Recept Smažené pórky v šunce a těstíčku

Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pórky dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně dlouhé válečky. Vložíme je na krátko do vroucí a osolené vody, pak necháme vykapat a vychladnout. Utřeme si zatím česnek. V misce rozšleháme vejce, přidáme mouku, mléko a vyšleháme vidličkou, ochutíme grilovaným kořením, rozetřeným česnekem, pepřem a osolíme. Každý váleček pórku obalíme pevně šunkou, aby dobře držela, můžeme ji připíchnout párátkem. Pak každý váleček pórku rovnoměrně omočíme v těstíčku a vložíme do rozpáleného oleje a stále obracíme, aby se ze všech stran opekly dozlatova. Než dáme na talíř, můžeme na chvilku vyndat na ssavý papír, aby se vpil zbylý olej a každou porci obložíme cibulkami. Dobrou chuť! Recept mám z časopisu Žena a život z r. 2001

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 05.10.08 vloženo
  • 4414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 menší pórky
  • 8 tenkých plátků šunky (asi 80 g)
  • 2 vejce
  • 4 PL hladké mouky
  • 1-2 PL mléka
  • 1 KL grilovacího koření
  • 1 stroužek česneku- může být i víc
  • bílý mletý pepř
  • olej na smažení
  • sterilované cibulky
  • petrželka
  • sůl

Doporučená příloha

  • brambory, nebo bramborová kaše, zeleninové saláty sterilované, nebo čerstvé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené pórky v šunce a těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené pórky v šunce a těstíčku

matejkova
79 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Musím souhlasit s Dandou. Už jste tady opravdu trapní, kdykoli sem zabrouzdám, přečtu si vaše rádoby inženýrské řeči a je mi na zvracení. Opravdu už není o co stát .

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Beru zpět kladné vyjádření k mrtvolčiným komentářům…tohle, holka zlatá, přeháníš.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Františko, tato rubrika je pro názor na recepty, ne pro tvé povídání, proto se neptej mě, ale zeptej se toho psa a někde jinde.

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

mrtvolo, to se nedivim, odkdy psi ji porek?

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Můj názor na tento recept: Vyzkoušeno, uvařeno. Úspěch veliký. Porek v těstíčku nechtěl žrát ani hrobníkův pes.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku- Dando :-)

vidím v Tvém příspěvku své jméno, tak si jen dovolím Tě o něco poprosit. Nedělej prosím unáhlené závěry. Nepamatuji si, kdy jsem o nějakém receptu řekla něco negativního. Za poslední měsíc určitě ne a předtím také ne. Až teď se mi ten nešťastný pórek zdá poněkud přeplácaný a překořeněný, tak jsem se svobodně vyjádřila. Na to mám jistě právo, od toho jsou komentáře. Pokud budeme pouze pět oslavné ódy a v nejhorším případě slintat na klávesnici, tak je můžeme zrušit a nepsat vůbec. Jen to jsem chtěla. Díky. :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku - Ejo,

právě proto jsem se dotazovala nedávno na ta všední jídla, recepty které jsem vyzkoušela, popřídadě na ně napsala recept, anebo přidala fotku, nejsou většinou všednodenní, ale v týdnu se nestydím za kečup, magi, bujonové kostky, grilovací koření…, které mají místo nejen v mé kuchyni, možná by jsi se divila z čeho se dnes vaří ve světoznámých restauracích.
Oháníte se tu Labužníkem, ale kdyby pepíček chtěl tyto stránky formovat jako gurmánské, určitě on sám by nepřidal spousty receptů porůznu opsaných. Já osobně Labužníka považuji za velice zdařilé stránky, kde svou chuť uspokojí kdokoli, a to že někdo používá jiné kombinace koření, vždyť je to jen dobře, co nechutná tobě a pár dalším osůbkám, to může chutnat desítkám jiných, ale mám pocit, že právě pár lidí dokáže svými tzv.vědomostmi a negativním přístupem k pochutinám otrávit daleko víc lidí, než má tleskačů. A vůbec mi nejde do hlavy proč pod recepty terrinky se už delší dobu toto odehrává, pokud nemám chuť na grilovací koření s porkem, tak to neuvařím, ale nemusím rozvíjet teorii, jestli je to dobré či ne, jestli se to hodí, anebo jestli je terrinka kuchařský neuměl, a o tom je tu stále dokola řeč, kterou Ty, mrtvola, tea…a další nechcete pochopit. Myslím, že nikdo z nás nemá patent na chuť a podle toho bychom se měli chovat.

