Recept Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Postup

1. Rozehřejeme 1 lžíci másla a opečeme na něm šalotku. Přidáme rýži a zesklovatíme. Přilijeme . 200 ml vývaru a víno, rýži osolíme a opepříme. Pod poklicí vaříme asi 8 min., pak stáhneme z plotny a necháme ještě asi 8 min. stát na okra­ji sporáku. Rýži poté naneseme na plech a necháme vychladnout. 2. Zbylý vývar uvedeme do varu, přidáme vychladlou rýži a necháme krátce přejít varem. Vmícháme zbylé máslo a parmazán. 3. Srnčí plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Kostky veky najemno rozemeleme. Vejce rozšle­háme se šlehačkou. 4. Srnčí plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Strouhanku promícháme s posekanými bylinkami. Maso obalíme nejprve v rozšlehaných vejcích, poté ve strouhance. 5. V pánvi rozehřejeme řepkový olej. Řízky na něm smažíme z obou stran asi 8 min. dozlatova. Ještě jednou osolíme. 6. Krátce před podáváním vmícháme do rizota okapané brusinky a posekanou petrželku. Osolíme a okořeníme mletým chilli. 7. Rizoto upravíme na talíře, navrch uložíme řízky a ozdobíme petrželkou. Tip: Bobule jalovce rozmačkáme s trochou čer­veného vína. Touto pastou pak můžeme potřít před tepelnou úpravou srnčí maso.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 10.11.03 vloženo
  • 8512x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 860 kcal, 3595 kJ, 35 g bílkovin, 48 g tuků, 69 g sacharidů
  • na rizoto:
  • 70 g másla
  • 1 nadrobno pokrájená šalotka
  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 400 ml slepičího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 100 g okapaných brusinek (kompot)
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • chilli
  • na řízky:
  • 4 plátky srnčího masa (z kýty, po 100 g)
  • 100 g bílé veky, bez kůrky, pokrájené na kostky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • 600 g mouky
  • po 1 lžíci posekaného tymiánu, rozmarýnu a majoránky
  • 120 g řepkového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Cabicar
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Smažený srnčí řízek s brusinkovým rizotem

Naprosto vynikající. Jedno z nejlepších jídel, co jsme kdy jedli. Rozhodli jsme se tento recept i udělat jako štědrovečerní večeři (nemáme rádi vykosťování kapra:)).

Nerozumím jen tomu Tipu - je to alternativní způsob? Buď potřít nebo obalit - nebo potřít obalené?…

Naše zkušenosti z prvního vaření: http://cabicar.blogspot.com/…rizotem.html

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz