Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník barbucha02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Chléb namočíme do osoleného vejce a smažíme na pánvi dozlatova. 1. Namažeme hořčicí a posypeme cibulí. 2. Ještě když máme chléb na pánvi, položíme na něj sýr, aby se roztavil. Na talíři dochutíme kečupem.
Recept je z kategorií: Toasty a topinky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.11.16 09:30
S horčicou, paradajkami, cibuľou a … avokádom.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkům29.4.13 19:26
„Zkřížila“ jsem postup 1 s 2 Sýr a na to cibuli… A do vajíčka jsem
přimáčkla stroužek česneku…
Děláváme často, pokaždé navrch něco jiného - podle chuti a podle stavu
zásob
Topinky máme rádi, chleba sice peču pravidelně domácí, ale na topinky si
beru zbylý koupený chleba od kamarádky… Doma pečený totiž nikdy
nezbývá
Co se topinek týče, ráda si s nimi „hraju“, aby nebyly pořád dokola
jen jedny a ty samé… Když už nevím co by, kouknu sem a tady se vždy
nějaká inspiace najde
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažený chléb
551 příspěvků 13.5.10 15:54
Dělám „bundaškénir“ s malou změnou v technologii. Nejdřívě topinky osmažím do světlehněda, lehce osolím, očesnekuji a pak teprve do ochuceného rozšlehaného vajíčka a zpět na pánev. Zůstanou trochu křupavé a nejsou tak „rozňaňhané“.
28 příspěvků 12.5.10 05:08
Ja do surových vajíčok pridávam trocha mlieka, strúhaný syr, štipku oregana a vegety. Celé to našľahám a chlebíky obaľujem v tejto zmesi. Podávam s kečupom.
… a my tomu zase říkáme Vaječné topinky. A moje dcery, když byly malé si přejmenovaly na Vááááječné… To jako báááječné a vaječné dohromady..
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Výborný nápad.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Další obměna - do rozšlehaných vajec dávám sůl, mletý peř, kari, špetku papriky, trochu sojové omáčky, trochu solamylu a hlavně prolisovaný česnek - tím rozhodně nešetřím. Je to vlastně směs na nakládání masa. Takže když dělám nakládané maso a nálev mi zbude, přidám vajíčka i ostatní pří:,–(y a mám po starostech, co se starším chlebem.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Kdysi jsem vlastnila kuchařku „Dneska vařím já“ a v té byli „Chudí rytíři“.Byla to vlastně moje první kuchařka. Ani nevím kam se poděla, ale připoměla jsi mi moje mládí. Díky. Tady se chlebu máčeném v rozšlehaném vejci a smaženém říká French Toast, neboli francouzský toust. To jen tak pro zajímavost.
21 příspěvků 25.1.09 03:43
…a na Moravě tomuto chlebu ve vajíčku říkáme „chudí rytíři“. A na tu hořčici a cibuli zkuste dát ještě čerstvou papriku nakrájenou na kousky a rajče. Pro mě tedy není lepší kombinace, ať se to jmenuje jak chce. Ahojky všem vyznavačům bundaškériniru!
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj, všetci. Ja zvyknem tento chlebík /mimochodom tiež ho voláme chlebík vo vajíčku/ robiť aj tak, že medzi dva tenké plátky chlebíka dám buď syr, alebo šunku, alebo ho natriem paštétou a až potom ten dvojchlebík obalím vo vajíčku. Je to veľmi dobré. Alebo to robievam aj tak, že keď sa dopeká chlebík z tej druhej strany, dám na to plátkový syr a je to tiež mňamka. My to mávame v rôznych obmenách skoro kažkú nedeľu. Je to už taká tradícia. Takže sem s novými nápadmi.
Všetkým dobrú chuť.
a my zase chleba ve vajíčku…:-))
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle jídlo dělám také, můj muž tyto chleby přímo miluje a když mu je udělám, je v sedmém nebi, říkáme jim velmi jednoduše - chleba s vejci. Do vajíčka dávám mletou papriku, pepř, sůl nebo místo papriky - bazalku nebo provensálské koření. Hotové pak namažu hořčicí a posypu cibulí.
Je to fakt mňamka
Já ho dělám tak, že z vajíčka a mouky ušlehám hustší těstíčko a přidám jogurt nebo nejlépe zakysanou smetanu a koření (třeba kari a sl.papriku) a sůl. Krajíčky chleba a kusy rohlíků v tom nechám během smažení macerovat. Po osmažení zdobím kečupem, hořčicí, taveným a tvrdým sýrem, uzeninou, zeleninou i majolkou. Je to vynikající jídlo ze zbytků..mňam! I návštěvu bych tim klidně pohostila, jak krásně to chutná a vypadá..
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Veľmi veľa mojich českých priateľov to nazýva „kosmetice“. Ale ako spomenul Zuzik, robí sa to aj zo zvyšných knedlíkov. Nakrájať na kocky, trochu opiecť na suchej panvici a potom na to hodiť vajíčko, rozmiešať, posoliť, pokoreniť a s kyslou uhorkou, čalamádou…bašta!
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Ať žije bundaškénir !!!!!!
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Super jsou i „italské“ - s bazalkou, sladkou paprikou a trochou storuhaného Parmezánu (já používám směs Parmonia)
Mimochodem, ten název Bundaškénir jsem fakt neznala! Díky!
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Xym, moc ti děkuju. Už se těším až to doma rodičům řeknu. Ty budou asi koukat (prej o Němců, hahaha).
Mějte se pěkně...........a zkuste si do těstíčka na bundaškénir přidat třeba koření na grilované kuře. Bude to opravdu ňamka.papa.a.
286 příspěvků 25.1.09 03:43
já se tohle naučila jíst na pionýrském táboře a od té doby je to stálice na našem kuchařském nebi. Hlavně syn by se po tom utloukl. Vajíčko trochu nastavuju mlékem, osolím, opepřím, někdy do toho zamíchám nasekanou pažitku nebo petrželku a mám chleba stokrát jinak. Ale úplná mňamka to je, když se do toho namočí veka a taky jsem někde četla, že se tak připravují i zbylé houskové knedlíky, ukrojit plátek, protáhnout vejcem a opéct.
65 příspěvků 25.1.09 03:43
BUNDAŠKÉNIR … toto slovo sa sklada z 2 madarskych slov bundas (kabat) a kenir (chlieb)
65 příspěvků 25.1.09 03:43
u nas sa tomu hovori bundáš_chlieb.. pochadza to madarciny, kde bundas znamena kabat
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
My tomu zase říkáme VAJEČNÉ TOPINKY a každý si je zdobí sám, jak chce. Můžu doporučit kolečka trvanlivého salámu, póreček na kolečka a k tomu kyselou okurku.
Já je mám ráda (výjimečně) s kečupem a s hořčicí taky.
Agatto, ten název slyším poprvé..chlebík děláme taky, hlavně nejmladší (7 let) ho má nejradši, ale jen s kečupem…
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Já tenhle recept moc dobře znám. U nás se do vajíčka ale přidává mouka. Chleba je pak o něco větší a sytější.
Akorát tomu říkáme BUNDAŠKÉNIR - název pochází nejspíš ze Šumavy od němců.
Proto jsem strašně ráda, že se tady tenhle recept objevil a že se Vás mužu zeptat, jestli tomu někdo neříkate jako my(ale pochybuju).
Doma toho dělám vždycky hromadu.Většinou když muj miláček odjíždí někam na výlet do skal. Tam mu vždycky moje „bundaškéniry“ přijdou vhod. Tak se mějte hezky. a.