Recept Smažený kapr na hořčici

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažený kapr na hořčici

Postup

Naporcovaný a nasolený kapr se obalí v hladké mouce. Dále místo ve vejci se obalí v hořčici, do které jsme nakapali citron, nasypali pepř a sůl. Následně se obalí ve strouhance. Smažíme na oleji. Kapr je křehoučký a mírně navinulý.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 12777x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kapr
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • citron

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 08.11.10 19:23

No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí lepší, výsledek je vynikající!!!
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“ :-) (mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg) Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá v bezcholesterolovém :-) obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal pepř).
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více ( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky, která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co kdy zeťáček ukuchtil) :-) , tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo „navinulé“

Diskuse k receptu Smažený kapr na hořčici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 12.11.10 19:13

Alis, tadlencta slovenska ‚horcica‘ je opravdu moc dobra, je pekne vyvazena, jedine co bych mohla oproti ni rict, ze je trochu ridka. Budu se drzet Tveho navodu za ktery dekuji, ale kapra nebudu smazit dnes :-D Davam do oblibenych na pozdejsi vyzkouseni…

Alis
2617 příspěvků 12.11.10 18:34

Právě jsem odběhla z kuchyně, kde jsem obalila „studentské řízky“ v hořčici (no, jo, no, není každý den posvícení :-) ). Uvědomila jsem si, že bych měla k receptu dodat, že někdy (většinou) hořčici ředím - trochou vody a lžící oleje. I u nás dělá každý výrobce jinou, jinak kyselou, jinak zahuštěnou. Je dobré, než obalíš, tu hořčicovou kašičku ochutnat, rozředit, dochutit (cukr, sůl, pepř…). Citrón dávám málokdy, na mě je plnotučná česká kyselá dost :-)

Jsem zvědavá, co tomu řekneš, až vyzkoušíš, babi :-)

babi
6360 příspěvků 12.11.10 18:23

Mam vyhrano! Nedavno jsem si objednala nekolik veci z Toronta, jako znojemske okurky a pro dobrou miru dvoji druh horcice, mimo jine moc dobre. Koukam, ze je to slovenska, ‚Kralovska horcica‘, jedna je kremzska a druha je plnotucna! Kapr zde neni problem, diky Cinanum. Recept musim vyzkouset. Dekuji Ti Alis…

Alis
2617 příspěvků 12.11.10 14:31

Já doma používám, když dostaneme chuť na tuto úpravu, klasickou českou plnotučnou. Myslím, že právě díky tomu je kapr tak dobrý. :-)

Příspěvek upraven 12.11.10 v 14:31

babi
6360 příspěvků 11.11.10 19:50

velice zajimavy recept! casino, jak dalece zalezi na druhu pouzite horcice? Musi to byt tradicni plnotucna ceska?

casino
4488 příspěvků 08.11.10 19:23

No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí lepší, výsledek je vynikající!!!
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“ :-) (mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg) Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá v bezcholesterolovém :-) obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal pepř).
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více ( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky, která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co kdy zeťáček ukuchtil) :-) , tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo „navinulé“

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Smažený kapr na hořčici

A tohle je přinejmenším zajímavá kombinace. Inspirace na Vánoce jinak než obvykle!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz