Recept Smažené žampióny

aneb Smažené plněné žampióny

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze žampiónů vyjmeme nožičky. Hlavičky posolíme. Salám a sýr nastrouháme, smícháme a plníme jím hlavičky žampiónů. Obalíme v trojobalu a samžíme. Dobrou chuť! :))

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 14.05.04 vloženo
  • 27166x zobrazeno

Ingredience

  • Žampióny
  • tvrdý sýr
  • trvanlivý salám (Turistický, Inovecký)
  • olej
  • Na obalení: hladká mouka
  • vajíčko
  • strouhanka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

DanaJ 10.07.15 23:05

Netušila jsem jak to obalit, tak jsem vysypala Remosku strouhankou, narovnala tam žampiony a posypala je. Dali jsem si k tomu brambory s máslem a se šnytlikem.

Diskuse k receptu Smažené žampióny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Ivo
Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Esme...

…hihi…já to nemyslel v tom duchu, jako že bys třeba měla orgasmus a nevěděla co děláš, ale to stačí tu „svini“ Enter chvíli přimáčknout třeba růžkem svého notýsku s recepty a pak to jede…takových kravin jsem se za svoji praxi nadělal, škoda mluvit… :-)))

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Ivo a Kydy,

díky za odpovědi.
Ach ty moje ručky šmaťchavý…ale že bych si nevšimla že jsem zmačkla Enter 45× ?????
Včera se mi také podařilo ztratit soubor fotek, tak mám podezření jestli v tom nemá pazoury skřítek Entrovníček. ;-))))

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Ivo

seš dobrej, zase hřebík na hlavičku… :-)

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Esme...

…provedla jsi v řeči HTML „řádkový zlom“ - tag BR (psáno v ostrých závorkách) (a to celkem 45×). Jinými slovy řečeno sis asi těsně před odesláním příspěvku něčím na chvíli přidržela Enter a to řádkování Ti tam naskákalo anebo sis opravdu pohněvala některého ze skřítků (třeba Entrovníčka…hihi).
A jinak tou cihlou (alespoň u mě je to tak zažité) se myslí český Eidam - je to ten nejobyčejnější a také nejšizenější tvrdý sýr, který se u nás masově podsouvá českému spotřebiteli (někdy je tak ohavný, že jej neroztopíš ani sty °C (mám na mysli varem)). Tož asi tolik…

kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny

Ahoj Esme :-)

Cihla je tvrdý sýr na strouhání, dělám z něho též smažený sýr… btw moje nejoblíbenější jídlo.

Poličan je salám typu uherák, prostě tvrdý trvanlivý salám.

Přeji hezký den a z „rámečku“ si nic nedělej. Nenapadá mě, čím jsi to mohla způsobit :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - omlouvám se....

…za ten rámečer rozměrů přímo kravských.
Nemám ponětí jak jsem toho docílila. Jestli to někdo ví, klidně to sem napište. Člověk se učí celý život. Aspoň budu vědět na co si dávat pozor.
Jenom tajně doufám že šotek nepřelezl z trouby do PC.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Lydia a Ivo,

díky za inspiraci. Časem vyzkouším.
Jen dvě otázky:
Tuším že cihla je sýr…jakého typu?
A co je to poličan?

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny- esme,

já dělám někdy s játrovou náplní. Játra, beru kuřecí nebo krůtí, nakrájet, osmažit cibulku, přidat játra, sůl, pepř, majoránku, nakonec trochu mouky. Potom to musíš propasírovat, přidej vejce a trochu koňaku. Potom plň hlavicky žampionů.
nebo: Parmesán smíchat se žemlí namočenou v mléce a vyždímanou:-) ), přidat olej, vejce, majoránku, oregano, sůl, pepř a na kousky nakrájené nožky žampionů. Potom dát do formy, potřít olejem a péct.
Zajímavé jsou i žemle plněné žampiony. Žemle rozkrojit, vydlabat. Cibuli osmažit, přidat šunku, hřiby, okurky, osolit, opepřit a posypat strouhaným sýrem a nechat v troubě zapéct.
Nebo usmažit žampiony jenom v pivním těstíčku.
Protože nemám možnost nasbírat pravé hřiby, tak dělám dost ze žampionů.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny - Esme...

…zkus toto TARGET = _new - troufnu si říct, že Ti to mdlé nepřijde…je to jen lehká odchylka od Třešničky…

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny

Nechala jsem se inspirovat tímto receptem, neboť něco podobného jsme dostali v české restauraci v Sydney.
Naplnila jsem žampiony gorgonzolou. Nebylo to špatné, na můj vkus mdlé.
Příště zkusím výraznější sýr.
Zná někdo jiné zajímavé náplně do hub?

Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irena

Taky dobrý nápad, díky za tip, určitě to bude dobrůtka :))

1irena
594 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené plněné žampióny

Jindy zas můžeme nožičky na velmi jemno posekat, podusit na másle(nebo másle a cibulce), osolit a ev.opepřit, přidat vejce a nechat srazit. Touto směsí naplnit hlavičky žampionů, obalit v trojbalu a usmažit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz