Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Karotku jemně nastrouháme a pokapeme šťávou z citrónu. Nadrobno nasekáme cibuli, česnek, jarní cibulky, tymián, petržel a papričku. Smícháme s nastrouhanou karotkou, osolíme a opepříme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a za stálého šlehání přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky zamícháme do těsta a přidáme střik octa. Těsto pak dobře promícháme s mrkvovou směsí. Rozpálíme olej na smažení. Těsně před smažením zamícháme do směsi špetku jedlé sody a ušlehaný sníh. Pomocí lžíce tvoříme noky, které ponoříme do oleje a smažíme 3 až 5 minut. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
zeleninový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené noky z karotky
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Tohle jednoznačně šoupnou do oblíbených a někdy o víkendu ochutnám. Moc se mi zamlouvá ten krásně rafinovaný postup; nejprve karotku pokapat citronem (nasaje tu chuť!) a teprve poté pokračovat dále.; v JEMNÝCH detailech je půvab uměleckého vaření…
Jinak - na Labužníka jsem pochopitelně nezanevřel, jen se mi přestaly líbit některé příliš agresivní komentáře (ale naštěstí jsem náhodou objevil něco, co mě přimělo se vrátit - vysvětlení viz http://www.labuznik.com/recipe.php?…).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
úúúú, nech toho, tady mám jen ten počítač, hlad a na zítřek vyhlídku brzkého vstávání a práce, práce… Víš, jak bych si dala něco křupavě chutňoučkého, za tepla i za studena..? A navíc - zítra utratím svoji dotovanou stravenku za něco nechutného
I takové aspekty má život zaměstnané
ženy… Dlouho jsem to netušila…:-))
Musím přiznat, že páníčci je chodili mlsat studené z ledničky.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Úplně jsem zapomněla, že jsem si včera recept vložila do oblíbených, až se vrátíme z dovolené, hned přijde na řadu. Docela by ty smaženky byly dobré samotné a jen tak si je namáčet v nějakém vhodném a dobrém dipu. Docela si to umím představit- mňam. Krásný teploučký večer! Jana
Myslím, že když to zkusíš, nebudeš litovat. Nám tohle jídlo, které se v originálu jmenule „Acras de carottes“, moc chutnalo a šlo rychle na odbyt. O MI_LANovi nic nevím, naposled se ozval na konci minulého roku.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Jé… Nero, děkuji za recept!! Pa B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Zajímavé… To musím vyzkoušet, doufám, že si na to po dovolené vzpomenu. Přestávám se v oblíbených receptech orientovat…:-))
Stran té mrkve a octového střiku mi naskočila asociace na MI_LANA… Nevíte někdo, proč se tu neobjevuje? Stýská se mi po jeho milých komentářích…