Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Jari Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli i zelí nakrájíme nadrobno. V pánvi na troše oleje necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme zelí a ještě chvíli společně dusíme. Stáhneme z plotny. Připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka, mouky a koření. Vzniklé těstíčko smícháme s vychladlým zelím. V pánvi rozpálíme olej, ve kterém smažíme z obou stran menší placky. Servírujeme teplé, ozdobené kopečkem zakysané smetany a posypané bylinkami.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.10.16 19:16
přidala jsem jen kousek posekaného uzeného masa, jinak dle receptu…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené placky z kysaného zelí
Já dělám jen z hladké mouky a zelí, nic víc tam nedávám, to je všechno zbytečné. Pak se to musí smažit, napije se to tuku…
Dani, prostě „přiměřeně, přiměřeně“?

Já ochutnala Milošovy placky až v Českém dubu, ale byly skvělé i tam
Novoroční pusu do Blavy
1439 příspěvků 31.12.10 15:24
Alis, vzhľadom na to, že sú tam nielen valíčka, ale aj mlieko, asi je tej múky naozaj viac, myslím, že správne to rieši Glama - trochu múky (quantum satis, teda podľa potreby).
Na tie Miloškove placky na Vysočine mám ešte stále dobré spomienky
Tak jsem svůj dotaz nemyslela… ptala jsem se proto, že třeba gmp dělá placky ze zelí, a určitě tam dává daleko víc mouky. Jestli tu tedy nemá být 400 g
Alis..já bych neřešila 40g mouky..to snad nemá ani cenu odvažovat..prostě nasypat trochu mouky
Já ovšem dělám ze syrového zelí,
nesmažím cibuli..
Ve svém receptu to mám řečeno jednoduše
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Ale tohle vypadá zsjímavě..s tou kysanou smetanou
jari, opravdu jen 40 g mouky?
76 příspěvků 25.1.09 03:43
dělám ze zelí syrového, jen smícháním s moukou, kořením, vajíčkem - také velmi dobré