Roomanka
205 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Náš dvoumetrový kamarád nás jednou pozval na oběd, prý bude rodinná specialita. Špalíčky póru sloupával jeden po druhém, potom blány plnil strouhaným sýrem smíchaným s vajíčkem a jako špunt z obou stran mu sloužila niva. Poté ty válečky obalil a smažil, preferujíc, že je to náramná dobrota. No, bylo to tvrdé a já v tom až takový zázrak neviděla. Za tu práci s tím plněním to fakt nestálo.
Teď už díky tomuto receptu vím, že měl kamarád pórek ovařit. Anebo naplnit sýrem naťovou cibulku, což prý dělal jeho dvoumetrový dědeček. To už je ale potom na zbláznění nebo na facku chlapovi, který se piplá s takovou bláznivinou namísto toho, aby šel naštípat dříví…

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku - Dando

Víš, co je na tom nejlepší ? Že v Tvých receptech se tyhle podivné chuťové mišmaše nikde nevyskytují - jsou všechny co jsem vyzkoušela skvělé a jsou přesně takové, o kterých tady mluvíme - vyvážené chutě, které se nepřebíjejí unifikovanými směskami.

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku, Kvetko

co libecek ja petrzelku a kopr :) a priznam se ze porek pouzivam posledni dobou misto cibule, protoze ta se nejak neda posledni dobou koupit hezka

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Je to pravda. Labužník mě moc bavil. A hodně jsem se tady přiučila. I na diskusích pod recepty. Hádání mě ale nebaví a vůbec ho nechápu. Co je na tom že někomu chutná grilovací koření? Myslíte si že kvůli tomu půjde večer někoho zavraždit? Já třeba zase nemusím libeček i přes to, že je to obecně uznávaná bylinka. Mám se jít udat? Vzpamatujte se konečně a přestaňte na sebe vrčet.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Vy všichni máte tak akurátní chuťové buňky, tak dobře znáte co se k čemu hodí a co ne, jak co vynikne a jak všechno nakonec ztratí chuť, že se opravdu hanbím, že jsem tu s Vámi léta pobývala, já analfabet, ale na druhou stranu jsem se mnohému přiučila, i když spoustu rad raději nikdy nevyužiju, ale přesto allegría de vivir :-)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

A grilovací koření jsem tak vyřadila, že jsem ho až zapomněla jmenovat…to už vůbec neee…;-)

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Omlouvám se , že Vám do toho vstupuji, ale vždy se nejvíce diskutuje o momentálně aktuálních receptech. To není o autorovi. Ať si píše kdo chce, co chce a ať k tomu také řekne, kdo chce, co chce… A k tomuto receptu…pórek je natolik chuťově noblesní zelenina, že bych ho určitě okořenila jen pepřem a solí. Česnek bych si nechala třeba do bramboráku a sterilované cibulky na silvestrovské jednohubky…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Ono by se to možná, Františko, i psalo, ale určitě ne tak často a určitě ne od jedněch a těch samých osůbek. Hezkou brzkou půlnoc :-))

Frantiska
927 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

to vis, ze kdyby ten recept dal nekdo jiny, tak se to tu nepise :)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

A opravdu si myslíte, že jedna kávová lžička! grilovacího koření tak radikálně změní chuť 4 kusů pórku?

