Recept Smažené lilky s rýží

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené lilky s rýží

Postup

1. Lilky omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Osolíme a 30 min. necháme odležet. Omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. 2. Bílky ušleháme dotuha. Smícháme mouku, 30 g parmazánu, žloutek a máslo. Přilijeme pi­vo, osolíme, opatrně vmícháme sníh a vypracujeme těstíčko. 3. Tuk zahřejeme asi na 180 °C. Lilky obrátíme a nejprve v hladké mouce, poté v těstíčku a ve fri­téze je osmažíme dozlatova. Lilky vyjmeme z fritézy a necháme okapat. 4. Omyjeme a osušíme bazalku. Otrháme lístky a vmícháme je do rýže. Lilky upravíme na talíře, přidáme rýži a posypeme zbylým parmazánem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.05.02 vloženo
  • 5810x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lilky
  • sůl
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 100 g mouky
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce tekutého másla
  • 125 ml světlého piva
  • 2 bílky
  • 1 kg fritovacího tuku
  • 1 svazek bazalky

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené lilky s rýží

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz