Recept Smažený kapr na hořčici
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Naporcovaný a nasolený kapr se obalí v hladké mouce. Dále místo ve vejci se obalí v hořčici, do které jsme nakapali citron, nasypali pepř a sůl. Následně se obalí ve strouhance. Smažíme na oleji. Kapr je křehoučký a mírně navinulý.
Recept je z kategorií: Ryby
- 16482x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kapr
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- citron
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku8.11.10 19:23
No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí
lepší, výsledek je vynikající!!!
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě
štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo
ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“ (mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg)
Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá
v bezcholesterolovém
obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal
pepř).
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více
( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky,
která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co
kdy zeťáček ukuchtil) , tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus
co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli
všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo
„navinulé“
Diskuse k receptu Smažený kapr na hořčici
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažený kapr na hořčici
Alis, tadlencta slovenska ‚horcica‘ je opravdu moc dobra, je pekne vyvazena, jedine co bych mohla oproti ni rict, ze je trochu ridka. Budu se drzet Tveho navodu za ktery dekuji, ale kapra nebudu smazit dnes
Davam do oblibenych na pozdejsi
vyzkouseni…
Právě jsem odběhla z kuchyně, kde jsem obalila „studentské řízky“ v hořčici (no, jo, no, není každý den posvícení
). Uvědomila jsem si, že bych měla k receptu
dodat, že někdy (většinou) hořčici ředím - trochou vody a lžící
oleje. I u nás dělá každý výrobce jinou, jinak kyselou, jinak
zahuštěnou. Je dobré, než obalíš, tu hořčicovou kašičku ochutnat,
rozředit, dochutit (cukr, sůl, pepř…). Citrón dávám málokdy, na mě je
plnotučná česká kyselá dost 
Jsem zvědavá, co tomu řekneš, až vyzkoušíš, babi
Mam vyhrano! Nedavno jsem si objednala nekolik veci z Toronta, jako znojemske okurky a pro dobrou miru dvoji druh horcice, mimo jine moc dobre. Koukam, ze je to slovenska, ‚Kralovska horcica‘, jedna je kremzska a druha je plnotucna! Kapr zde neni problem, diky Cinanum. Recept musim vyzkouset. Dekuji Ti Alis…
Já doma používám, když dostaneme chuť na tuto úpravu, klasickou českou plnotučnou. Myslím, že právě díky tomu je kapr tak dobrý.
Příspěvek upraven 12.11.10 v 14:31
velice zajimavy recept! casino, jak dalece zalezi na druhu pouzite horcice? Musi to byt tradicni plnotucna ceska?
No, ten název receptu je poněkud zavádějící, recept je naštěstí lepší, výsledek je vynikající!!!
(mimochodem, cena na sádkách byla 75,–/kg)
Jedna ryba byla usmažena v tradičním trojobalu; druhá
v bezcholesterolovém
obalu dle tohoto receptu (akorát jsem vynechal
pepř).
, tak ostatní vyhodnotili jako chutnější kus
co byl protažen hořčicí!!! Nikdo ale nebyl schopen srozumitelně (ač byli
všichni střízlivi) vyjádřit PROČ jim chutnal více…
Pomalu začínám do mrazáku hromadit kapří hlavy a pajšl k přípravě štědrovečerní polévky… Včera jsem mančaftu připravil tedy to, co zbylo ze dvou kaprů, vlastně tedy „odpad“
Hosté se měli vyjádřit, který ze dvou kousků na talíři jim chutná více ( samozřejmě nevěděli ani, že jeden byl obalen hořčicí) Kromě tchyňky, která tvrdila, že oba jsou stejně výýýborné…, (ostatně jako vše co kdy zeťáček ukuchtil)
Asi jsem to nepřehnal s citronem, protože maso nikomu nepřišlo „navinulé“
A tohle je přinejmenším zajímavá kombinace. Inspirace na Vánoce jinak než obvykle!