Recept Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Postup

1. Rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm šalotku. Přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme . 200 ml vývaru a víno, rýži osolíme a opepříme. Pod poklicí vaříme asi 8 min., pak stáhneme z plotny a necháme ještě asi 8 min. stát na okra­ji sporáku. Rýži poté naneseme na plech a necháme vychladnout. 2. Zbylý vývar uvedeme do varu, přidáme vychladlou rýži a necháme krátce přejít varem. Vmícháme zbylé máslo a parmazán. 3. Srnčí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Kostky veky najemno rozemeleme. Vejce rozšle­háme se šlehačkou. 4. Srnčí plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Strouhanku promícháme s posekanými bylinkami. Maso obalíme nejprve v rozšlehaných vejcích, poté ve strouhance. 5. V pánvi rozehřejeme řepkový olej. Řízky na něm smažíme z obou stran asi 8 min. dozlatova. Ještě jednou osolíme. 6. Krátce před podáváním vmícháme do rizota okapané brusinky a posekanou petrželku. Osolíme a okořeníme mletým chilli. 7. Rizoto upravíme na talíře, navrch uložíme řízky a ozdobíme petrželkou. Tip: Bobule jalovce rozmačkáme s trochou čer­veného vína. Touto pastou pak můžeme potřít před tepelnou úpravou srnčí maso.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 10.11.03 vloženo
  • 8923x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 860 kcal, 3595 kJ, 35 g bílkovin, 48 g tuků, 69 g sacharidů
  • na rizoto:
  • 70 g másla
  • 1 nadrobno pokrájená šalotka
  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 400 ml slepičího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 100 g okapaných brusinek (kompot)
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • chilli
  • na řízky:
  • 4 plátky srnčího masa (z kýty, po 100 g)
  • 100 g bílé veky, bez kůrky, pokrájené na kostky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • 600 g mouky
  • po 1 lžíci posekaného tymiánu, rozmarýnu a majoránky
  • 120 g řepkového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Cabicar
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Naprosto vynikající. Jedno z nejlepších jídel, co jsme kdy jedli. Rozhodli jsme se tento recept i udělat jako štědrovečerní večeři (nemáme rádi vykosťování kapra:)).

Nerozumím jen tomu Tipu - je to alternativní způsob? Buď potřít nebo obalit - nebo potřít obalené?…

Naše zkušenosti z prvního vaření: http://cabicar.blogspot.com/…rizotem.html

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz