Recept Smažené olivy - Oliwki panierowane

(Hodnoceno 1x) Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažené olivy - Oliwki panierowane

Postup

Z vajíčka a hrubé mouky vytvoříme těstíčko (přidávám trochu piva a mléka). Olivy namočíme v těstíčku, obalíme ve strouhance a prudce osmažíme. Smažené osušíme na papírovém ubrousku. Podáváme teplé. Doporučuje se obvláště před očekávanou konzumací alkoholu. Možno vylepšit ještě některými ze skvělých studených omáček od Alis

Nahlásit recept

  • 28.12.10 vloženo
  • 3354x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 100 g strouhanky
  • 250 g oliv plněných chilli
  • mouka
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • pálivá paprika
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 31.12.17 21:08

I studené jsou dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené olivy - Oliwki panierowane

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené olivy - Oliwki panierowane

Alis
2617 příspěvků 28.12.10 23:42

Halvu si nesyp, Miloši, ani hlavu. Recept je skvělý… Nápad obalit olivy s piri piri je geniální, hodný geniálního labužníka. Věřím, že jsou železní muži, kteří by to zvládli, ale pak radím natočit to a pověsit na you tube, budeš slavný :D

gmp
1603 příspěvků 28.12.10 23:36

Alis - nemyslim.
Myslim ty těžce pálivé. Sypu si halvu popelem a trhám roucho své. Počet porcí měl být 6 - 8 lidí. I když . když na mou osobu sedne tesknota, nedám . sám mám málo

Alis
2617 příspěvků 28.12.10 23:29

Miloši, v první řadě děkuju za kompliment :-)
Pokud máš na mysli ty nekřesťansky drahé, božské olivy plněné tou neskutečně skvělou ďábelskou dlouhou rudou piri piri, pak ti tleskám :potlesk: Tahle pochoutka zahřeje, i když se bude podávat vlažná :-) A myslím, že k takové chuťovce bude úplně stačit chladivá kysaná smetana :-)

Mimochodem - pokud mluvíme o stejných plněných olivách, pak čtvrt kila na osobu by mohlo být vražedné (jak pro útroby tak pro obsah peněženky) :-)

Pokud myslíš olivy plněné pálivou pastou, potom si umím představit různé omáčky, napadá mě moje tatarka, bez kaparů, zato se lžičkou mé pálivé harrisy :lol:

P.S. Taky si nemyslíš, že jsem sebestředná, že ne? :D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz