Recept Smažené patisony

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené patisony

Postup

Patisony očistíme, nakrájíme na plátky (*asi 8 mm silné*) a vyjmeme z nich semena. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce, vejci rozšlehaným s mlékem a strouhance. V rozpáleném oleji je usmažíme do zlatova. *1 porce obsahuje 1 416 kJ.* *Příprava smaženého patisonu s náplní:* Plody nakrájíme na plátky a na oleji osmažíme. Okapané, prochladlé potřeme pomazánkou připravenou spojením všech výše uvedených ingrediencí (*pokud je pomazánka moc řídká, zahustíme ji trochou mouky*), spojíme po dvou, obalíme v trojobalu a usmažíme. *Tip:* Před smažením pokapeme patisony citronovou šťávou, osolíme a posypeme Vegetou a necháme stát asi 2-3 hodiny. Také lze patisony před obalováním krátce povařit v osolené vodě s octem. Čerpáno z knihy Vaříme na víkendu (1981).

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 09.09.04 vloženo
  • 25657x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g patisonů po oloupání (*asi 2-3 ks*)
  • 3 PL hladké mouky (*45 g*)
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 PL mléka (*30 g*)
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř.
  • *Smažený patison s náplní:*
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1-2 lžíce petrželky
  • na hrot nože strouhaného muškátového oříšku
  • případně mouka na zahuštění.

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, vařené brambory, bramborový salát; zeleninový salát nebo nějaká pikantní studená omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Terie 05.11.11 17:43

Dnes jsem po dlouhé době pustila do smaženého patizonu, přítel konzumoval nejspíš poprvé v životě a chutnalo. Je to pochoutka.

Diskuse k receptu Smažené patisony

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Terie
66 příspěvků 05.11.11 17:43

Dnes jsem po dlouhé době pustila do smaženého patizonu, přítel konzumoval nejspíš poprvé v životě a chutnalo. Je to pochoutka.

jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené patisony (R)

Patisony milujeme, já je přidávám do leča i jiných zeleninových směsí. A ke smaženým děláme výborný dresink: bílý jogurt, česnek a čerstvý tymián. Je to delikatesa. Ten plněný podle Vladky zkusím, až bude úroda.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené patisony (R)

Patisony mi chutnají a vařím z nich různá jídla - nejen na teplo, ale i na studeno. Recept na smažené patisony jsem vyzkoušel [já je dělám trochu jinak] a moje chuťové buňky byly moc spokojené… Já smažím třeba i mrkev [doporučuji zkusit recept OBALOVANÁ MRKEV - JAKO CHUŤOVKA I JAKO HLAVNÍ JÍDLO] a domnívám se, že zelenina je moc vděčná pochutina na různé způsoby přípravy.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené patisony (R)

Elinko, děkuji…a ať chutná…apropo..to bys ty musela škytat pořád :-))

Ela
276 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Smažené patisony (R)

Ahoj Pen. Mám doma patizóny a tvoje recepty sa mi veľmi páčia - a všetky, ale tento vyhral. V sobotu budem skúšať, tak dúfam, že rodina bude zas dobre spomínať na Vysočinu. Ale vyzerá to veľmi dobre, tak ak sa ti bude veselo čkať, to máme na svedomí my. Želám ti pekný večer.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz