsem měla neblahé tušení, že obal nevydrží a sýr vyteče :roll: . Proto jsem podle receptu obalila pouze dva kousky po 50 g.

Zbylých 300 g sýra jsem také opatlala v rajčatové směsi, ale ještě těsně před smažením jsem je ponořila do narychlo ušlehaného vinného těstíčka.

Výsledek jsem očekávala a tedy mne vytékající sýr (1 porce) vůbec nepřekvapil. Smažila jsem v dostatečné vrstvě oleje a smažící se kusy jsem horkým olejem ještě přelévala po povrchu, aby se rovnoměrně zatáhl a hrany tolik nepraskaly. Nebylo to nic platné a tak jsem raději ještě nedosmažený sýr z oleje urychleně vyjmula a tepelnou úpravu jsem zakončila pod grilem v MW.

oooooo http://data.labuznik.cz/…00/31426.jpg
o
Dodatečně obalený sýr ve vinném těstíčku přežil smažení bez úhony :dance: .

oooooo http://data.labuznik.cz/…00/31427.jpg
o
Smažený sýr dělám celkem často v obyčejném trojbalu a nevytéká. Kvalitou sýra ten dnešní nezdar určitě nebyl způsoben. Eidam kupuji po půl cihle (cca 1,5 kg) a z tohoto kusu jsem již s úspěchem smažila.

Chuť sýra s protlakem je vskutku na italskou notu. Barva nádherně sytě červenohnědá. Ještě přidat bazalku a jemně česneku. Jsem na rozpacích, jak recept ohodnotit :nevim: . Za nápad s rajčatovou chutí bych dala plný počet. Ostatní - nula.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažený sýr po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz