Recept Smažené okurky z Arkansasu Veg Pra

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Osus nakrajene okurky. Smichej dohromady mouku, prasek do peciva, sul a pepr. Slehej vajicko s kyselym mlekem a vlij do mouky. Poradne to zamichej, aby se vse dobre spojilo v testicko. Nalij olej do hluboke panve nebo do nizkeho hrnce aby ho bylo asi 7 cm. Namoc okurky do testicka a vloz opatrne do horkeho oleje a smaz asi 2 minuty do zlatova. Hotove okurky vyjmi z oleje a dej na sitko okapat. Pozor, nesmaz vsechny okurky najednou, ale po nekolika kusech aby v hrnci meli prostor.

Smazene okurky se podavaji jako zelenina se smazenym kuretem, ale i ke grilovanemu masu vseho druhu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Speciality Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.12.10 vloženo
  • 4926x zobrazeno

Čas přípravy

  • pul hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 velike nalozene okurky, nakrajene na kolecka asi 1.5 cm tlusta
  • 1 hrnek mouky (asi 1/4 litru)
  • 1 lzicka prasku do peciva
  • sul a pepr podle chuti
  • 1 vejce
  • 1 hrnek kyseleho mleka (asi 1/4 litru)
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 23.12.10 19:01

Takze okurky hotove. Jsou dobre. krupave testicko je horka, vystydle je to take dobre, ale uz nekrupave. K masu opravdu asi vytecne. Udelam nekdy.

Diskuse k receptu Smažené okurky z Arkansasu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 23:34

Nooo, s dovolenim pockam do leta, Maruska vzala drahu ke 12 mesickum a Vietnamsti Prazaci je take nemaji ! :-) Zkusim ale urcite, mozna budou jeste i lepsi nez ta okurka. Btw je proste nakrajim po dylce na tenke platky ty okurky !

 
Colonel Sanders
7 příspěvků 23.12.10 23:25

Taky to zkus se zelenyma rajcatama.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.12.10 19:01

Takze okurky hotove. Jsou dobre. krupave testicko je horka, vystydle je to take dobre, ale uz nekrupave. K masu opravdu asi vytecne. Udelam nekdy.

 
Colonel Sanders
7 příspěvků 22.12.10 22:52

Podava se horke.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.10 16:06

Aha, tak tahle varianta tveho dotazu me nenapadla !
Byla jsem ted v kuchyni a koukam na koupene okurky , zitra udelam. Ale tak se mi prehral tvuj prispevek o Cesich, kteri usmazi kde co. Ale ono je to snad po celem svete, kdybys videla co smazili Iracane, dokonce bych nedala moc za to, ze uz jsem ty okurky jedla. Ale urcite ne kolecka, Oni zas pred smazenim jeste vsechno vycpou necim, nejakym masem snad, takze cibule, rajcata, okurcicky .......... je to davno, ale prave proto si to vybavuju, ze to pro me bylo neco naprosto nevidaneho ale moc mi to chutnalo to jejich jidlo. Jen to umet!

 
Alis
2617 příspěvků 22.12.10 15:53

jasně, že jak komu chutná, jen mě zajímalo, jak je zvykem :-)
Já zase jídla ráda horká, ale protože jím pomalu jako šnek, stejně je nakonec jím úplně studená :D

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.10 15:32

no ji to kazdy jak mu chutna, ne? Ja mam mnohem radeji jidla chladnejsi, nekdo to prece rad horke !! :-)

 
Alis
2617 příspěvků 22.12.10 15:23

to jsou mi věci… Myslela jsem, že jen Češi dokáží osmažit vše, co vidí. Koukám, že nás velká země zase předběhla :-) Zní to tak šíleně, ale zajímavě, že to asi taky zkusím. Ještě mě ale zajímá: jí se to horké, teplé nebo studené?

 
Colonel Sanders
7 příspěvků 22.12.10 05:57

A to same se dela se zelenyma rajcatama.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.12.10 02:31

babi dikes ! Na Stedry den udelam jen tak jako mnamku, vyzkousim a tesim se na to. Testicko hodne delam a ruzne ho korenim . Ten „prdopec“ me nikdy nenapadnul, super! Do trojobalu pridavam pepr a nekdy kmin. Ten pepr me zase naucila jedna kamoska, ze obal je krupavejsi a mela pravdu. Kmin je v tom take vynikajici, samozrejme kdyz delam rizky .
Tohle jsou ty dobre a vhodne diskuze u receptu , to stekani, invektivy, napadani a zloba me primo desi! Co to v lidech je , nechapu. Hlavne to je s dobrym jidlem, kvuli kteremu sem chodime, naprosto nepozivatelne !
Nejen tobe, ale vsem labuznikum dobre vule, preji Vanoce plne pratelstvi, pohody a dobreho jidla :-)

 
babi
6360 příspěvků 21.12.10 23:07

wydricko, koukam, ze me pamela predbehla :-) Hlavne aby okurky byly pevne. Chtela jsem vsak upozornit na samotne testicko…to je vyborne na more jidel, vcetne ruzne zeleniny a masa. Prasek do peciva zpusobi, ze testicko je jeste krupavejsi nez obvykle! Davam take do mouky pro trojobal…

 
pamela
68 příspěvků 21.12.10 08:46

Wydro,okurky klasicke,v ko­renenem sladkokyselem nalevu.Velikosti 7 az 9 cm.Vyzkousej,je to dobrota.A na Silvestra k vinku,nebo pivu luxusni zalezitost. :lol:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.12.10 22:50

Jaké okurky si pod tím mám představit? Jako okurkové řezy, nebo znojemské, nebo nějaké močáky, rychlokvašky? Zkusila bych to!

 
babi
6360 příspěvků 20.12.10 21:51

Colonel, smazene okurky znam a je to pochutnani :palec:

 
pamela
68 příspěvků 17.12.10 10:35

Omlouvam se za preklepy…V res­tauraci,podava­ji…dekuji.

 
pamela
68 příspěvků 17.12.10 10:32

Smazene okurky muzu fakt doporucit,jsou vyborne!V lete jezdim k dceri do USA,na jih a tam se konzumuji na kila.....v res­taraci se podaveji jako predkrm,nebo k pivu.Jina zeme,jine chute,ale za zkousku opravdu stoji. :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz