Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm šalotku. Přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme . 200 ml vývaru a víno, rýži osolíme a opepříme. Pod poklicí vaříme asi 8 min., pak stáhneme z plotny a necháme ještě asi 8 min. stát na okraji sporáku. Rýži poté naneseme na plech a necháme vychladnout. 2. Zbylý vývar uvedeme do varu, přidáme vychladlou rýži a necháme krátce přejít varem. Vmícháme zbylé máslo a parmazán. 3. Srnčí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Kostky veky najemno rozemeleme. Vejce rozšleháme se šlehačkou. 4. Srnčí plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Strouhanku promícháme s posekanými bylinkami. Maso obalíme nejprve v rozšlehaných vejcích, poté ve strouhance. 5. V pánvi rozehřejeme řepkový olej. Řízky na něm smažíme z obou stran asi 8 min. dozlatova. Ještě jednou osolíme. 6. Krátce před podáváním vmícháme do rizota okapané brusinky a posekanou petrželku. Osolíme a okořeníme mletým chilli. 7. Rizoto upravíme na talíře, navrch uložíme řízky a ozdobíme petrželkou. Tip: Bobule jalovce rozmačkáme s trochou červeného vína. Touto pastou pak můžeme potřít před tepelnou úpravou srnčí maso.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Naprosto vynikající. Jedno z nejlepších jídel, co jsme kdy jedli. Rozhodli jsme se tento recept i udělat jako štědrovečerní večeři (nemáme rádi vykosťování kapra:)).
Nerozumím jen tomu Tipu - je to alternativní způsob? Buď potřít nebo obalit - nebo potřít obalené?…
Naše zkušenosti z prvního vaření: http://cabicar.blogspot.com/…rizotem.html