Recept Smažené mlíčí

manek Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažené mlíčí

Postup

Mlíčí povaříme asi 10 minut v osolené vodě s trochou octa. Vyjmeme a necháme vychladnout. Vychladlé obalíme v trojobalu (mouce, vejci a strouhance) a na rozpáleném tuku smažíme dorůžova.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 14.11.06 vloženo
  • 13167x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • 500 g mlíčí
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sádlo
  • ocet
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené mlíčí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené mlíčí

casino
4497 příspěvků 15.12.11 15:34
OPRAVA

Volal mi jeden z degustátorů, že jsem to zvojtil (14.12.11 22:12) :twisted:
Ortel zněl: mlíčí smažené v trojobalu je jemnější, bylo-li napřed povařené :palec:
Omlouvám se :oops:

No, na druhou stranu to lze brát i jako potvrzení toho, že rozdíl syrové-povařené, je opravdu zanedbatelný. To, co mi hrká v mozkovně tuto informaci vyhodnotilo patrně tak, že je nedůležitá a dál se jí nezabývalo :mrgreen:
Tímto ale nepozbývá platnosti ta červeným psaná věta na konci (tedy alespoň pro mne)

Příspěvek upraven 15.12.11 v 15:34

Ačraj
697 příspěvků 15.12.11 10:38

Tak to čumím, jak je mlíčí drahé, ještě, že mám manžela rybáře..... :roll:

di
2452 příspěvků 15.12.11 10:33

Alis, však píšu, že u nás je cena vnitřností min. 2× vyšší, než u Casinů (možná i víc? - nevím přesně). No a když se to přebere a vytřídí se mlíčí, tak už mi ta cena za 500 gramovou porci přijde docela vysoká. Ale na druhé straně, Vánoce jsou jen jednou za rok, tak se to snad dá snést. Určitě je to ale ideální recept pro rybáře, kteří mají mlíčí z vlastních zdrojů.

Alis
2617 příspěvků 15.12.11 09:02

Di, kapku nákladné? Včera jsem se shodou okolností dala do řeči s oblíbeným řezníkem v Praze. Kromě jiného prodává i (bohužel jen) mražené ryby. Ale je to řezník a odborník ve svém oboru jako málokdo. Celý pyšný mi nabízel mražené jikry a mlíčí za 300,– Kč za kilo. Když mě vzkřísil, poté, co jsem padla nad tou cenou, sdělil mi, že je o stovku levnější, než v celém širém okolí…

Casino, u receptu na novoroční pečenáče píšete, že máte v posledních letech pořád větší problém nasyslit do mrazáku rybí vnitřnosti, že dřív to bylo snadné a nikdo je nechtěl… Cituji výše zmíněného řezníka:

„Před lety jsem prodával kapry na ulici. Kdybych vedle kádě s kapry měl plnou káď s jikrama a mlíčím, tak to prodám taky. A rychlejc, než ty ryby!“

Casino, vykašlete se na casino, nakupte na sádkách, jeďte do Prahy prodávat. Je to jistější výdělek, než ruleta :-)

Edit hrubky jako hrom :oops:

Příspěvek upraven 15.12.11 v 20:26

di
2452 příspěvků 15.12.11 07:29

Když jsem byla malá, vůbec jsem ryby nejedla (možná kvůli strachu z kostí? - dnes už nevím). No a na Vánoce mi babička vždycky místo kapra obalovala a smažila právě mlíčí, mňam, je to moc dobré. Akorát při dnešní ceně vnitřností (tady u nás stojí kilo cca 2× víc, než u Casinů) kapku nákladné.

esmeralda
4813 příspěvků 14.12.11 23:40

Casino, doufám že ten Pan Zelený referuje na: ještě bylo teplé.
Jinak bych se dobře dívala odkud ho pan prodavač to mlíčí vytahuje. :?:

casino
4497 příspěvků 14.12.11 22:12
Důvěřuj, ale prověřuj

Včéééra jsem koupil na sádkách vedle kaprů (živých) i mlíčí (z čerstvě poražených ryb - ještě bylo teplé :mrgreen: 130,–/Kg)
Pozval jsem přátele k ochutnávce…
Pár kousků jsem obaloval posyrovu, zbytek po předvaření; vyšlo to nastejno – jak pracností, tak chuťově. Očekával jsem, že kapří mlíčí bude podobné jako mozeček, ale bylo to poněkud měkčí. Možná proto, že mlíčí NEPROŠLO mrazákem…
Tři degustátoři po dlouhém rozvažování určili jako jemnější ten vzorek, co byl ze syrového mlíčí. Já rozdíl nepoznal žádný :twisted:
Byl to fantastický předkrm :palec:
Závěr (tedy alespoň pro mne) :
NIKDY nesmažit mlíčí z mrazáku!!!

Příspěvek upraven 14.12.11 v 22:13

casino
4497 příspěvků 29.6.10 17:37
Re: Smažené mlíčí (obr.)

Trošku jsem se netrefil
http://manek.bloguje.cz/…ez-kosti.php

casino
4497 příspěvků 29.6.10 17:30
Re: Smažené mlíčí (obr.)

jj, také filetuji kapra:) http://manek.bloguje.cz/tema-1-jak-na-to-v-kuchyni.php

Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.6.10 17:20
Re: Smažené mlíčí (obr.)

Také miluji ryby a nemám ráda kosti. Tak jsme se naučili dělat filety i z kapra a nařezáním po 2 mm je to rovněž bez kostí. Makro prodává i filety sumců, candátů, tilapie nilské a hemi ryby a další, ale ty, co jsem jmenovala jsou ještě cenově snesitelné. Musím říci, že tilapie je fakt dobrá, ale absolutní můj favorit je candát.

casino
4497 příspěvků 29.6.10 16:33
Re: Smažené mlíčí (obr.)

Důvěřuj ale prověřuj :) Pár kousků jsem obaloval posyrovu, zbytek po předvaření; vyšlo to nastejno - jak pracností, tak chuťově. Očekával jsem, že kapří mlíčí bude podobné jako mozeček, ale bylo to poněkud tužší. Možná proto, že mlíčí prošlo mrazákem…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažené mlíčí - Fabujan,

po předvaření se s tím líp pracuje, jinak to není nutné. A pokud chceš tip na rybu pro děti, tak si najdi recepty na sumečka žraločího, neboli pangasia. Prodávají se z něj filety, je naprosto bez kostí a chuťově nedostižný.

Fabujan
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažené mlíčí

Asi je to tak správne, že sa mlieč predvára pred vysmážaním v trojobale, ale ja som tento mlieč (mala som z kapra) nepredvárala a aj tak som mala pocit, že je to niečo úžasné. Fakt je, že ryby môžem na všeliaké spôsoby, takže tento mlieč bol pre mňa fantastický a o to viac, že som ho mohla dať deťom bez strachu jesť. Dokonca aj naša 90-ročná babka si na ňom pochutnala. Vrelo doporučujem.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře na medu Kuře na medu
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz