Recept Smažené lilky s rýží

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené lilky s rýží

Postup

1. Lilky omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a 30 min. necháme odležet. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. 2. Bílky ušleháme dotuha. Smícháme mouku, 30 g parmazánu, žloutek a máslo. Přilijeme pi­vo, osolíme, opatrně vmícháme sníh a vypracujeme těstíčko. 3. Tuk zahřejeme asi na 180 °C. Lilky obrátíme a nejprve v hladké mouce, poté v těstíčku a ve fri­téze je osmažíme dozlatova. Lilky vyjmeme z fritézy a necháme okapat. 4. Omyjeme a osušíme bazalku. Otrháme lístky a vmícháme je do rýže. Lilky upravíme na talíře, přidáme rýži a posypeme zbylým parmazánem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.05.02 vloženo
  • 6001x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lilky
  • sůl
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 100 g mouky
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce tekutého másla
  • 125 ml světlého piva
  • 2 bílky
  • 1 kg fritovacího tuku
  • 1 svazek bazalky

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené lilky s rýží

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz