Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Cvalik Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výborná a rychlá večeře, přičemž odpadá obalování sýru v trojobalu. Není to tak tučné a sýr nevytéká na pánvi. Postup je velmi jednoduchý: Sýr nastrouháme, šunku nasekáme na malé kousky. Hrnky řádně vymastíme,vysypeme strouhankou a jdeme plnit. Začínáme vrstvou strouhaného sýra. Na sýr následuje nasekaná šunka. Na šunku rozklepneme 1 vajíčko. Na vajíčko opět navrstvíme šunku a nakonec opět vrstvu strouhaného sýra. Naplněné hrnky vložíme do vyššího plechu nebo pekáčku a zalijeme vroucí vodou tak do 1/2 výšky hrnečků. Celé vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 230st. po dobu 20 minut do zlatohnědé barvy.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Hranolky, opečené brambory, vařené brambory, tatarka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený sýr bez smažení
2 příspěvky 18.2.12 10:15
Je to velice dobrý pokrm
myslíme, ale jeden
další dva smažáky bez smažení jsou až dost, nemyslíš?
16 příspěvků 24.2.09 02:16
A myslíte třeba na lidi, kteří smžené nemohou???
Vážení, co můžete žádat od nepřizpůsobivých lidí, i když byli slušně vyzváni k přepsání … třeba tohoto receptu. Škoda energie naší … radost jeho, tak si posluž hochu. Máš toho tu k přepisování dost.
29 příspěvků 16.2.09 23:24
Mám stejnou zkušenost jako jandule a někdy pro jistotu obalím i třikrát .
79 příspěvků 16.2.09 22:42
Ja osobne som skusila viacerych vyrobcov a zostala som uz len pri jednom. Najradsej pouzivam od nich udenu verziu. A je na tom syre uvedene vhodny na vyprazanie. Pouzivam cesticko nakolko toto samotne tak" nenasava" olej ako priezle. Oleja je vyssia vrstva a je dobre rozpaleny /teflonova panvica a sporak na 2,5/. Syr pred obalenim vyberam z chladnicky a hned vkladam do oleja. Vraj je najidealnejsie ked sa platky tahahu ochladene priamo z mraznicky. Mne sa syr rozteka az na tanieri ked to rozkrojim a je to uzasny pocit…
Taky se mi nedařil, až mi poradila jedna známá, která nějaký čas účinkovala jako kuchařka v restauraci - ještě za socialistických restaurací - že ten trik je v tom, že se musí obalovat 2 x, sýr by neměl mít víc jak 30 % tuku v sušině a dáváme do vyšší vrstvy dosti rozpáleného oleje. A od té doby se mi daří přesně ten smažák, do kterého se píchne a on pufne (ale hlavně při smažení nevyteče).
1642 příspěvků 16.2.09 20:11
Souhlas s jezevcem, kdysi jsem ho vyzkoušela - nenadchl a již si to nezopakuji. Kdepak je ten nadýchaný sýr s kompaktní kůrkou, která si při nakrojení pufne? (Bohužel jen v restauracích, protože se mi taky nedaří
).
2904 příspěvků 16.2.09 17:24
ja viem, že to nie je ono…a že recept je mimoriadne rozšírený…
Skôr to bol taký môj povzdych nad smažákom, ktorý nezvládam…(a kopu iných vecí)
Zdravím Ťa!
A.
159 příspěvků 16.2.09 16:18
Sice nevyteče, ale bude to s ním jako s Trabantem - účel splní, ale nenadchne…Rozhodně stačí, aby tu byl jednou, autor s tak pro tento server vhodným nickem jistě vyplodí i něco jiného…
2904 příspěvků 16.2.09 16:04
…ale NEVYTEČIE!!!
Ale když jsem to zkusila, tak nic moc.
ale pepíček na takovéto situace myslel a až budeš mít recept, který zde opravdu není … tak jej přepiš. Pokud si nebudeš vědět rady, ráda poskytnu informace.
Třeba TADY …
528 příspěvků 16.2.09 00:37
Tento recept je zde již několikrát.