Recept Smažené telecí hrudí

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí hrudí zbavíme kostí, lehce opereme a v málo osolené vodě povaříme. Potom maso utřeme utěrkou, trochu osolíme, obalíme moukou, namočíme do umíchaných vajec, nebo jenom bílků a obalíme strouhanou houskou, kterou dobře přitlačíme. V pekáči si rozpustíme tuk, do něho vložíme maso a na všech stranách prudčeji usmažíme do červena. Pak pekáč dáme na mírnější oheň a maso zvolna dosmažíme. Usmažené hrudí nakrájíme ostrým nožem na porce a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovou kaší. Též můžeme uvařené maso nakrájeti a pak obalené usmažiti.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 02.09.02 vloženo
  • 5335x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g telecího hrudí
  • sůl
  • 3 vejce
  • 100g mouky
  • 200g strouhané housky
  • 250g sádla, přeškvařeného másla, nebo oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené telecí hrudí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz