Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dánská klasika.
Brambory dejte varit, po uvarení uschovejte 3 dl vody z jejich varení. Slede opláchnete, osuste a odstrante prípadné kosticky. Mouku smíchejte se solí a s peprem a v této smesi slede obalte. Na pánvi rozehrejte máslo s olejem a na tom slede smazte po kazdé strane asi 4 minuty. V kastrolku rozehrejte 2 PL másla a do nej zaslehejte mouku. Postupne pridávejte po cástech za stálého míchání nejdríve vodu z brambor, potom mléko a nakonec smetanu. Nechte varit slabým varem ca. 5 minut. Petrzelku nakrájejte a vmíchejte ji spolu s cukrem do omácky. Nakonec ochutte solí a peprem. Podávejte k usmazeným sledum spolu s uvarenými bramborami.
Recept je z kategorií: Mořské
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený sleď s petrželovou omáčkou
To je moc pěkný recept! Sledě miluji, ale zatím jsem je vždy dělal bez omáčky. Mám dva v lednici, tak tu brouzdám a ejhle - už vím, jak je udělám.