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

No já být pórkem, tak se začnu bát o svou identitu. Pórek je královská zelenina, netřeba kazit jakýmkoli „vitanamixem“. Ale jinak, když se to upraví, tak smažený pórek v těstíčku, zvláště, když je to těstíčko z bílého vína okořeněné jen solí a pepřem - to není špatné.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Můžete si ještě najít recept: Pórkové řízečky taky moc dobré a zase jiná chuť.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Všem Vám děkuji za přečtení receptu! Měli jsme ve středu, právě jako ten dennovšední oběd a tak jak to stojí v receptu nám to velmi chutnalo, s br.kaší a salátem. Každý máme úplně jiné chuťové pohárky a ten recept se dá velice dobře upravit podle té, či oné kuchařky a chuti. Jak vím, dělají to stejně i jiní mistři.
Jen doufám, že v receptu opět není podstatné to, kdo ho sem vložil, jak je už zvykem. Pěkný den všem!

toffo
244 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Technická:
http://www.zenaazivot.cz/…i-mistri/27/
A před 14 dny v kulinářské příloze vařila Itálii Frorentýna.
Nedá se vše házet do jednoho pytle. Doba se změnila, i časopis se změnil.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Aničko :) - já ti napíšu.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky, mrtvolko, ale niekto

má rád všetko so všetkým, možno aj čím viac - tým lepšie.
U kaderničky minule sedela so mnou taká holka ako my a mala takú malú šikovnú lupu, s ktorou môže čítať lepšie ako s okuliarmi, ak má napr. na vlasoch farbu. Alebo v obchode s tým číta drobný text na potravinách. Tak si ju idem splašiť aj ja.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Dando, napsala jsem to, o čem jsem přesvědčená - česnek a grilovací koření se k porku nehodí.

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Dando, recepty kritizuji zcela vyjímečně a tady nekritizuji Terrinčin recept, ale styl vaření, který propagují „ženské“ časopisy typu Žena a život. Tady třeba použití grilovacího koření a česneku, jak to přesně trefila Bona. Na Tvé PROČ jednoduchá odpověď - nemám ráda, když se dělá složitě něco, co se dá udělat jednoduše :). V tomto případě proč potlačovat chuť hlavní suroviny ? Buď mám ráda pórek, tak ať tam vynikne, nebo ho ráda nemám - a pak ho nevařím.
Na Tvoji druhou otázku otvírám téma v „Hledám recept“.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Milé labužnice, velice ráda bych od vás ochutnala dennovšední obědy, zvláště od Eji, zdá se mi, že musíte všechno pouze zkritizovat, PROČ ?

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Máš pravdu, Ejo. Ke kadeřnici chodím s i-pod, protože když si nemůžu na:,–(it brýle, je ze mě analfabet, ale jednou jsem do něčeho podobného nakoukla v čekárně u zubaře… Komentář si nechám pro sebe, protože určitě víš, co si o tom myslím ;).

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Já jsem pórek nikdy nesmažila, jen zapékala z hermelínem a to bylo dobré. Ale shodou okolností mi máma nedávno líčila, že pórek v trojobalu je velká lahůdka, tak možná i jo…:-) O šunce tedy nemluvila, ale proč ne. Česnek bych do těstíčka snad i dala, jeden stroužek, víc ne, ale to grilovací koření raději ne-e :-)

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Mrtvolo, podívej se na zdroj. Občas si u kadeřnice listuji va časákách tohoto typu a dívám se hlavně na recepty … tenhle je ještě z těch lepších…
Terrinko, děkuji za doplnění, já myslela, že se ty cibulky budou cpát dovnitř do toho pórku…

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku- Ejo,

už je doplněno- omlouvám se, normálka jsem zapomněla.

mrtvola
1394 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Ten česnek a grilovací koření zcela zabije charakteristickou chuť porku. Tu spíš podtrhne troška pepře a muškátový květ.

Eja
3884 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené pórky v šunce a těstíčku

Kam s těmi sterilovanými cibulkami, které jsou v ingrediencích ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz