Recept Smažený bůček aneb vepříkova pomsta
1irena Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vepřový bůček nakrájíme na asi 4-5 mm silné plátky, jen lehounce naklepem. V míse asi ve 3 lžících oleje rozmícháme asi 2 lžíce směsi Gurmán a maso v tom pěkně opatláme. Necháme v lednici minimálně jeden den. Pak velmi zvolna a dlouho smažíme, až bude mít hnědavou barvu, vypeče se sádlo a bude křupavý.
Recept je z kategorií: Minutky
- 16.09.04 vloženo
- 12141x zobrazeno
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- nízký libový bůček bez kosti(pro 2-3 osoby cca 500 g)
- směs koření Gurmán
- olej na nakládání a na smažení.
Doporučená příloha
chleba, okurka, salát........
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smažený bůček aneb vepříkova pomsta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažený bůček aneb vepříkova pomsta
1 příspěvek 27.11.14 14:08
Je zajímavé že můj syn ho pečený nejí ale když ho osmažim tak mu to chutná já dávám 5 hvězdiček
A já ten bůček včera úplně obyčejně upekla posolený a pokmínovaný

217 příspěvků 25.1.09 03:43
Gurmán je směs koření, hodí se např. k přípravě rychlých pokrmů čínského typu. Složení: paprika sladká a pálivá, cibule, muškátový ořech, česnek, koriandr, glutaman, sůl 50%. Dá se objednat na www.koreni.cz, je to koření od Antonína.
597 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak já to teda přiznám: styděla jsem se podepsat pro takové nezdravé jídlo. Používám koření gurmán, ale dá se to naložit i do jiných směsí koření, třeba grilovacích(kde je paprika, česnek atd). Podstatné je dodržet dobu naložení a opravdu zvolné smažení, jinak je to hnusné, pokud se sádlo nevyškvaří.
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Pendo, dík za odkaz.
GURMÁN (n. Feinschmecker, a. Gourmet)
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
I já bych se přidala k Bunterovu orodování za nás inostránce. Napište nám prosím z čeho se slkádají ty různé směsi koření. Dík.
457 příspěvků 25.1.09 03:43
A zase jsem vedle!Autor není znám a já nemám koření Gurmán,jelikož se do Norska nedováží.Bůčku je tu však dost.Poradí někdo z čeho se Gurmán zhruba skládá?Nechci být o tu prasečí pomstu ochuzen......
597 příspěvků 25.1.09 03:43
zkus ho dnes naložit a smažit až v neděli. Čím déle naložený, tím lepší.
492 příspěvků 25.1.09 03:43
teče mi slina, odpoledne běžím koupit bůček
597 příspěvků 25.1.09 03:43
asi kvůli tomu cholesterolu:)
To vypadá dost dobře, fakt nevím, proč je autor neznámý.