Recept Smažené telecí hrudí

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí hrudí zbavíme kostí, lehce opereme a v málo osolené vodě povaříme. Potom maso utřeme utěrkou, trochu osolíme, obalíme moukou, namočíme do umíchaných vajec, nebo jenom bílků a obalíme strouhanou houskou, kterou dobře přitlačíme. V pekáči si rozpustíme tuk, do něho vložíme maso a na všech stranách prudčeji usmažíme do červena. Pak pekáč dáme na mírnější oheň a maso zvolna dosmažíme. Usmažené hrudí nakrájíme ostrým nožem na porce a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovou kaší. Též můžeme uvařené maso nakrájeti a pak obalené usmažiti.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 02.09.02 vloženo
  • 5225x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750g telecího hrudí
  • sůl
  • 3 vejce
  • 100g mouky
  • 200g strouhané housky
  • 250g sádla, přeškvařeného másla, nebo oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené telecí hrudí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Karbanátky Karbanátky
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz