Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jako příloha namísto běžného knedlíku, rýže, brambor nebo těstovin.
Tip: Použijte jemnozrnný kuskus. Na snímku jsem použil hrubozrnný, ale s tím je obtížná práce, lehce se při tvarování a smažení rozpadá.
Kuskus dejte do mísy, zalejte vařícím vývarem, nechte stát 10 minut a promíchejte vidličkou. Do mísy přidejte utřený česnek s čili kořením, osolte, přidejte římský kmín nebo jiné koření a promíchejte. Rukou do kuskusu zapravte vejce a dlaněmi vytvořte vyšší placičky. Smažte je na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty. Podávejte horké, nejlépe k jehněčímu nebo hovězímu masu ale je vhodné i k jiným masům i jídlům s omáčkou.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.3.15 14:44
Sice jsem dala asi více vody, než bylo třeba, protože směs byla
tekutější a placičky se při smažení trochu rozpadaly, ale i tak jsou
výborné. Ke koření a česneku jsem ještě přidala čerstvou petržel.
Děkuji za recept .
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený kuskus
Mě tohle taky moc zaujalo… mám tam ještě trochu kuskusu..asi co nejdřív vyzkouším..

Jen..musím vymyslet, jak to spojit bez vajec…pro dceru..
Hmmm…asi si to udělám..a s rukolovým salátem
Miluji jednoduchá jídla!
Moc pěkný recept, k dušené zelenině to bude taky super.Nebo jen tak, okurka s jogurtem, česnekem, trochou máty k tomu. Spiser